Το νέο παράνομο ζευγάρι στις Άγριες Μέλισσες θα ανατρέψει πολλά

Άγριες Μέλισσες

Η Θεοδοσία στην αγκαλιά του... γυναικολόγου της!

Ο Δημήτρης Σαμόλης είναι η νέα προσθήκη στο καστ της σειράς Άγριες Μέλισσες, μια άφιξη που βάσει σεναρίου θα φέρει νέα αναστάτωση στο Διαφάνι. Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, ως Θεοδοσία θα μπλέξει σε ένα απαγορευμένο ειδύλλιο με τον γυναικολόγο της. Οι δύο ηθοποιοί ανοίγουν τα χαρτιά τους με συνέντευξη που δίνουν στο περιοδικό Τηλέραμα και τους Αθηνά Ζαχαράκη και Βασίλη Ανδριτσάνο.

Δημήτρης Σαμόλης

Μπαίνετε λοιπόν στο Διαφάνι και σκανδαλίζετε την… οσία Θεοδοσία, η οποία η καημένη δεν έχει φταίξει σε τίποτα, αλλά «πληρώνει» τον αδιέξοδο έρωτα του άντρα της με την Ελένη. Πώς την αντιμετωπίζετε;
«Ως τηλεθεατής, έβλεπα μια γυναίκα πολύ ερωτευμένη και αφοσιωμένη στον Λάμπρο. Ως εκ τούτου, είναι η τελευταία στο Διαφάνι που θα περίμενες να κάνει κάτι εκτός ηθικού πλαισίου. Ως… γυναικολόγος, τώρα, συναντώ μια άκρως συνεσταλμένη και καθωσπρέπει κοπέλα, στην οποία με εντυπωσιάζει κυρίως το γεγονός ότι δεν είναι καθόλου χαρούμενη. Αντιθέτως, είναι μελαγχολική. Γι’ αυτό κιόλας της λέω πως “πολλές φορές στις αποβολές δεν υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος, καθώς η ψυχολογία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Όσες δεν περνούν καλά στον γάμο τους δεν μένουν εύκολα έγκυες”. Έτσι, αγγίζω την αχίλλειο πτέρνα της και, καθώς είναι ευάλωτη, βρίσκω πάτημα να την προσεγγίσω».

Θα γίνουν τελικά ζευγάρι;
«Κάτι θα γίνει μεταξύ μας, αλλά προς το παρόν δεν ξέρουμε ως πού θα φτάσουν…»

Σας έχει φέρει πιο κοντά στις γυναίκες ο ρόλος;
«Θα σας πω ακόμα ένα αστείο: με σταματούν ήδη στον δρόμο κάποια κορίτσια και με ρωτούν χαριτολογώντας: “Γιατρέ, πότε να κλείσουμε ένα τεστ Παπ;”. Είναι αλήθεια πολύ όμορφο και αποδεικνύει πως τη σειρά τη βλέπει όλη η Ελλάδα. Οι “Μέλισσες” έχουν άστρο!»

Πριν μπείτε στη σειρά και φέρετε τα πάνω κάτω, βλέπατε «Μέλισσες»;
«Με το που είδα το πρώτο επεισόδιο, είπα μέσα μου: “Μα τι καταπληκτική σειρά είναι αυτή” κι ευχήθηκα κάποια στιγμή να μου δοθεί η ευκαιρία να παίξω κι εγώ. Ήταν σαν μια ευχή που έκανα στο σύμπαν και αυτό με έναν μαγικό τρόπο μού την υλοποίησε. Άλλωστε οι σειρές και οι ταινίες εποχής είναι ο λόγος που έγινα ηθοποιός – αν και δεν γίνονται συχνά τέτοιες παραγωγές, όχι τουλάχιστον στην Ελλάδα. Νιώθω μια παράξενη νοσταλγία για όλα εκείνα που δεν έχω ζήσει, σαν να είμαι κομμάτι μιας άλλης εποχής».

Εκπληκτικό… Πώς σας πλησίασαν;
«Αρχικά μου είχαν προτείνει τον ρόλο του τροβαδούρου, που μπήκε στη σειρά για 2 επεισόδια και παραλίγο να ξελογιάσει τη Δρόσω… Τον ρόλο όμως τελικά πήρε ο Ίαν Στρατής και έτσι έπειτα με κάλεσαν για τον “γυναικολόγο Αλέξανδρο Βασταρδή”, για τον οποίο έκανα αρκετές ακροάσεις, ακόμα και με τη Χριστίνα, ώστε να διαπιστωθεί η χημεία μας. Έχει δέσει τόσο πολύ το γλυκό σε αυτή τη σειρά, διαθέτει τόσο εξαιρετικούς πρωταγωνιστές, που δεν ξέρω πώς ακριβώς να το πω, αλλά με κάποιον τρόπο ήμουν σίγουρος ότι θα καταφέρω να μπω σε αυτήν. Τόσο ισχυρή ήταν η επιθυμία μου».

