Τα «Καλύτερα μας χρόνια» ρίχνουν αυλαία, για φέτος, με ανατροπές

Τα καλύτερα μας χρόνια

Στα "καλύτερα μας χρόνια" ο Στέλιος και Μαίρη αντιμέτωποι με την Ιστορία!

«Τα καλύτερά μας χρόνια», τα πιο νοσταλγικά, τα πιο αθώα και τρυφερά, τα ζούμε στην ΕΡΤ μέσα από την οικογενειακή σειρά εποχής σε σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα, με πρωταγωνιστές τον Μελέτη Ηλία και την Κατερίνα Παπουτσάκη.

Έχοντας ως πρότυπο τους εξεγερμένους φοιτητές, ο Άγγελος στήνει και αυτός ραδιοφωνικό σταθμό, με… συνεργό του τον κυρ Νίκο, για να εκπέμψει το δικό του μήνυμα σε όλη την Αθήνα. Ο Αντώνης, φαντάρος στο Γουδή αντιμετωπίζει την αιφνίδια διαταγή που έρχεται στο στρατόπεδο: να κατέβουν τα τανκς στο Πολυτεχνείο, ενώ ο Στέλιος και η Μαίρη, καλεσμένοι το βράδυ της εξέγερσης σε επίσημο δείπνο με τον Μανιά στο σπίτι του κουμπάρου τους Παπαδόπουλου, αναμετρώνται με την Ιστορία…

Αυτά συμβαίνουν στα τελευταία δύο επεισόδια, γι’ αυτή τη σεζόν, της σειράς της ΕΡΤ1, «Τα καλύτερά μας χρόνια» που θα παρακολουθήσετε την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Ιουνίου, στις 22:00.

Τα καλύτερα μας χρόνια, Πέμπτη 17 Ιουνίου – Επεισόδιο 57ο: «Και οι ηγέτες ξύνονται»

Οκτώβριος του 1973, και ο Άγγελος ξεκινά μαθήματα στο Γυμνάσιο, με καθηγητή στα Θρησκευτικά τον παπα-Θόδωρα, που προσπαθεί να τον μυήσει στον σεβασμό σε όλα τα ζωντανά πλάσματα του Θεού. Σύντομα ο βενιαμίν των Αντωνόπουλων θα αναλάβει ρόλο υπερασπιστή των ζώων, αλλά όταν θα κολλήσει ψείρες από το σχολείο, θα βρεθεί σε μεγάλο ηθικό δίλημμα –δεν είναι οι ψείρες πλάσματα του Κυρίου που αξίζουν την προστασία μας; Τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν όμως, όπως και οι ψείρες, όταν ο Παπαδόπουλος, προκειμένου να μυήσει τον Στέλιο στα χόμπι των επιχειρηματικών κύκλων, τον προσκαλεί σε ένα κυνήγι στην περίφημη «Αετοφωλιά», το μυστικό κρησφύγετο του δικτάτορα Παπαδόπουλου στην Πάρνηθα.

Ως guests εμφανίζονται οι: Λεωνίδας Κουλούρης (Γαρύφαλλος Κοντούλας), Πέρης Μιχαηλίδης (Μάνιας), Ζωή Μουκούλη (Τούλα), Ζωή Σιγαλού (Τζούλια), Ναταλία Τζιάρου (Ρίτσα), Στάθης Κόικας (Αλκης), Γιάννης Τσούτσιας (Νικήτας / Διονύσης)

Τα καλύτερα μας χρόνια, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021- Επεισόδιο 58ο: «Εδώ Πολυτεχνείο!»

Νοέμβριος του 1973. Μια ομάδα φοιτητών κλείνεται στο Πολυτεχνείο και αμφισβητεί, για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά και έμπρακτα, τη Δικτατορία. Η κατάληψη γίνεται σύντομα μαζική. Κατά το πρότυπο του ραδιοφωνικού σταθμού που λειτουργούν οι εξεγερμένοι φοιτητές, ο Άγγελος, με τα δικά του αθώα μάτια, αποφασίζει να στήσει και αυτός ραδιοφωνικό σταθμό και να εκπέμψει το δικό του μήνυμα σε όλη την Αθήνα. Αρωγός και τεχνικός συμπαραστάτης του, ο κυρ Νίκος, παλιός ραδιοερασιτέχνης, που φυσικά αγνοεί τις προθέσεις του Άγγελου.

Την ίδια στιγμή, η Ελπίδα, που κάνει πρόβα σε ένα μικρό υπόγειο θεατράκι στο κέντρο, παίρνει από τους συναδέλφους της ηθοποιούς το μήνυμα για την κατάληψη. Ενώ ο Αντώνης, φαντάρος στο Γουδή και άθελά του αυτή τη φορά από την άλλη μεριά της Ιστορίας, έχει να αντιμετωπίσει την αιφνίδια διαταγή που έρχεται στο στρατόπεδο: να κατέβουν τα τανκς στο Πολυτεχνείο. Απέναντι στον γενικό ξεσηκωμό, ο Στέλιος και η Μαίρη, καλεσμένοι το βράδυ της 16ης προς 17η Νοεμβρίου σε επίσημο δείπνο με τον Μανιά στο σπίτι του κουμπάρου τους Παπαδόπουλου, καλούνται να πάρουν θέση, στη μεγαλύτερη στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στη χούντα…

Ως guests εμφανίζονται οι: Aννα Βασιλείου (Λίνα Παπαδοπούλου), Φίλιππος Ελευθερόπουλος (Γιώργος Παπαδόπουλος), Νίκος Καραγιώργης (Κώστας Καραγιώργης), Στάθης Κόικας (Αλκης),  Τζώρτζια Κουβαράκη (Μάρθα), Πέρης Μιχαληλίδης (Μανιάς), Μάρω Παπαδοπούλου (Σίλια Μανιά), Κώστα Ταταράκης (Λοχίας), Ναταλία Τζιάρου (Ρίτσα), Γιάννης Τσούτσιας (Νικήτας / Διονύσης), Δημήτρης Φιλιππίδης (Αλέξανδρος), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Αγγελος μεγάλος), Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (Φαντάρος)