Αιμίλιος Χειλάκης: «Πολλές φορές αυτή η σωματικότητα γίνεται πιο βίαιη»

Αιμίλιος Χειλάκης

"Η βιαιότητα του άνδρα έγκειται στην απόδειξη του κυρίαρχου της σεξουαλικότητας" δήλωσε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Για τις γυναικοκτονίες που έχουν συγκλονίσει το τελευταίο διάστημα μίλησε ο Αιμίλιος Χειλάκης στο Secret και στην Μαριάνθη Κούνια.

«Δεν είμαι επαγγελματίας ψυχολόγος για να αναλύσω τις σημερινές γυναικοκτονίες αλλά πιστεύω ότι ο αποκλεισμός και το lockdown της πανδημίας δημιούργησαν ένα μεγάλο ξέσπασμα του κόσμου. Πάντα υπήρχαν βίαιοι σύζυγοι κι άνθρωποι που ζηλεύουν και νιώθουν ότι η γυναίκα τους ανήκει. Όμως τώρα τα πράγματα γιγαντώθηκαν. Και δυστυχώς ξεσπάς πάντα στον αδύναμο. Σε αυτόν που θεωρείς ότι φταίει. Όταν θεωρείς ότι σου ανήκει η γυναίκα σου κι όταν τη ζηλεύεις, την σκοτώνεις. Είναι η διαχείριση του ξένου. Γιατί δεν έχεις συμφιλιωθεί με το ξένο μέσα σου, με τον εαυτό σου. Άρα λοιπόν τι κάνεις; Τη σκοτώνεις. Εικάζω πως αυτό είναι διαχείριση του θυμού. Όλοι έχουμε θυμώσει κι έχουμε ξεσπάσει σε ανθρώπους, είτε λεκτικά είτε σωματικά.

Θυμάμαι με τον αδερφό μου, όταν ήμασταν μικροί, όταν θυμώναμε, ξεσπάγαμε σωματικά ο ένας στον άλλον. Και πάντα όλοι έλεγαν: «Παιδιά είναι, παίζουν». Πολλές φορές όμως, όσο μεγαλώνεις, αυτή η σωματικότητα γίνεται πιο βίαιη. Νομίζω ότι οι γονείς, ειδικά με τα αγόρια, κάνουν μεγάλο λάθος σχετικά με τη σεξουαλικότητά τους. Η βιαιότητα του άνδρα έγκειται στην απόδειξη του κυρίαρχου της σεξουαλικότητας.»