Αννίτα Ναθαναήλ: «Ελλείψει άλλης οικονομικής παρουσιάστριας «δάνειζα» την παρουσία μου»

Αννίτα Ναθαναήλ

"Η τηλεόραση ήταν συγχρόνως σχολείο κι ένα ευχάριστο διάλειμμα στη ζωή μου" εξομολογείται η Αννίτα Ναθαναήλ.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Αννίτα Ναθαναήλ στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο Γιώργο Πράσινο. Μέσα σε όλα, η Αννίτα Ναθαναήλ «γύρισε» πίσω στον χρόνο και τη χρυσή εποχή που πρωταγωνιστούσε στην ελληνική τηλεόραση.

Έγινες γνωστή στα ’90s μέσα από την εκπομπή σου στο κανάλι Seven X αλλά και στο πλευρό του Γιώργου Μαρίνου στο Ciao ANT1. Τι θυμάσαι από εκείνη την εποχή;

Ήταν μια εποχή ανεμελιάς. Εκείνη την εποχή έκανα μεταγλωττίσεις και υποτιτλισμούς κυρίως σε παιδικές σειρές. Είχα μόλις επιστρέψει από την Αγγλία, όπου σπούδασα σχέδιο κοσμήματος και Τέχνη, και μετέπειτα την Ιταλία, όπου έκανα την πρακτική μου. Κάπου μέσα σε όλα αυτά, μεταπήδησα στο τμήμα Μάρκετινγκ του ραδιοφωνικού σταθμού Flash 96,1 και λίγο μετά έγινα υπεύθυνη του τμήματος Μάρκετινγκ του ραδιοφωνικού σταθμού Cool FM, που συστεγαζόταν με το τηλεοπτικό κανάλι Seven X. Στην προσπάθεια μας να απορροφήσουμε κάποια διαφημιστικά κονδύλια που απαιτούσαν μια πιο γυναικεία ζώνη στον τηλεοπτικό σταθμό, δημιούργησα μαζί με τον Ιάσονα Τριανταφυλλίδη την εκπομπή Άρωμα Γυναίκας στο Seven X. Ελλείψει άλλης οικονομικής παρουσιάστριας «δάνειζα» την παρουσία μου στο διπλανό γραφείο όπου ήταν το στούντιο δύο φορές την εβδομάδα. Μετά ακολούθησε η πρόταση του ΑΝΤ1 για το «Ciao ANT1» με τον μοναδικό Γιώργο Μαρίνο και από εκεί η καλοκαιρινή «Βαρελάδα με πάγο» στον ΣΚΑΪ. Η τηλεόραση ήταν συγχρόνως σχολείο κι ένα ευχάριστο διάλειμμα στη ζωή μου αλλά όχι αυτοσκοπός.

Τα ’90s θεωρούνταν η εποχή των πάρτι, των μπουζουκιών, των λαμπερών σταρ. Εσύ πως τα έζησες;

Ήμουν ξέγνοιαστη, είχα ολοκληρώσει αυτά που είχα προγραμμματίσει να κάνω και το έζησα με το παραπάνω. Είχα έναν κοινωνικό κύκλο που είχα διαμορφώσει μέσα στα χρόνια και εκείνη την εποχή τα μπουζούκια και τα κλαμπ ήταν εντελώς απενοχοποιημένα, οπότε ακολουθούσα μεν το ρεύμα αλλά χωρίς υπερβολές. Ο αθλητισμός ήταν πάντα στη ζωή μου και το να διατηρώ την καλή φυσική κατάσταση μου ήταν τρόπος ζωής. Μέχρι τα 18 έμενα στους Αμπελόκηπους με τους γονείς μου και μετά μετακόμισα μόνη μου στο Ψυχικό, μέχρι να αλλαξοπιστήσω και να επιλέξω τα νότια προάστια, τα οποία δεν θα αποχωριστώ ποτέ ξανά. Ταξίδεψα, διασκέδασα, έκανα ωραίες φιλίες, το ευχαριστήθηκα γενικότερα.