«Τα Παιδία Δεν Παίζει» έρχεται στο ΣΚΑΪ

Διαβάστε τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Η ταινία έκανε διεθνή πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Άμστερνταμ IDFA (International Documentary Festival of Amsterdam) και το 2010, προβλήθηκε στο BBC World, σε εκατομμύρια θεατές σε όλον τον κόσμο.

Μετά την προβολή του στις κινηματογραφικές αίθουσες και τις ενθουσιώδεις κριτικές που απέσπασε στη Ελλάδα, το ντοκιμαντέρ «Τα Παιδία Δεν Παίζει» προβάλλεται σε σειρά 6 επεισοδίων από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ξεκινώντας την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 14.00.

Πρόκειται για μία παραγωγή της Anemon, σε συμπαραγωγή με τον ΣΚΑΪ και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που υπογράφουν οι σκηνοθέτες Άγγελη Ανδρικοπούλου και Αργύρης Τσεπελίκας.

Η ταινία καταγράφει τις προσπάθειες της Αλεξάνδρας, του Βλαντ, της Χρύσας και του Χρήστου να εξασφαλίσουν έναν χώρο για παιχνίδι στην πυκνοκατοικημένη πόλη της Πάτρας.

Η ιστορία τους συγκίνησε τόσο τον Δήμαρχο της Πάτρας κ. Φούρα όσο και τη WIND που δεσμεύτηκαν από κοινού να κάνουν το όνειρο των παιδιών πραγματικότητα. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, ο Δήμος Πατρέων δεν έχει υλοποιήσει την υπόσχεσή του. Η έκκληση μιας από τις πρωταγωνίστριες του ντοκιμαντέρ, παραμένει επίκαιρη:

«Κύριε Δήμαρχε, μην λες ψέματα. Γιατί όλοι οι πολιτικοί αυτό κάνουνε, οπότε σας έχουν πάρει χαμπάρι. Ξυπνήστε, κάντε κάτι καινούριο στη ζωή σας κάνε κάτι αληθινό. Δεν μας νοιάζει το γηπεδάκι αν θα είναι 3Χ3 ή 5Χ5 ή 100Χ100, εμείς να παίζουμε θέλουμε. Διότι αν δεν παίζουμε θα είμαστε κλεισμένοι μέσα σε ένα σπίτι, θα είμαστε συνέχεια μπροστά στον υπολογιστή, θα χαλάσουμε τα μάτια μας, θα χοντρύνουμε επειδή δεν θα κουνιόμαστε και μετά όλη η Ελλάδα θα είναι χοντρή. Και θα λες εσύ, κύριε Δήμαρχε, «γιατί όλη η Πάτρα έχει γίνει θεόχοντρη;» και θα σου λέμε εμείς: «Εσύ φταις, επειδή δεν μας έφτιαξες το γήπεδο!»

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς που έχει τίτλο : «Όλα για το παιχνίδι», θα δούμε την 11χρονη Αλεξάνδρα να προτείνει το σχέδιό της στην παρέα της για να βρουν λύση στο πρόβλημά τους με το παιχνίδι. Σύμφωνα με αυτό, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να προσεγγίσουν τον δήμαρχο ζητώντας τους ένα μικρό γήπεδο.