Χριστίνα Χειλά Φαμέλη

Πόσο κοντά στη Θεοδοσία νιώθεις;
«Όταν ερμηνεύεις έναν ρόλο, θέλοντας και μη, βάζεις στοιχεία του εαυτού σου. Δηλαδή η Θεοδοσία σίγουρα έχει κάτι από τη Χριστίνα. Από κει και πέρα, δεν μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι και ιδιαίτερα με τις επιλογές της, με τον τρόπο που δρα και αντιδρά».

Μπορείς να δικαιολογήσεις τη συμπεριφορά της;
«Όταν καλείσαι να ερμηνεύσεις έναν ήρωα, για να το κάνεις καλά, πρέπει μέσα σου να δικαιολογήσεις, να καταλάβεις απόλυτα γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορείς να τον κριτικάρεις και να πεις “εγώ δεν θα το έκανα έτσι”, πρέπει να αφεθείς και να μπεις μέσα στην ψυχοσύνθεσή του. Όλοι δικαιολογούνται, ακόμα και ο πιο κακός. Είναι και ένα είδος ψυχανάλυσης, χρειάζεται μια τέτοια έρευνα ο κάθε ήρωας».

Τι θα τη συμβούλευες;
«Ο κόσμος μού λέει: “Άσ’ τον, κοπέλα μου! Φύγε! Αφού δεν σε θέλει, πήγαινε να φτιάξεις τη ζωή σου”. Αν ήταν φίλη μου η Θεοδοσία, αυτά θα της είχα πει! Όταν είσαι έξω από μια κατάσταση, τα βλέπεις όλα πιο καθαρά. Όταν βιώνεις κάτι από μέσα, το συναίσθημα είναι τόσο μεγάλο, γιατί σε αφορά, αφορά τη ζωή σου, που δεν μπορείς να πάρεις τις σωστές αποφάσεις».

Τώρα η Θεοδοσία μπλέκει σε μια ερωτική ιστορία με τον γυναικολόγο Αλέξανδρο Βασταρδή…
«Η Θεοδοσία, όπως κάθε άνθρωπος, ύστερα από μία, δύο, τρεις, πέντε απορρίψεις, αναζητά την επιβεβαίωση και την αποδοχή. Θα έχει μια ερωτική σχέση μαζί του. Το έχει ανάγκη, γι’ αυτό το κάνει».

Συζητάς με τη σεναριογράφο της σειράς Μελίνα Τσαμπάνη;
«Με τη Μελίνα μπορεί να συζητάμε κι άλλα πράγματα, αλλά δεν είμαι από αυτούς που την παίρνουν τηλέφωνο για να μάθουν τι θα γίνει παρακάτω».

Πώς είναι η συνεργασία με τον Δημήτρη Σαμόλη;
«Με τον Δημήτρη είχαμε παίξει πέρυσι στη σειρά της ΕΡΤ “Η ζωή εν τάφω”. Τότε εκείνος με ήθελε, αλλά εγώ δεν. Και έχει πολύ πλάκα που έναν χρόνο μετά τα καταφέρνει! Είναι το αστείο μας. Χάρηκα πολύ που είναι εκείνος σε αυτόν τον ρόλο και νομίζω ότι έχουμε φτιάξει μια πολύ ωραία επαφή και σχέση μεταξύ μας, και σε προσωπικό επίπεδο και στη συνεργασία μας».

Σε τρομάζει το επόμενο βήμα μετά τις «Μέλισσες»;
«Το σκέφτομαι και με απασχολεί πάρα πολύ. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που έχω πει τόσο πολλά “όχι” σε δουλειές. Όταν έρχεται μια επιτυχία, σε προσεγγίζουν πολλοί άνθρωποι και πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στο τι θες πραγματικά να κάνεις σε αυτόν τον χώρο, γιατί μια λάθος επιλογή σε στιγματίζει και μπορεί να σε συνοδεύσει ενδεχομένως για πολύ καιρό στη ζωή σου».