Στέλιος Μάινας: «Το ήξεραν από την αρχή οι άνθρωποι που έκαναν το Νησί…»

Στέλιος Μάινας

«Το επάγγελμα του ηθοποιού σήμερα είναι απολύτως απαξιωμένο.»

Ο Στέλιος Μάινας βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας καλεσμένος στην εκπομπή Πρώτη Γραμμή. Σε ερώτηση του Βασίλη Λυριτζή σχετικά με το τηλεοπτικό τοπίο που αλλάζει στην τηλεόραση λόγω των οικονομικών δυσκολιών, ο Στέλιος Μάινας διαφώνησε με τη γνώμη συναδέλφων του πως αυτός είναι ένας τρόπος για να καθαριστεί «η ήρα από το στάρι» και αναφέρθηκε στην περίπτωση της μεγάλης παραγωγής του «Νησιού».

«Ο πλουραλισμός κατά τη γνώμη μου είναι προτιμότερος από την περικοπή και όταν κινείται η αγορά μπορούν να μπουν και χρήματα. Θα σας πω ένα παράδειγμα συγκεκριμένο. Το Νησί έγινε ως ένα στοίχημα; Ένα στοίχημα το οποίο θα χανόταν ούτως ή άλλως. Εννοώ ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση οικονομικά να βγει αυτό το πράγμα. Το ξέραν από την αρχή οι άνθρωποι που το έκαναν. Το επέλεξαν ως πρόκριμα του τι θα μπορεί αύριο να κάνει αν πετύχει ας πούμε και βγάζει έστω το κόστος του, η ιδιωτική παραγωγή.»

Η κρίση και το επάγγελμα του ηθοποιού

«Τα πράγματα μας επηρεάζουν στην απόλυτη καθημερινότητα μας, στις αμοιβές μας, στον βιοπορισμό μας, στην οικογένεια μας, όλων μας. Η κρίση έχει αγγίξει πρώτα από όλα εμάς και το θέατρο. Εμείς δεν περιμέναμε ποτέ να ζήσουμε από το θέατρο, με την έννοια ότι τα χρήματα που παίρναμε από το θέατρο, δεν ήταν βιοποριστικά χρήματα, αλλά τώρα νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο απόλυτο άκρο της απόλυτης απαξίωσης. Το επάγγελμα του ηθοποιού σήμερα είναι απολύτως απαξιωμένο.»