«Αγαπώ τον Λάκη Λαζόπουλο αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει γίνει φερέφωνο των κομμάτων»

Λάκης Λαζόπουλος

"Με τη Δήμητρα Λιάνη ήταν φίλος και έβγαινε, τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει κολλητός. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Δεν τα έχει ανάγκη".

Η Ελένη Ανουσάκη μιλάει για όλους και για όλα στο Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναφορά της στον Λάκη Λαζόπουλο.

Με ποιους από τους μεγάλους ηθοποιούς που ζουν σήμερα, έχετε επαφές;

Μ΄ όλους έχω επαφές χωρίς να είναι κολλητοί μου φίλοι. Θα ΄θελα όμως, να μην λέμε τη λέξη «μεγάλος» ηθοποιός. Οι «μεγάλοι» ήταν πολύ λίγοι. Μεγάλος ηθοποιός ήταν ο Δημήτρης Χορν. Σπουδαία ηθοποιός ήταν η Έλλη Λαμπέτη. Τη λέξη «μεγάλος» δεν την λέω σχεδόν για κανέναν.

[dfp_ads id=236982]

Εσείς είστε «μεγάλη» ηθοποιός;

Όχι, δεν το δέχομαι, δεν το ξέρω. Είμαι ένας άνθρωπος με πολλά προσόντα. Πάντα ένιωθα μαθήτρια γιατί είχα «μεγάλους» δασκάλους. Ένα από τα μεγάλα μου παράσημα ήταν η αγάπη που μου είχε ο Κάρολος Κουν. Όταν παίχτηκαν τα «Κόκκινα Φανάρια» έλεγε στους ηθοποιούς του «να πάτε να δείτε πως παίζει η Λένα». Από το θέατρο σήμερα, αγαπώ πολύ τη Μιμή Ντενίση. Την γνώρισα όταν ήταν μανεκέν στη Λουκία ακόμη και έπαιζε στον Γιούγκερμαν (σ.σ. στον «Γιούγκερμαν» έπαιζε και η ίδια). Σε μια συνέντευξή της είπε κάποτε: «θα ήθελα να είμαι βουλευτής σαν την Ελένη Ανουσάκη». Η Μιμή Ντενίση έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και με ενοχλεί όλος αυτός ο πόλεμος εναντίον της. Δεν θα έπρεπε να μιλάνε έτσι οι άνθρωποι για το ταλέντο και το ήθος της. Η Ντενίση είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος. Επειδή ήταν όμοφη, έλεγαν ότι είναι κακή ηθοποιός. Της έγινε ένας απαράδεκτος πόλεμος.

Ελένη Ανουσάκη

Αναφέρεστε στον Λάκη Λαζόπουλο;

Ναι στον κύριο Λαζόπουλο αναφέρομαι με τον οποίο έχουμε συνεργαστεί στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» και τον αγαπώ αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχει γίνει φερέφωνο των κομμάτων. Με τη Δήμητα Λιάνη ήταν φίλος και έβγαινε, τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει κολλητός. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Δεν τα έχει ανάγκη. Γιατί οι ηθοποιοί που τρέχουν πίσω από τα κόμματα; Εγώ ούτε από το δικό μου κόμμα δεν έτρεξα από πίσω. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό ο Λάκης Λαζόπουλος. Πρέπει να απολογηθεί πρώτα απ΄ όλα στον εαυτό του γιατί είναι συγγραφέας και ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης που δεν έχει κανέναν λόγο να ασχολείται μ΄ αυτά τα πράγματα.