Αλκίνοος Ιωαννίδης: Μετακομίζει μόνιμα στην Κύπρο με την οικογένειά του

Αλκίνοος Ιωαννίδης

"Το κάνω με βαθιά συγκίνηση, τόσο για όσα ξαναβρίσκω εκεί, όσο και για τους φίλους, την κοινότητα και τα τοπία που αφήνω στο Πήλιο", εξομολογείται ο γνωστός καλλιτέχνης.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο των συζητήσεων, μετά την τοποθέτησή του για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στον δήμαρχο του Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, κατακρίνοντας τη στάση που κράτησε απέναντι στην πρωτοφανή καταστροφή που συνέβη στην περιοχή.

Με τη σειρά του ο Αχιλλέας Μπέος, σε δηλώσεις του στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, απάντησε στις κατηγορίες του τραγουδιστή χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, σε συνέντευξη του στο Magazine του News 24/7, αποκάλυψε τη μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζεται να κάνει στη ζωή του το αμέσως επόμενο διάστημα, αφού πρόκειται να μετακομίσει μόνιμα στην Κύπρο απ’ όπου και κατάγεται κατά το ήμισυ.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός κατοικεί τα τελευταία χρόνια στο Πήλιο, όμως οι πρόσφατες πλημμύρες φαίνεται πως τον αναγκάζουν να το εγκαταλείψει.

«Παρόλο που είμαι μισός Κύπριος, αφού η μητέρα μου είναι Σαλονικιά, αγαπώ την Κύπρο βαθιά και καθοριστικά για την ύπαρξή μου. Δεν αισθάνομαι ότι έφυγα ποτέ. 34 χρόνια τώρα επιστρέφω μέσα μου καθημερινά στο πληγωμένο μου νησί. Αυτές όμως τις μέρες επαναπατρίζομαι κυριολεκτικά», δηλώνει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

«Το κάνω με βαθιά συγκίνηση, τόσο για όσα ξαναβρίσκω εκεί, όσο και για τους φίλους, την κοινότητα και τα τοπία που αφήνω στο Πήλιο, το οποίο όμως θα επισκέπτομαι όσο ο αγώνας των Σταγιατών συνεχίζεται», επισημαίνει ο αγαπημένος τραγουδιστής και τραγουδοποιός.

«Ούτως ή άλλως στην Ελλάδα θα βρίσκομαι πολύ συχνά, οπότε πιστεύω πως δε θα μου λείψει. Η φύση της εργασίας μου άλλωστε, όπως και ο χαρακτήρας μου, δεν επιτρέπουν κάποιον πραγματικά μόνιμο τόπο διαμονής. Χαίρομαι πάντως που επιστρέφω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου φέρνοντάς της την οικογένεια που δεν είχα όταν έφευγα.

Πιστεύω ότι είναι σημαντικό για τα παιδιά μου να τη γνωρίσουν και να τη ζήσουν, πριν ανοίξουν τα φτερά τους και αφήσουν το σπίτι. Εύχομαι να τα στερεώσει όπως στερέωσε και μένα. Άλλες προσδοκίες δεν έχω από αυτήν. Μόνο ευγνωμοσύνη», σημειώνει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης αμέσως μετά.