Αλεξάνδρα Ούστα: «Έγραφαν ανούσια και λάθος πράγματα για μένα»

Αλεξάνδρα Ούστα

"Μέχρι το πρόσφατο παρελθόν είχα τάσεις αγοραφοβίας και δυσκολεύτηκα να τις ξεπεράσω" παραδέχθηκε η Αλεξάνδρα Ούστα.

Η Αλεξάνδρα Ούστα παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό ΕΓΩ και τον δημοσιογράφο Θάνο Ξάνθο. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, η γοητευτική ηθοποιός αναφέρθηκε στον ψυχοθεραπευτικό ρόλο της υποκριτικής, την ανασφάλεια του επαγγέλματος της καθώς και τα δημοσιεύματα που την αφορούν.

Η υποκριτική έχει λειτουργήσει ψυχοθεραπευτικά στη ζωή σου;

Απόλυτα. Μέσα από το θέατρο έμαθα να ζω, να έχω διαπροσωπικές σχέσεις, να εκφράζομαι.

Ένιωσες ποτέ την ανασφάλεια του επαγγέλματος;

Ναι βέβαια. Αλλά όχι τόσο στην αρχή της πορείας μου, γιατί μου ήρθαν πιο ομαλά τα πράγματα στην αρχή και δεν πρόλαβα να αναρωτηθώ αν θα έχω δουλειά την επόμενη σεζόν. Από ένα σημείο κι έπειτα όμως, τα πράγματα δεν προχωρούσαν όπως τα είχα στο μυαλό μου, οπότε ήρθαν κάποιες ανασφάλειες. Αλλά πάντα κάτι γινόταν κι ερχόταν αυτό που ήθελα, αλλά όχι την στιγμή που το ήθελα.

Ένιωσες έπαρση, ειδικά στην αρχή της καριέρας σου, με την επιτυχία;

Όχι. Είχα πάντα ανθρώπους, τόσο εντός, όσο και εκτός χώρου, που τους επέλεγα για να με προσγειώσουν αν χρειαστεί. Δεν χρειάστηκε να το κάνουν όμως. Μέχρι το πρόσφατο παρελθόν είχα τάσεις αγοραφοβίας και δυσκολεύτηκα να τις ξεπεράσω. Το ίδιο μου το επάγγελμα όμως και η θέλησή μου, με βοήθησαν να τις αντιμετωπίσω.

Διάβασες ποτέ κάποιο δημοσίευμα για σένα, που σε ενόχλησε;

Ναι υπήρξαν στιγμές, αλλά για μένα δεν είχε νόημα να ασχοληθώ. Δεν ήταν κάτι που προσέβαλε την προσωπικότητά μου. Απλά έγραφαν ανούσια και λάθος πράγματα.