Άννα Φόνσου: «Tην αδερφή μου την έχασα πολύ νωρίς, στάθηκε σε όλα δίπλα μου»

Άννα Φόνσου

"Μου έδωσε τα πρώτα λεφτά για να ξεκινήσω, με καθοδήγησε στο πώς πρέπει να κινηθώ" εξομολογήθηκε η Άννα Φόνσου.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Άννα Φόνσου στο περιοδικό Λοιπόν και τη δημοσιογράφο Μαρία Σοφιαννού. Μεταξύ άλλων, η δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στην απώλεια της αγαπημένης της αδελφής καθώς και τον προσωπικό αγώνα που γίνει για το Σπίτι του Ηθοποιού.

Πώς σας πετυχαίνω αυτήν την περίοδο;

Με πετυχαίνεις όπως πάντα στο «Σπίτι του Ηθοποιού». Εδώ τα κάνω όλα, εδώ περνάει όλη η μέρα μου. Και για καθαρίστρια είμαι πολύ καλή και για διακοσμήτρια και για κηπουρός. Τόσο πολύ ισχύουν αυτά που σου λέω, που ήρθε ένας δημοσιογράφος να με βρει και με κοιτάει να κάνω δουλειές εκείνη την ώρα και με ρώτησε πού μπορεί να βρει την κυρία Φόνσου και του απάντησα στον πρώτο όροφο (γελάει). Ευτυχώς προχωράει το θέμα με το δίπλα κτίριο που θέλουμε να φτιάξουμε και θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Πατούλη και την περιφέρεια που επιτέλους υπέγραψε. 11 χρόνια το προσπαθούμε αυτό το πράγμα, ήταν ένα μαρτύριο για εμένα. Σε αυτό το κτίριο θα γίνονται πολλές πολιτιστικές δράσεις, θα δημιουργήσουμε ένα θεατράκι το οποίο θα δίνουμε δωρεάν σε νέους καλλιτέχνες και πολλά άλλα.

Μιλήστε μου λίγο για το πώς λειτουργεί και πώς μπορεί να έρθει κάποιος σε αυτό…

Δεν είναι γηροκομείο. Πραγματικά αν είχα κι άλλα λεφτά, θα το έκανα και αυτό. Αλλά στο «Σπίτι του Ηθοποιού» έρχονται ηθοποιοί που δεν έχουν λεφτά, φροντίζουμε να τους βρούμε δουλειά, τρώνε, πλένονται και έχουν κλιματισμό δωρεάν. Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν έρχονται εδώ, είναι ευτυχισμένοι. Αυτό ήταν το μόνο που ήθελα. Φοβάμαι γενικώς τη μοναξιά, πόσο μάλλον τη μοναξιά του καλλιτέχνη.

Τι βλέπετε στα μάτια των ηθοποιών που έχουν την ανάγκη να ενταχθούν στο «Σπίτι του Ηθοποιού»;

Δεν θέλω να σου πω ευγνωμοσύνη. Θα σου πω ότι χαίρομαι που τους κάνω ευτυχισμένους, που περνάμε παρέα τα βράδια μας, που έχουν ένα αληθινό χαμόγελο.

Όλο αυτό ξεκίνησε από την αδερφή σας, την οποία χάσατε νωρίς…

Έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Την αδερφή μου την έχασα πολύ νωρίς και ήταν μαζί μου σε όλο αυτό. Αγωνίστηκα πάρα πολύ για να δημιουργήσω το «Σπίτι του Ηθοποιού». Ευτυχώς το κράτος με βοήθησε σε αυτό το εγχείρημα. Η αδερφούλα μου, μου έδωσε τα πρώτα λεφτά για να το ξεκινήσω, με καθοδήγησε στο πώς πρέπει να κινηθώ, στάθηκε σε όλα δίπλα μου.