Άλλαξαν οι «Άγριες Μέλισσες» την ζωή στη Φωτεινή Βελεσιώτου;

Φωτεινή Βελεσιώτου

"Η έκθεση δεν είναι κάτι που µε αγχώνει ή µε τροµάζει..."

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Φωτεινή Βελεσιώτου στο Έθνος της Κυριακής και τον δημοσιογράφο Άγγελο Γερασουδάκη. Η γνωστή ερμηνεύτρια μίλησε, μέσα σε όλα, για την επιτυχία της που «ντύνει» μουσικά τις «Άγριες Μέλισσες» καθώς και τις αλλαγές που φέρνει στην τέχνη η πανδημία του κορονοϊού.

Η φετινή επιτυχία που συναντά το τραγούδι σας «Μέλισσες» έχει αλλάξει τη ζωή σας;

Καθόλου! Όπως ήµουν, έτσι συνεχίζω και είµαι. Ζω απλά και λιτά. Θα πάω στη λαϊκή µου. Θα βγω τη βόλτα µου. Γενικά προτιµώ την ηρεµία µου. ∆εν συχνάζω σε χώρους που έχει αρκετό κόσµο. Η έκθεση δεν είναι κάτι που µε αγχώνει ή µε τροµάζει. Το µόνο που έχει αλλάξει στη φετινή χρονιά είναι όταν µε σταµατάνε στον δρόµο και µου λένε: «Πολύ ωραίο τραγούδι οι “Αγριες µέλισσες”». Και λέω από µέσα µου: «Αγρίεψαν οι µέλισσες» (γελάει).

Αν και η τεχνολογία έχει κατηγορηθεί ότι φέρνει µοναξιά, στις µέρες του lockdown φάνηκε ιδιαίτερα χρήσιµη για πολλούς. Ποια είναι η δική σας σχέση;

Είναι ένα κοµµάτι που δεν το έχω σχεδόν καθόλου. Έχω ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά δεν ξέρω να το χειρίζοµαι πολύ καλά. Ευτυχώς, όµως, έχω πολύ καλούς φίλους που µε βοηθούν και µαθαίνω σιγά σιγά, γιατί είναι απαραίτητη στη ζωή µας.

Πόσο έχει επηρεαστεί η Τέχνη από τον ιό;

Θα έλεγα αρκετά! Υπάρχουν συνάδελφοι που ζουν πλέον στα όρια της φτώχειας. Και όχι µόνον όσοι ασχολούνται µε τη µουσική, αλλά και στα περισσότερα επαγγέλµατα. Είναι κάτι που ξεκίνησε από τις αρχές Μαρτίου και πιστεύω ότι θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόµα.