Άννα Κουρή: «Νομίζω ότι αυτή η ταμπέλα μου έχει γυρίσει μπούμεραγκ»

Άννα Κουρή

"Με έχουν ταυτίσει με αυτό τον ρόλο και δεν μου δίνουν τη δυνατότητα να παίξω κάτι διαφορετικό ή άλλο είδος" δήλωσε η Άννα Κουρή.

Η Άννα Κουρή έδωσε συνέντευξη στο ΕΓΩ και στον Ανδρέα Θεοδώρου. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι «Μεν και Δεν» κι αν πιστεύει ότι ήταν κέρδος για την καριέρα της ο ρόλος της Βάνας.

Αισθάνεστε την ταμπέλα της «Βάνας» από τους «Μεν και Δεν» να σας κυνηγάει μέχρι σήμερα;

Η ταμπέλα της «Βάνας» για κάποια χρόνια με διασκέδαζε και ξέρω ότι από αυτή την υπέροχη σειρά έγινα γνωστή στο πλατύ κοινό. Νομίζω όμως ότι τώρα πια μετά από τις ασταμάτητες επαναλήψεις, μου έχει γυρίσει μπούμεραγκ . Με έχουν ταυτίσει με αυτό τον ρόλο και δεν μου δίνουν τη δυνατότητα να παίξω κάτι διαφορετικό ή άλλο είδος. Λίγες φορές έχω παίξει κάτι άλλο στην τηλεόραση όπως στην «Ανατομία ενός Εγκλήματος» ή στον «Κόκκινο Κύκλο», όπου είχα πολύ καλές κριτικές, αλλά πάλι ξεχάστηκαν και υπερίσχυσε στη συνείδηση των παραγόντων ο ρόλος της «Βάνας». Ευτυχώς που στο θέατρο έχω παίξει πολύ διαφορετικά πράγματα.

Θα ήσασταν θετική στο να γίνει η σειρά αυτή remake;

Αυτό θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς εξελίχτηκαν οι ήρωες μετά από 25 χρόνια. Και αν είναι να κάνω κάτι παρόμοιο, ας κάνω τουλάχιστον ακριβώς τον ίδιο ρόλο, δηλαδή τη συνέχεια της «Βάνας». Βέβαια δεν γίνεται να λογαριάζεις χωρίς τον ξενοδόχο γιατί η Ευείδη, ο Μάινας κι εγώ θα θέλαμε να γίνει, αλλά ο Χάρης όχι. Το είχε πει άλλωστε ότι του προτείνανε να κάνει ριμέικ όποια επιτυχημένη σειρά του ήθελε και δεν προτίμησε τους «Μεν και Δεν».

Μέσα από αυτή τη σειρά, καταφέρατε να βγάλετε πολύ καλά χρήματα, για παράδειγμα ακόμη και να αγοράσετε ένα σπίτι;

Σίγουρα δεν προλάβαμε να βγάλουμε πολλά χρήματα από αυτή την σειρά ποσό μάλλον να αγοράσουμε σπίτι. Όταν ξεκινήσαμε τους «Μεν και Δεν» ήταν η αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης και οι αμοιβές ήταν μικρές, δεν ήμασταν και γνωστοί στο πλατύ κοινό όποτε μας προσλάβανε με χαμηλό μισθό. Στα 3 χρόνια γίνανε κάποιες αυξήσεις, αλλά όταν ξεκινάς από χαμηλά, δεν μπορείς να φτάσεις πολύ ψηλά. Θα μπορούσαμε να βγάλουμε χρήματα μετά με διαφήμιση, αλλά δεν έτυχε . Μήπως μας πάρουν στον Λουμιδη που παίρνει ήρωες από παλιά σίριαλ που έχουν γράψει στην τηλεόραση; Να μια ιδέα (γέλια).