«Στους “Στάβλους της Εριέτας Ζαϊμή” έπαθα σοκ! Έκλαιγα την πρώτη νύχτα…»

«Έλεγα να πω ότι έσπασα το χέρι μου ή το πόδι μου και να το σκηνοθετήσω για να μην πάω».

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και την Τεριάννα Παππά παραχώρησε ο Άγγελος Παπαδημητρίου, ο οποίος μίλησε για την σειρά «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαϊμη».

Άγγελος Παπαδημητρίου

Πώς σας έγινε η πρόταση για τους «Στάβλους της Εριέτας Ζαϊμη»; Φοβηθήκατε προτού πείτε το ναι;

Αν φοβήθηκα, λέει! Το προηγούμενο βράδυ έλεγα να πω ότι έσπασα το χέρι μου ή το πόδι μου και να το σκηνοθετήσω για να μην πάω. Μάλιστα είχα πει στον Αλέξανδρο Ρήγα μια φοβερή αμοιβή για να μου απαντήσει «όχι» όταν θα το ακούσει, αλλά μου την έδωσε! Όταν μπήκα μέσα στον χώρο των γυρισμάτων έπαθα μεγάλο σοκ, αλλά ευτυχώς εκεί με βοήθησε πάρα πολύ η παρουσία μερικών ανθρώπων. Θυμάμαι ότι αμέσως η Τζέσυ Παπουτσή και η Χρυσούλα Διαβάτη μου είπαν «Είσαι καλός, μπράβο σου». Η Χρυσούλα με είχε δει στην Επίδαυρο, στις «Νεφέλες». Μη νομίζεις ότι είναι εύκολο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο.

Πώς βρήκατε τα «κουμπιά» του ρόλου του εκκεντρικού Ντίμη Τσιμισκή Χόφμαν;

Την πρώτη νύχτα έκλαιγα. Μου φάνηκε μια αιωνιότητα, αλλά ουσιαστικά μου πήρε μια βδομάδα να το καταφέρω, το είδα μέσα από τα μάτια των άλλων. Όταν είδα ότι άρεσε στην Τζέσυ Παπουτσή και τη Χρυσούλα Διαβάτη και μετά στον κόσμο και στους πιο πάνω υπευθύνους είπα ότι το βρήκα. Το μυστικό για να βρεις τον ρόλο είναι μέσα από τη δουλειά και τα μάτια των άλλων ανθρώπων.