Αιμιλία Υψηλάντη: «Άλλο το παιδί μου, άλλο το εγγόνι μου… μεγάλη απόσταση»

Αιμιλία Υψηλάντη

"Είναι ένα δώρο που μου άφησε η Μαρίνα" παραδέχεται η Αιμιλία Υψηλάντη,

Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα παράσταση στο θέατρο Αργώ, η Αιμιλία Υψηλάντη παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και την δημοσιογράφο Σίσσυ Μενεγάτου. Η δημοφιλής κυρία του ελληνικού θεάτρου αναφέρθηκε στη σχέση με την εγγονή της, μετά το πρόωρο φευγιό της κόρης της, ενώ εξήγησε και τον λόγο που δεν αγαπά να έχει εικόνες στο σπίτι τόσο της ίδιας όσο και της αείμνηστης κόρης της.

Ποια είναι η σχέση με την εγγονή σας;

Άλλο το παιδί μου, άλλο το εγγόνι μου, έχει μεγάλη απόσταση. Η εγγονή μου είναι ένα δώρο που μου άφησε η Μαρίνα για να μου δίνει κάποιες στιγμές ανακούφισης και χαράς, ελπίζω, παρόλο που μπορεί να μου δώσει και στεναχώριες, δεν έχει σημασία, έτσι είναι η ζωή. Το ότι υπάρχει ένας ζωντανός οργανισμός είναι πάρα πολύ σημαντικό, πολύ σπουδαίο. Η εγγονή μου είναι 29 χρονών.

[…] Ούτε φωτογραφία της κόρης σας δεν έχετε στο σπίτι;

Υπάρχει μια φωτογραφία δική μου κάπου ψηλά, πάνω σε μια βιβλιοθήκη, που την έχει βάλει ο άντρας μου, επειδή του άρεσε. Εγώ δεν θα έβαζα ποτέ φωτογραφία του εαυτού μου, εδώ δεν έχω φωτογραφία της Μαρίνας μου. Δεν έχω στο σπίτι μου καμία φωτογραφία της, δεν είναι εικόνα το παιδί μου. Ποια είναι η εικόνα της, όλες μαζί; Θα έπρεπε να γεμίσω το σπίτι φωτογραφίες της από την ώρα που γεννήθηκε, γιατί; Είναι κάτι άλλο…. Είναι σαν αν βλέπεις τις παλιές ταινίες μου.

Τι εννοείτε;

Είναι αυτό που μου λένε, όταν βλέπω τις παλιές μου ταινίες, για το πως ήμουν. Δεν ξέρω… έχει και δεν έχει σχέση με μένα.