Αλέκος Συσσοβίτης: «Μάλλον έχασα και δουλειές λόγω της εμφάνισης»

Αλέκος Συσσοβίτης

Όσα ανέφερε ο Αλέκος Συσσοβίτης.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης μίλησε στο ΟΚ! και στον Γιώργο Πράσινο για την πορεία του ως ηθοποιός αλλά κι αν η εμφάνισή του λειτούργησε σε κάποιες περιπτώσεις αποτρεπτικά.

Εμφανισιακά όλα αυτά τα χρόνια παραμένεις ίδιος. Στην τηλεόραση είναι σχεδόν απαγορευτικό να μεγαλώνεις; 

Σε ευχαριστώ, αλλά δεν είμαι ίδιος. Θα το παρατηρήσεις τώρα που θα με δεις στην Έξαψη. Καταλαβαίνω ότι στέκομαι καλά. Όπως έγραψε ο Σαίξπηρ «μια εικόνα, χίλιες λέξεις.» Η εμφάνιση είναι μεγάλο διαβατήριο αλλά μπορεί να είναι και τροχοπέδη. Η ελληνική τηλεόραση εξαρτάται από την εικόνα. Με το πέρασμα των χρόνων υπάρχει κίνδυνος να μείνεις έξω από τα πράγματα, γιατί από τη μία έρχεται το νέο αίμα κι από την άλλη η ελληνική αγορά είναι μικρή. Δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, στο εξωτερικό. Εκεί βλέπουμε τους ηθοποιούς να μεγαλώνουν και να θεωρούνται ελκυστικοί. Κάθε ρόλος έχει την γοητεία του και κάθε ηλικία επίσης. Άρα υπάρχει δουλειά για όλους εσαεί.

Τώρα που το βλέπεις από μια απόσταση, η εντυπωσιακή σου εμφάνιση σε δυσκόλεψε ή τα έκανε όλα πιο εύκολα;

Νιώθω τώρα κοιτώντας πίσω ότι συνέβησαν και τα δυο. Σίγουρα όλοι είμαστε νάρκισσοι, ωστόσο ο βαθμός είναι διαφορετικός για τον καθένα. Από την άλλη έχω ένα προαίσθημα ότι μάλλον έχασα και δουλειές εξαιτίας της εμφάνισης.