«Τρίχες»: Γιατί «δεν μπορεί» να κοπεί η σειρά;

Μπορεί τα νούμερα τηλεθέασης να είναι χαμηλά, ωστόσο…

Τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι η τηλεοπτική σειρά του Αnt1 «Τρίχες» κόβεται, καθώς τα νούμερα τηλεθέασης που σημειώνει δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα στο κανάλι του Αμαρουσίου.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική και όπως είχα γράψει πριν λίγες ημέρες, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αποφασιστεί εάν τελικά θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τις «Τρίχες» στον τηλεοπτικό αέρα ή το κανάλι θα αποφασίσει να δώσει τέλος στη σειρά νωρίτερα.

Ο λόγος που το κανάλι του Αμαρουσίου σκέφτεται και προβληματίζεται για τις βελτιωτικές κινήσεις που πρέπει και θα γίνουν στη σειρά, οφείλεται στο γεγονός ότι παρά τις χαμηλές πτήσεις τηλεθέασης που σημειώνει η σειρά έχει εισπρακτικό-εμπορικό κέρδος.

Τι εννοώ με αυτό; Πολύ απλά, η σειρά έχει ήδη πουληθεί σε διαφημιστές και προϊόντα καθώς, όπως ενδεχομένως έχετε προσέξει, σε κάθε επεισόδιο γίνεται έμμεση διαφήμιση προϊόντων, πολύ απλά, αυτό που λέμε τοποθέτηση προϊόντων.

Οι «πελάτες» και τα προϊόντα έχουν καταβάλει χρήματα για την παρουσία τους μέσα στις «Τρίχες» που προέβλεπε συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων. Καθώς λοιπόν μέρος της διαφήμισης έχει πληρωθεί ήδη αλλά και μέρος της, με τον τρόπο αυτό, εκκρεμεί να πληρωθεί, το κανάλι δεν μπορεί να κόψει έτσι αβίαστα και εύκολα την κωμική σειρά.

Το σίγουρο είναι ότι πριν παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση αφορά στο άδοξο τέλος της σειράς είναι κάτι που οι υπεύθυνοι του καναλιού θα μετρήσουν, θα παλέψουν και δεν θα αποφασίσουν αβίαστα, καθώς μπορεί τα νούμερα τηλεθέασης να είναι χαμηλά, αλλά τα λεφτά είναι πολλά.

Παυλίνα Ντάσιου