Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η κόντρα με τον Φίνο και οι αστρονομικές αμοιβές της στην “Καραγιάννης – Καρατζόπουλος”

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έβλεπε τον Φίνο να δείχνει εύνοια στη Τζένη Καρέζη και στη Ζωή Λάσκαρη.

Την ιστορία πίσω από τη “μετακόμιση” που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη από τη Φίνος Φιλμ στην “Καραγιάννης – Καρατζόπουλος” παρουσίασε ο Πάνος Ζόγκας στο αφιέρωμά του στο περιοδικό Down Town.

«Το 1967, δεύτερη χρονιά λειτουργίας της, η εταιρεία Καραγιάννης – Καρατζόπουλος καταφέρνει να αποκτήσει την πιο διάσημη σταρ της Ελλάδας και το πιο ακριβοθώρητο προϊόν που είχε ποτέ ο Φίνος, την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Για την ακρίβεια, τη στιγμή εκείνη η Αλίκη ανήκε στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας Δαμασκηνός – Μιχαηλίδης, στην οποία έμεινε για μικρό χρονικό διάστημα. Τότε η Αλίκη ήταν σε κόντρα με τον Φίνο γιατί είχε μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις που δεν τις δεχόταν η εταιρεία.

Επίσης, τον έβλεπε να δείχνει εύνοια στη Τζένη Καρέζη και στη Ζωή Λάσκαρη, ένιωθε ότι έχανε το “σκήπτρο” και σκέφτηκε πως η καλύτερη απάντηση θα ήταν να πάει στη νέα ανερχόμενη δύναμη, στο απέναντι στρατόπεδο. Η Καραγιάννης – Καρατζόπουλος την έκλεισε για τρεις ταινίες, με αμοιβή 600.000 δραχμές για κάθε μία.

Εκεί, λοιπόν, γύρισε “Το πιο λαμπρό αστέρι” με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ που έγινε η πιο εμπορική ταινία του 1967 και της εταιρείας (652.661 εισιτήρια), εκτοπίζοντας την Φίνος Φιλμ από τις πρώτες θέσεις και αμφισβητώντας την παντοκρατορία της. Επιπλέον, είναι η 14η πιο εμπορική ελληνική ταινία μέχρι σήμερα. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας ενόχλησε τον Φίνο, ο οποίος λέγεται ότι είπε στους συμβούλους του “φέρτε πίσω την Αλίκη και δώστε της όσα ζητάει”. Η Αλίκη όμως είχε συμβόλαιο για άλλες δύο ταινίες και δεν μπορούσε να επιστρέψει αμέσως», αναφέρεται στο δημοσίευμα του Down Town.

Οι 600.000 δραχμές για μια ταινία ήταν ένα αστρονομικό ποσό για την εποχή, ενώ να σημειωθεί πως μετέπειτα η Αλίκη Βουγιουκλάκη πήρε ακόμα μεγαλύτερες αμοιβές από την Φίνος Φιλμ.