Αννίτα Κούλη: «Πάτησα πόδι, έβρισα, σήκωνα πάντα το ανάστημα μου»

Αννίτα Κούλη

"Ήταν δυο - τρεις περιπτώσεις, κάποιες πιο σοβαρές και κάποιες λιγότερο" παραδέχθηκε η Αννίτα Κούλη.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Αννίτα Κούλη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή την παράσταση «Έλληνας Βάτραχος» που ανεβαίνει στον Πολυχώρο Vault. Μάλιστα, η όμορφη πρωταγωνίστρια μίλησε τόσο για το κίνημα metoo όσο και τις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχει η ίδια συναντήσει στον χώρο του θεάτρου.

Το metoo ήταν μια ευκαιρία για κάθαρση;

Αν έγινε κάθαρση γενικά θα φανεί με τα χρόνια. Ήταν σίγουρα μια ευκαιρία να προσέχουν την συμπεριφορά τους περισσότερο στον εργασιακό χώρο οι μεγαλύτερης επιρροής άνθρωποι.

Ήρθατε ποτέ αντιμέτωπη με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Υπάρχει άνθρωπος σε οποιοδήποτε επάγελμα που να μην έχει έρθει αντιμέτωπος με κακοποιητική συμπεριφορά; Δεν θέλω όμως να μιλήσω συγκεκριμένα.

Έχετε χάσει δουλειά επειδή δεν ανεχτήκατε τέτοιες συμπεριφορές;

Σήκωνα πάντα το ανάστημα μου δυστυχώς ή ευτυχώς. Έτσι μεγάλωσα από το σπίτι μου και έτσι είναι το σκαρί μου. Ήμουν και τυχερή γιατί αυτά που μου συνέβησαν, ήταν σε μέρη που μπορούσα να προστατεύσω τον εαυτό μου. Πάτησα πόδι, έβρισα, τώρα αν αυτό είχε αντίκτυπο στη δουλειά μου δεν ξέρω. Ίσως. Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

Ρωτήσατε τον συγκεκριμένο άνθρωπο γιατί το έκανε αυτό;

Δεν θα είχε κανένα αντίκτυπο. Ήταν δυο – τρεις περιπτώσεις, κάποιες πιο σοβαρές και κάποιες λιγότερο. Παρόλα αυτά όταν πέφτει το όνομα σου κάπου και ο άλλος είναι ο τάδε μεγάλος και τρανός και πει «ασ’ την αυτήν είναι περίεργη» κάπως έτσι οι αποδέκτες σιγά σιγά χτίζουν μια ιδέα για σένα χωρίς να σε γνωρίζουν στ’ αλήθεια.

Περίεργη επειδή δεν ενδώσατε στις ορέξεις του;

Επειδή αντιδράω, επειδή μιλάω και επειδή θα πάω στην επόμενη και θα πω «πρόσεχε, το νου σου». Το έχω κάνει. Όταν έβλεπα έναν άνθρωπο που πήγαινε στο λάκκο με τα φίδια, του μίλαγα, δεν έκανα το παπάκι όπως έκαναν συνήθως οι περισσότεροι.