Αλέξης Κούγιας για Ορέστη Τζιόβα: «Επιβεβαίωσε όσα είπε ο Γιάννης Λιγνάδης στην κατάθεσή του κι αυτογελοιοποιήθηκε»

Αλέξης Κούγιας

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας για τις δηλώσεις που παραχώρησε χθες ο Ορέστης Τζιόβας στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι σε σχέση με τα όσα είπε ο Γιάννης Λιγνάδης στην κατάθεσή του για τη δίκη του αδερφού του, Δημήτρη Λιγνάδη.

Όσα αναφέρει η ανακοίνωση

Χθες, 18.06.2022, στην εκπομπή του MEGA με παρουσιάστρια την κα Σίσσυ Χρηστίδου απεδείχθη για άλλη μια φορά ότι η υπόθεση με κατηγορούμενο το Δημήτρη Λιγνάδη είναι μια ακραία συκοφαντική σκευωρία, την οποία εξύφανε η ηγετική σκληρή ομάδα των ακτιβιστών του metoo και του ΛΟΑΤΚΙ, η οποία αποτελείται από ακτιβιστές δημοσιογράφους, από ακτιβιστές δικηγόρους, με επικεφαλής τον κο Σωτηρόπουλο, και συνεργαζόμενους με αυτούς παρουσιαστές, χωρίς καμία αναστολή και δικαστική συνείδηση, αλλά και σεβασμό στο τεκμήριο αθωότητας και στις συνθήκες της δίκαιης δίκης.

Συγκεκριμένα, κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο αδελφός του Δημητρίου Λιγνάδη Γιάννης Λιγνάδης, ερωτηθείς από το Δικαστήριο γιατί υποστηρίζει ο κατηγορούμενος και η υπεράσπισή του την εκδοχή της κατασκευής της υποθέσεως, χρησιμοποίησε ως ένα από τα επιχειρήματά του την συνέντευξη του πολύ γνωστού ηθοποιού Ορέστη Τζιόβα από τον Μάιο του 2021, μετά δηλαδή τη σύλληψη του Δημητρίου Λιγνάδη και κατά τη διάρκεια της ανακρίσεως, όπου ο Ορέστης Τζιόβας εντελώς απροκάλυπτα μίλησε για ένα οργανωμένο σχέδιο, το οποίο προετοιμάζετε προ πολλού χρόνου, μη αφήνοντας καμία αμφιβολία για το τι εννοούσε, γεγονός το οποίο αντελήφθη απολύτως και το Δικαστήριο, γι’ αυτό και κανείς δεν τόλμησε να προσπαθήσει να το διασκεδάσει.

Χθες, στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, συνέβη ακριβώς αυτό που συνέβη και μετά τη συνέντευξη του γνωστού καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά: οι σκληροί κατασκευαστές της σκευωρίας εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη υποχρέωσαν τον Ορέστη Τζιόβα, με έναν εντελώς χοντροκομμένο τρόπο, να ανασκευάσει την ξεκάθαρη δήλωσή του, όπου με το σαφέστερο τρόπο αποκάλυψε ότι στον χώρο της τέχνης όλοι μιλούσαν ότι «ετοιμαζόταν κάτι οργανωμένο εις βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη», πολύ πριν ξεσπάσει η υπόθεση το Φεβρουάριο 2021 και βεβαίως μετά την ανάληψη από αυτόν της κορυφαίας θέσεως στο χώρο του θεάτρου, αυτής του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Αμέσως μετά τη χθεσινή συνέντευξη, που δεν ήταν ζωντανή αλλά μαγνητοσκοπημένη, η οργανωμένη αυτή ομάδα των ακτιβιστών, στα ελεγχόμενα από αυτούς sites και ΜΜΕ, την παρουσίασαν ως «απάντηση» του Ορέστη Τζιόβα στον Γιάννη Λιγνάδη.

Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν, αλλά να είναι βέβαιοι όλοι αυτοί ότι στα ελληνικά Δικαστήρια η Δικαιοσύνη απονέμεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στις εφημερίδες και τα sites, αλλά και την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, και υπάρχει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, στις συνθήκες της δίκαιης δίκης και στην εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων με αντικειμενικότητα.

ΥΓ. Την απόλυτη απόδειξη ότι πίσω από αυτή την ιστορία βρίσκεται αυτή η πολύ οργανωμένη ομάδα, την οποία έχει καταγγείλει ο εντολέας μας κ. Δημήτριος Λιγνάδης και η οποία κατατρομοκρατεί τον οιονδήποτε τολμάει να καταθέσει – καταγγείλει οτιδήποτε υπέρ του, αποτελεί και η χθεσινή υπαγορευμένη από τους συγκεκριμένους ανθρώπους νέα συνέντευξη του Ορέστη Τζιόβα, κατά σύμπτωση στην ίδια εκπομπή που έδωσε συνέντευξη, αντί να εμφανιστεί στο Δικαστήριο, ο «καταζητούμενος» τρίτος δήθεν βιασθείς από τον Δ. Λιγνάδη Δ.Μ., αφού ο Ορέστης Τζιόβας στη νέα συνέντευξή του υποστήριξε ότι στην περσινή συνέντευξή του μιλούσε για «οργάνωση ανθρώπων που είχαν κακοποιηθεί, να κινηθούν νομικά», διαψεύδοντας όμως έτσι τους τρεις εναπομένοντες καταγγέλλοντες, οι οποίοι έχουν καταθέσει προανακριτικά, ανακριτικά και στο Δικαστήριο, ότι άρχισαν να οργανώνονται μεταξύ τους και με τους δικηγόρους τους για πρώτη φορά μετά τις συνεντεύξεις του Ν.Σ. στη Ναταλί Χατζηαντωνίου (6.2.2021) και του Β.Κ στην Ελεονώρα Μελέτη (18.2.21) και όχι ένα χρόνο πριν, άρα ουσιαστικά ο Ορέστης Τζιόβας επιβεβαίωσε τα όσα είπε ο Γιάννης Λιγνάδης στην κατάθεσή του και αυτογελοιοποιήθηκε.

Αθήνα, 19/06/2022

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας