Άννα Κουρή: Τα παιδικά χρόνια στο Κονγκό και ο ερχομός στην Ελλάδα

Άννα Κουρή

«Δεν μπορώ να πω ότι επηρεάστηκα ιδιαίτερα και με την πάροδο των χρόνων και εδώ γίναμε πολύ πιο προοδευτικοί», λέει η Άννα Κουρή.

Η Άννα Κουρή έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΕΓΩ και τον Ανδρέα Θεοδώρου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα παιδικά της χρόνια στο Κονγκό και τον ερχομό της οικογένειάς της στην Ελλάδα.

Όταν ήρθατε από το Κονγκό στην Ελλάδα, υπήρξε κάτι που σας δυσκόλεψε στην προσαρμογή σας εδώ;

Όταν επέστρεψα από το Κονγκό, δεν ενσωματώθηκα αμέσως στην ελληνική κοινωνία γιατί συνέχισα στο γαλλικό σχολείο και εκεί οι συμμαθητές μου ήταν οι περισσότεροι ξένοι ή Έλληνες του εξωτερικού . Όσο περνούσε ο καιρός αυτό που κάπως με ξάφνιασε ήταν που η νοοτροπία ήταν πιο συντηρητική από αυτή που είχα συνηθίσει. Δεν μπορώ να πω ότι επηρεάστηκα ιδιαίτερα και με την πάροδο των χρόνων και εδώ γίναμε πολύ πιο προοδευτικοί .

Τι θυμάστε από τη ζωή σας στο Κονγκό;

Από το Κονγκό έχω πολύ ευχάριστες αναμνήσεις. Νομίζω ότι το μέρος ήταν ιδανικό για την παιδική μου ηλικία .Ζούσαμε σε ένα σπίτι με μεγάλο κήπο, έτσι ήταν τα περισσότερα σπίτια εκεί, όποτε τον περισσότερο καιρό έπαιζα στη φύση . Με θυμάμαι μόνιμα σκαρφαλωμένη σε ένα δέντρο να παίζω με τα αλλά παιδιά. Επίσης στο διπλανό κήπο υπήρχε ένα μαϊμουδάκι που το έσκαγε και ερχόταν στον δικό μας κήπο που ήταν όλο δέντρα, είχαμε αγαπηθεί και παίζαμε μαζί !