Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: «Εγγονός της Παξινού, ποιος ξέρει τι μέσα έχει… έλεγαν όλοι»

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

"Δεν κληρονομούνται ούτε τα χαρίσματα ούτε τα ταλέντα" υπογραμμίζει ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο με αφορμή τη συμμετοχή στη σειρά «Ψυχοκόρες» του ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής μίλησε για την δυσκολία που του δημιούργησε η συσχέτιση με την γιαγιά του, Κατίνα Παξινού στο ξεκίνημα στην υποκριτική και τις δύσκολες στιγμές.

Το όνομα της γιαγιάς σας που ήταν τεράστιο στον χώρο, σας άνοιξε πόρτες μετά στην καριέρα σας;

Όχι βέβαια. Καταρχάς όταν βγήκα εγώ, η γιαγιά μου είχε πεθάνει και δεύτερον έλεγαν όλοι ότι «είναι εγγονός της Παξινού, ποιος ξέρει τι μέσα έχει». Έπρεπε να αποδείξω διπλά το ταλέντο μου και ότι μπορώ να σταθώ στο θέατρο. Δεν κληρονομούνται ούτε τα χαρίσματα, ούτε τα ταλέντα. Δούλεψα σκληρά και έδειξα ποιος είμαι και τι μπορώ να κάνω.

Δεν μετανιώσατε ποτέ που ακολουθήσατε αυτό το επάγγελμα;

Όχι βέβαια! Αστειεύεσαι; Είμαι πανευτυχής! Έχω συμμετάσχει σε πολύ καλές δουλειές και νιώθω υπέροχα γι’ αυτό.

-Τις δυσκολίες του επαγγέλματος τις έχετε βιώσει;

Βεβαίως έχω βιώσει και τις δυσκολίες του επαγγέλματος. Η ανασφάλεια δεν τελειώνει ποτέ. Όταν ολοκληρώνεται ένα σίριαλ, αναρωτιέσαι πάντα, έρχεται το επόμενο; Το ίδιο και με το θέατρο. Αυτό που βλέπουμε μπροστά από τα φώτα, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει από πίσω. Πάντα ο ηθοποιός είναι σε μια αναζήτηση εργασίας.