Τουρκία και Βουλγαρία καταλαμβάνουν το prime time του Alpha

Την αρχή του νέου καλοκαιρινού προγράμματος κάνει στις 18:00 ένας γνώριμος από τη σεζόν που πέρασε που επιστρέφει με νέα επεισόδια, Το Αγιάζι του Έρωτα. Στο επίκεντρο της σειράς, η οποία θα προβάλλεται καθημερινά, βρίσκεται μια μεγάλη αγάπη που δοκιμάζεται από τα εμπόδια που συναντά στο δρόμο της. Οι δυσκολίες ανατρέπουν τη ζωή του Μεχμέτ και της Νερμίν και τους φέρνουν αντιμέτωπους με βασανιστικά διλήμματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν. Η απρόσμενη εισβολή του γοητευτικού playboy Εντέρ στη ζωή της Νερμίν απειλεί την ευτυχία του ζευγαριού και πυροδοτεί μία σειρά από εξελίξεις που θα αλλάξουν τις ζωές όλων. 
 
Στις 20:00, αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, θα προβάλλεται από Δευτέρα έως Πέμπτη η τουρκική δραματική – αισθηματική σειρά, Μενεξέ. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό Kanal D τον Σεπτέμβριο του 2007, ενώ προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία και σε πολλές άλλες χώρες. Η σειρά περιλαμβάνει πολλά εξωτερικά γυρίσματα στο Βερολίνο και την Κωνσταντινούπολη.
Πρόκειται για μια ιστορία πραγματικής αγάπης που είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος. Η Μενεξέ, μετανάστρια από την Τουρκία, ζει με την οικογένειά της στο Βερολίνο. Εκεί γνωρίζει τον Χαλίλ, έναν μετανάστη από τη Βοσνία. Ένας μεγάλος έρωτας γεννιέται, όμως ο πατέρας της Μενεξέ έχει άλλα σχέδια. Ετοιμάζει το γάμο της κόρης του με έναν πλούσιο συμπατριώτη τους, φίλο του γιου του. Προκειμένου να ζήσουν τον έρωτά τους, η Μενεξέ και ο Χαλίλ θα βρεθούν κυνηγημένοι στην Κωνσταντινούπολη. Ο αδερφός, ο άντρας και ο πατέρας της απειλούν τη ζωή της ενώ ο Χαλίλ καταδιώκεται από μυστικά του παρελθόντος. Ενώ ο κλοιός γύρω τους σφίγγει, διαφαίνεται ότι όλα μπορούν να ανατραπούν, αρκεί να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση. Και πρέπει να την βρουν σύντομα…
 
Αμέσως μετά τη σειρά Μενεξέ, στις 22:00, από Δευτέρα έως και Πέμπτη θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη η δραματική σειρά βουλγαρικής παραγωγής, Γυάλινος Κόσμος. Πρόκειται για την πιο επιτυχημένη σειρά που έχει προβληθεί ποτέ στη βουλγαρική τηλεόραση. Η σειρά έκανε πρεμιέρα το 2010 στο κανάλι bTV, όπου και προβάλλεται ακόμα, σημειώνοντας τα υψηλότερα ποσοστά τηλεθέασης της τελευταίας δεκαετίας. Στους φανατικούς τηλεθεατές της σειράς συγκαταλέγεται και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Σόφια, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε να κάνει και μία γκεστ εμφάνιση, υποδυόμενος τον εαυτό του.