Στοργή: Η απουσία αγάπης μπορεί να μας καταστρέψει

Στοργή

Στοργή, απόψε στις 21:00 στον ΣΚΑΙ.

Στοργή – Η παιδική μας ηλικία είναι σαν τον ουρανό· μας περιβάλλει. Δεν μπορούμε να της ξεφύγουμε αλλά ούτε να της κρυφτούμε. Μας επηρεάζει αλλά δεν καθορίζει τη μετέπειτα ζωή μας. Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στις κακές αναμνήσεις, να κρατήσουμε τις καλές και προχωρήσουμε μπροστά.

Ο Σάκης και η Δώρα επισκέπτονται τη Γιατρό (Μαρία Ναυπλιώτου) στο ιατρείο της αλλά με την Αλίκη αυτή τη φορά τα δεδομένα αλλάζουν, αφού η Γιατρός αποφασίζει να πάει στην περιβόητη έπαυλη όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και μένει ακόμη αυτό το ξεχωριστό κορίτσι.

Οι δρόμοι ήταν σχολείο για τον Σάκη (Αλέκος Συσσοβίτης), εκεί έσβησε το παρελθόν του και ξαναγεννήθηκε. Στους δρόμους βρήκε μία «οικογένεια», στους δρόμους έμαθε να είναι δοτικός, έμαθε να αγαπά τους ανθρώπους. Γιατί «πρέπει να φοβόμαστε τους ανθρώπους χωρίς συναισθήματα και να δίνουμε αξία σ’ αυτούς που νοιάζονται αρκετά».

Η Δώρα (Δέσποινα Γιαννοπούλου), από την άλλη, γνωρίζει τη βιολογική της μητέρα, μαθαίνει τις πραγματικές συνθήκες της υιοθεσίας της και συνειδητοποιεί ότι «οι σκληροί άνθρωποι εκμεταλλεύονται τους άλλους στις δύσκολες στιγμές». Παρόλα αυτά, εκπλήσσει τη Γιατρό, όταν της ανακοινώνει ότι αντί να χαρεί όσα δεν έζησε με τη θετή της μητέρα, αποφασίζει να επιστρέψει στην κατάσταση που έχει συνηθίσει, στο ρόλο της καλής κόρης και να φροντίσει την άρρωστη μητέρα της.

Η Αλίκη (Αναστασία Παντούση) δέχεται την επίσκεψη της Γιατρού στην έπαυλη που έχει χάσει πια την παλιά της αίγλη. Ζει σε ένα ζοφερό σπίτι, εγκαταλελειμμένο, σκοτεινό και βρόμικο, που την πνίγει και μοιάζει με κόλαση. Η Γιατρός προσπαθεί να την πείσει να μετακομίσει, να ξεκινήσει μία καινούργια ζωή, σε ένα φωτεινό και καθαρό σπίτι, όπου «η ζωή θα της δείξει το καλό της πρόσωπο».

«Σπίτι»

Η Γιατρός ακούει με λύπη τις περιπέτειες του Σάκη, όταν ήταν ακόμα στη συμμορία των παιδιών του δρόμου. Ένα νέο μέλος που αναγκάζεται να μπει στη συμμορία, έρχεται κοντά με τον μικρό Σάκη. Παράλληλα, η Δώρα γνωρίζει τη βιολογική της μητέρα και μαθαίνει την αλήθεια για το παρελθόν. Όμως, δείχνει να μην θέλει να ξεφύγει από το γνώριμο μοτίβο που είχε μάθει ως τώρα και αποφασίζει να εγκαταλείψει τη θεραπεία. Η Γιατρός επισκέπτεται το σπίτι της Αλίκης, μια εγκαταλελειμμένη και βρόμικη βίλα, που έχει χάσει την παλιά της αίγλη και προσπαθεί να την πείσει να αλλάξει σπίτι. Στο μεταξύ, στο γραφείο φτάνει μια απρόσμενη επισκέπτρια που ζητάει να δει επειγόντως τη Γιατρό…