Ανδρέας Γεωργίου: «Από τους… πολλούς στους λίγους και εκλεκτούς»

Αντρέας Γεωργίου

"Δεν μπορώ να δουλέψω διαφορετικά"

Ο Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος συμπρωταγωνιστεί στο πλευρό της Ειρήνης Καραγεώργη και συγχρόνως τη σκηνοθετεί, μιλάει στο περιοδικό 7 Μέρες TV και στη Νιόβη Καραπιπέρη, για τον τρόπο που κατάφερε να διακρίνει το ταλέντο της ανάμεσα σε πολλές άλλες ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες νέες ηθοποιούς.

Μέχρι τώρα επέλεγες για γυναίκες πρωταγωνίστριες πρόσωπα που δεν έχουμε ξαναδεί. Το ίδιο έχει γίνει και τώρα.

Για αυτή τη σειρά, έχουμε δει πάρα πολλούς ανθρώπους. Κάναμε αρκετές οντισιόν. Προσπάθησα αρχικά από όλο αυτόν τον κόσμο να κρατήσω κάποιες φάτσες που είχα εγώ φανταστεί για τον κάθε ρόλο και στη συνέχεια επέλεξα χαρακτήρες που θα μπορούσαν να δέσουν μεταξύ τους ως άνθρωποι.

Νιώθω ότι είναι το καλύτερο καστ που κάναμε μέχρι σήμερα. Συζητήσαμε πάρα πολλές ώρες με τη Βάνα για τα πρόσωπα. Και ειδικά στο θέμα της παρτενέρ μου, που είναι κι από τους πιο βασικούς ρόλους στη σειρά, νιώθω πολύ μεγάλη σιγουριά. Είναι ένα φρέσκο πρόσωπο, που κουβαλά όλη τη ψυχοσύνθεση της ηρωίδας που υποδύεται. Έχει πολύ εκφραστικά μάτια, μάτια που μιλάνε χωρίς να μιλάει η ίδια. Και όλο αυτό κουβαλάει και μια μελαγχολία, την οποία έχει η συγκεκριμένη ηρωίδα.

Η Ειρήνη Καραγεώργη είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης. Ο πρώτος μήνας που δουλέψαμε είχε πολύ μεγάλες δυσκολίες. Είναι και μανούλα, έχει δύο παιδιά, παρόλο το μικρό της ηλικίας της. Και τα έφερε εις πέρας μια χαρά. Είναι πάντα διαβασμένη και έχει μεγάλο σεβασμό στους συνεργάτες της. Γενικώς, νιώθω γεμάτος με αυτό που κάναμε. Τελείωσε το «Τατουάζ» εκεί που έπρεπε, μπήκαμε σε μια καινούργια δουλειά και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Νιώθω ότι ο κόσμος που μας ακολουθεί, θα δει κάτι πολύ αξιόλογο.

Στο καστ υπάρχουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί. Σου αρέσει να συνδυάζεις νέα με καταξιωμένα πρόσωπα;

Αυτό εξαρτάται από το σενάριο. Είδα τον Απόστολο Γκλέτσο στο ρόλο που υποδύεται -δεν μπορώ να φανταστώ να τον κάνει άλλος. Ο Γιώργος Παρτσαλάκης δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Το κάνει με μεγάλη χαρά κι αυτό παρασύρει τη σεναριογράφο μας να γράφει πάνω του.

Προσωπικά, αισθάνομαι ότι αυτό το «κοκτέιλ» βοηθάει και τους μεν και τους δε. Έχουμε στη σειρά ανθρώπους που έχουν να εμφανιστούν χρόνια, όπως η Πέμυ Ζούνη και η Θάλεια Ματίκα. Δεν περίμενα ότι θα δέσει τόσο πολύ το γλυκό, όμως από την πρώτη στιγμή που διάβασαν το σενάριο συμφώνησαν αμέσως. Όλοι μπήκαν με ενθουσιασμό και πιστεύω ότι αυτό βγαίνει και στο αποτέλεσμα.

Στις δουλειές σου δημιουργείται ένα παρεΐστικο κλίμα ανάμεσα σε συνεργείο και ηθοποιού;

Είναι κάτι που το επιδιώκεις; Δεν μπορώ να δουλέψω διαφορετικά. Δεν μπορώ να δουλεύω 15 ώρες την ημέρα όταν δεν περνάω καλά. Και σίγουρα με ενδιαφέρει να περνάνε όλοι καλά. Υπάρχουν στιγμές που κουραζόμαστε, όμως στο τέλος της μέρας λέμε χαλάλι.