Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Στην Ελλάδα το 99% του κοινού θεωρεί ότι δεν έχεις το δικαίωμα να μην πιστεύεις στην Εκκλησία»

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους

Τι λέει για το θέμα της πίστης η ηθοποιός;

Με αφορμή την συμμετοχή της στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Επιστροφή», η Άννα Μαρία Παπαχαράμπους μίλησε στο TV Έθνος και στην Φωφώ Μπόνιου. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στο θέμα της εκκλησίας, μιας και η ίδια έχει δηλώσεις πως δεν πιστεύει σε αυτή την έννοια.

Στο παρελθόν είχατε πει ότι δεν πιστεύετε στους φορείς της εκκλησίας και η πίστη δεν περιορίζεται στα όρια μιας εκκλησίας… Στην Ελλάδα το 99% του κοινού θεωρεί ότι δεν έχεις το δικαίωμα να μην πιστεύεις στην Εκκλησία. Δεν χρειάζεται να το συζητήσει κανείς. Δεν πιστεύω στους φορείς. Δεν βλέπω την εκκλησία να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων όταν τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

Έχει συμβεί ποτέ να καταφύγετε στη δύναμη της πίστης ή της προσευχής; Το τι σημαίνει προσευχή για τον καθένα είναι πολύ ιδιωτικό. Μπορεί κάποιος να διαλογίζεται. Με αυτή τη γενική έννοια της προσευχής, θα σας πω ναι και όχι με τη θρησκευτική έννοια.

Σε μια από τις συνεντεύξεις σας αναφερθήκατε στην απώλεια της μητέρας σας. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σας. Τι διδαχθήκατε; Φυσικά, ήταν η πιο δύσκολη. Αυτό που έμαθα είναι πάρα πολύ απλό και ακούγεται πολύ εύκολο να το ξεχνάμε. Οφείλουμε να ζήσουμε, το να ζήσουμε όμως δεν είναι τόσο απλό. Δεν είναι ζωή να κοιμάσαι, να ξυπνάς, να αγχώνεσαι, να δουλεύεις, να βγάζεις λεφτά. Οφείλουμε να ζούμε μ’ έναν άλλο τρόπο. Αν σου συμβεί κάτι πολύ κακό, όπως η φωτιά που βιώσαν κάποιοι το καλοκαίρι και μπεις στη θέση τους, τότε τα υπόλοιπα σου φαίνονται τόσο ασήμαντα.