Το «Νησί» επιστρέφει… απόψε!

Διαβάστε τι θα δείτε στο αποψινό επεισόδιο.

Η ιστορία των χανσενικών, του κοινωνικού αποκλεισμού, οι έρωτες και τα πάθη των ηρώων κέρδισαν τους τηλεθεατές που χάρισαν στη σειρά τηλεθεάσεις -ρεκόρ!
Πώς όμως, έφτασε η σειρά στις οθόνες μας; Ποιοι είναι οι πραγματικοί ήρωες που ενέπνευσαν τη Βικτόρια Χίσλοπ; Πώς κατάφερε ο Θοδωρής Παπαδουλάκης να μεταφέρει την ατμόσφαιρα της Σπιναλόγκας στον τηλεοπτικό αέρα;

Η σειρά που κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό επιστρέφει. Απόψε το βράδυ στις 22:00 το MEGA προβάλλει ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με τίτλο «“Το Νησί”: η αληθινή ιστορία» με πλάνα, στοιχεία και μαρτυρίες που συγκέντρωσε ο σκηνοθέτης για να μπορέσει να μεταφέρει όσο πιο πιστά μπορούσε στις οθόνες μας την αληθινή ιστορία του «Νησιού».

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του MEGA

«Εξορία, θανατική καταδίκη, κοινωνικός αποκλεισμός, απόρριψη. Λέξεις που για δεκαετίες ήταν συνώνυμες με τη Σπιναλόγκα. Γιατροί, κοινωνιολόγοι, ιστορικοί, άνθρωποι που συναναστράφηκαν τους Χανσενικούς αλλά και πρώην Χανσενικοί που έζησαν στη Σπιναλόγκα, μιλούν για την πανάρχαια αυτή ασθένεια.

Μιλούν για τις δυσμορφίες που προκαλούσε, για τον τρόπο μετάδοσης, για το στιγματισμό ολόκληρων οικογενειών, για τις κοινωνικές επιπτώσεις του εγκλεισμού καθώς και για τον αγώνα των απομονωμένων στο νησί για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Σήμερα, που η ασθένεια θεραπεύεται, ο βράχος του νησιού μάς θυμίζει την πάλη του ανθρώπου για ζωή και μας υπενθυμίζει την ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.»

Η συνέχεια επί της οθόνης του MEGA απόψε το βράδυ στις 22:00.

Γρηγόρης Μελάς