Αλέξανδρος Καλπακίδης: «Μετά τις Άγριες Μέλισσες δεν μου πρότειναν δραματική σειρά»

Αλέξανδρος Καλπακίδης

"Ήρθε, μάλλον, λίγο καρμικά ο νέος μου ρόλο" εξομολογήθηκε ο Αλέξανδρος Καλπακίδης.

Με αφορμή τη νέα κωμική σειρά του ΑΝΤ1, «Εκτός υπηρεσίας» παραχώρησε συνέντευξη ο Αλέξανδρος Καλπακίδης στο περιοδικό My Tv και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη μουλόπουλο. Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχθηκε πως δεν είχε πρόταση για δραματική σειρά μετά το τέλος των «Άγριων Μελισσών» ενώ εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να δεχθεί τη συγκεκριμένη πρόταση.

Μετά τη συμμετοχή σου στη δραματική σειρά εποχής «Άγριες Μέλισσες» επιδίωξες να κάνεις κάτι εντελώς διαφορετικό;

Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό και ήρθε. Έγινε, μάλλον, λίγο καρμικά. Δεν μου πρότειναν να συμμετέχω σε κάποια άλλη δραματική σειρά, αλλά σε αυτή την κωμωδία και να κρατήσω τον ρόλο του νεκροθάφτη. Όταν μου είπαν για τον ρόλο, είπα αμέσως «ναι». Από εκεί και πέρα, μου αρέσει η κωμωδία, τη θεωρώ δύσκολο είδος και μου αρέσει να τα βάζω με τα δύσκολα.

Ποια στοιχεία σε έκαναν να απαντήσεις θετικά σε αυτή την πρόταση;

Κατ’ αρχάς, όπως προανέφερα, ο ρόλος του νεκροθάφτη. Πάντα ένας νεκροθάφτης σε μια σειρά ή σε μια ταινία αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Έχει δική του αυτόνομη ιστορία και ύπαρξη. Ειδικά άμα τον έχεις σε κωμωδία είναι πολυ χιουμοριστικό. Από εκεί και πέρα, έχουμε μια ωραία και ιδιαίτερη ιστορία, ενώ με τους συντελεστές έχω δουλέψει ξανά στο παρελθόν. Όλα αυτά μου άρεσαν και με έκαναν να απαντήσω θετικά.