Αλίνα Κωτσοβούλου: «Είμαι υπέρ του σασμού και όχι του τηλεκατινιάσματος»

Αλίνα Κωτσοβούλου

"Αυτό που με κλονίζει και με κλόνιζε πάντα, είναι πως όταν συμβαίνει κάτι κακό σε έναν θίασο ή σε μια ομάδα, θα πρέπει να μπορούν να αντιδράσουν και οι υπόλοιποι" δήλωσε η Αλίνα Κωτσοβούλου.

Στο Λοιπόν και στην Μαρία Σοφιανού μίλησε σε συνέντευξή της η Αλίνα Κωτσοβούλου και αναφέρθηκε ανάμεσα σε άλλα για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος.

-Φέτος, όμως, το θέατρο χτυπήθηκε και από τις σοβαρές καταγγελίες που έγιναν για συναδέλφους σας. Πείτε μου τη γνώμη σας…

Θεωρώ ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να τεθούν κάποιοι όροι και όρια στον τρόπο που εργαζόμαστε οι ηθοποιοί. Δεν μπορώ να βάλω όλες τις καταγγελίες στο ίδιο τσουβάλι. Χαίρομαι, ωστόσο, που έχουν πάρει τη δικαστική οδό και θέλω να πιστεύω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα αποδώσει το δίκαιο. Είμαι υπέρ του σασμού και όχι του τηλεκατινιάσματος. Παράλληλα, σέβομαι πάρα πολύ ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους, δίκαια ή άδικα δικάσιμοι, έχουν οικογένειες και παιδιά, τα οποία οφείλουμε σαν κοινωνία να τα πραστατέψουμε.

Αν δεν μπόρεσαν οι γονείς τους να το κάνουν, πρέπει να το κάνουμε εμείς. Αυτό που με κλονίζει και με κλόνιζε πάντα, είναι πως όταν συμβαίνει κάτι κακό σε έναν θίασο ή σε μια ομάδα, θα πρέπει να μπορούν να αντιδράσουν και οι υπόλοιποι. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών αυτοί που είμαστε καλά. Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι κακό σε εσάς και εγώ να σφυρίζω αδιάφορα. Είμαι συνένοχος, αν υπάρχει ένοχος. Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω κανέναν, πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι περάσαν τα όρια, επειδή δεν φρεναρίστηκαν από το σύνολο.