Το Τατουάζ ανέβασε την τηλεθέαση του Alpha και την αισθητική των καθημερινών σειρών

Τατουάζ

Το δυναμικό κοινό "ψήφισε" ελληνική μυθοπλασία...

Το τρίο της επιτυχίας: Ανδρέας Γεωργίου, Βάνα Δημητρίου και Κούλης Νικολάου, άλλαξε συχνότητα και φαίνεται ότι αλλάζει και τα μέχρι τώρα δεδομένα των καθημερινών ελληνικών σίριαλ. Το Τατουάζ είναι η νέα σειρά του Alpha που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας και από τα πρώτα δείγματα θα λέγαμε ότι έκλεψε τις εντυπώσεις.

Στο πρώτο μισάωρο, το οποίο ήταν ουσιαστικά γνωριμία των τηλεθεατών με τους χαρακτήρες της ιστορίας, φλερτάραμε λίγο η αλήθεια είναι και με τα υπόλοιπα κουμπιά του τηλεκοντρόλ. Όμως, πολύ γρήγορα η πλοκή απέκτησε τόσο ενδιαφέρον και αγωνία για τη συνέχεια, που ξεχάσαμε οτιδήποτε μπορεί να έπαιζε απέναντι.

[dfp_ads id=236982]

Το Τατουάζ έδειξε από την αρχή την ιδιαίτερη αισθητική του, διαφορετική συγκριτικά με προηγούμενες δουλειές των δημιουργών του -αν και δεν κατάφερε να αποβάλλει την υπερβολική μουσική επένδυση από γνωστά ελληνικά τραγούδια σε στιγμές που θύμιζαν βίντεο κλιπ. Τα πλούσια εξωτερικά γυρίσματα με τις καλογυρισμένες σκηνές στα επιβλητικά Μετέωρα και την Αίγινα έδωσαν πολλά συν στη σειρά, η εικόνα της οποίας ομόρφυνε κατά κάποιον τρόπο τη χθεσινή prime time.

Οι ερωτικές σκηνές μπορεί να ξένισαν μερικούς, όμως, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα ενός αστυνομικού θρίλερ όπως το Τατουάζ. Εξάλλου, οι εξελίξεις στην υπόθεση ήταν καταιγιστικές. Ο τηλεθεατής σε κάθε σκηνή λάμβανε νέες πληροφορίες που τον οδηγούσαν όλο και πιο βαθιά στο «παραμύθι», εκεί δηλαδή που πρέπει να σε οδηγεί η μυθοπλασία: σε δρόμους φανταστικούς μακριά από την καθημερινότητα.

Αυτό οι συντελεστές του Τατουάζ το πέτυχαν χθες και το τηλεοπτικό κοινό τους αντάμειψε με ποσοστά τηλεθέασης που κινήθηκαν στο 33,2% στο γενικό και 36,1% στο δυναμικό κοινό. Οι ηλικίες 15-44 «ψήφισαν» ελληνική μυθοπλασία -επιβεβαιώνεται το poll του zappIT, ψηφίστε στην κεντρική σελίδα– και τα στελέχη του Alpha παίρνουν σήμερα μια βαθιά ανάσα.

Αναμένουμε, λοιπόν, να δούμε την πορεία της σειράς στους πίνακες της Nielsen όταν απέναντι θα πάρει θέση το «Nomads» του ΑΝΤ1.

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης