Ανδρέας Αλικανιώτης: Ο ήρωας που έσωσε 10 παιδιά από την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρέας Αλικανιώτης

"Ο Ανδρέας Αλικανιώτης βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι".

Σοκαριστικός είναι ο απολογισμός από την τραγωδία στα Τέμπη, όπου και η σφοδρή σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών οδήγησε στον θάνατο περισσότερους από 42 συμπολίτες μας. Μέσα από τα social media, όμως, ήρθε σαν ακρίδα φωτός η είδηση για έναν επιβάτη του συρμού ο οποίο πέραν του εαυτού του, έσωσε δέκα μικρά παιδιά.

Ο λόγος για τον 20χρονοΑνδρέα Αλικανιώτη που με θάρρος κατόρθωσε να βγει ζωντανός από την κινούμενη κόλαση κρατόνες 10 ανθρώπινες ζωές μαζί του.

Ειδικότερα, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, γιατρός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια τον νεαρό άνδρα με μια συγκινητική ανάρτηση. «Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά, αγόρια και κορίτσια».

«Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη, αρχές και ήθος! Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν» καταλήγει η κα. Ειρήνη Τζιαστούδη στην ανάρτηση που έκανε, συνοδεία μιας φωτογραφίας από το δωμάτιο του νοσοκομείου, στον προσωπικό της λογαριασμό στo Facebook.