10+1 μυστικά για το καλύτερο carrot cake από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Το κέικ που ξεχωρίζει είναι εύκολο και μπορείτε να το κάνετε όλοι!

Η πιο ωραία εύκολη και αυθεντική αμερικάνικη συνταγή Carrot Cake είναι εδώ! Αφράτο, με τη σωστή υγρασία και τέλειο frosting. Την ώρα που ψήνεται, τρελαίνεσαι από τα αρώματα του!

Δείτε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου εδώ…

• Όλα τα υλικά να είναι σε θερμ. δωματίου.

• Για καλύτερο αποτέλεσμα, αφήστε τη ζάχαρη στο λάδι να σταθεί και να μουλιάσει για 10-15΄. Έτσι, θα καραμελώσει πιο σωστά στο ψήσιμο, θα λιώσει πιο γρήγορα και θα πάρει αμέσως όγκο το carrot cake.

• Για να γίνει πολύ αφράτο το carrot cake, τρίψτε το καρότο σε λεπτό τρίφτη. Όσο πιο ψιλοτριμμένο είναι το καρότο, τόσο πιο σωστά θα ομογενοποιηθεί, χωρίς πολύ ανακάτεμα.

• Βάζοντας μαύρη ζάχαρη στο carrot cake, η γεύση απογειώνεται και το χρώμα θα γίνει λίγο πιο σκούρο εξαιτίας της μελάσας που περιέχει. Για πιο πλούσια γεύση και άρωμα λοιπόν, βάλτε και μαύρη ζάχαρη.

[dfp_ads id=236982]

• Κοσκινίστε τα στερεά υλικά, όπως σε όλα τα κέικ σας. Ρίξτε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

• Για να γίνει αφράτο το carrot cake σας, μην ανακατέψετε πολύ ώρα το αλεύρι με το υπόλοιπο μείγμα. Με το ανακάτεμα αναπτύσσεται το πλέγμα της γλουτένης κι αντί για αφράτο, το κέικ σας θα βγει λασπωμένο και με λαστιχένια υφή.

• Το μεγάλο μου μυστικό: αφιερώστε λίγο παραπάνω χρόνο και τρίψτε το τριμμένο καρότο με λίγη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Στην ουσία με αυτόν τον τρόπο «ψήνουμε « το καρότο, το μαρινάρουμε με ζάχαρη και αλάτι για να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερα αρώματα και να ομογενοποιηθεί πιο σωστά μέσα στο μείγμα.

• Για πιο πλούσιο άρωμα και υγρασία στο carrot cake, αν έχετε χρόνο, μουλιάστε τις σταφίδες σε λίγο χυμό ή κονιάκ. Στραγγίστε καλά και αλευρώστε τις  πριν τις ρίξετε στο μείγμα. Με αυτόν τον τρόπο θα βγάλουν δυο φορές περισσότερα αρώματα μέσα στο κέικ.

• Λίγο τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, θα απογειώσει το carrot cake σας.

• Αφήστε το carrot cake να σταθεί για 15΄ αφού το βγάλετε από το φούρνο. Βγάλτε το σε σχάρα να κρυώσει καλά.

• Κόψτε αν θέλετε το κέικ σε λεπτές οριζόντιες φέτες, γεμίζοντας ενδιάμεσα με κρέμα, για να φτιάξετε carrot cake με ύψος που είναι πολύ εντυπωσιακό.

Δείτε τη συνταγή για το carrot cake εδώ…