Στάθης Μαντζώρος: Πώς από τις Άγριες Μέλισσες βρέθηκε στο Σασμό

Στάθης Μαντζώρος

Δείτε όσα είπε ο Στάθης Μαντζώρος για τις Άγριες Μέλισσες και τον Σασμό.

Στο περιοδικό “7 ΜΕΡΕΣ tv” και τη Μαρία Ανδρέου έδωσε συνέντευξη ο Στάθης Μαντζώρος. Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πώς πήρε το ρόλο στη σειρά Σασμός, έπειτα από τη συμμετοχή του στις Άγριες Μέλισσες.

Πώς σας προτάθηκε ρόλος του Παντελή;

Η πρόταση έγινε από την casting director της σειράς, Μιράντα Ρωσταντή, την οποία γνώρισα στις Άγριες Μέλισσες. Εκεί έπαιξα σε ένα συγκλονιστικό επεισόδιο με τον Παύλο Ορκόπουλο, που τραγουδάμε οι δυο μας τον εθνικό ύμνο. Όταν έφεραν τον Νέστορα στην ασφάλεια, καθώς ήταν στην οργάνωση που έψαχνε για τους προδότες στην κατοχή, υποδύθηκα το διοικητή που του σφίγγει το χέρι, τον χαιρετά στρατιωτικά, ως ήρωα πολέμου, και του λέει «τιμή μου που πολέμησα μαζί σας». Ο Νέστορας του είχε σώσει τη ζωή στη μάχη, στο μέτωπο, και εκείνος, με το που καταλαβαίνει ποιος είναι, τον ελευθερώνει.

Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή και για τον Παύλο Ορκόπουλο και για μένα και είχαμε βουρκώσει και οι δύο. Με πήρε λοιπόν η Μιράντα και μου λέει «Στάθη, έχω ένα ρόλο για σένα» και εγώ δέχτηκα με μεγάλη χαρά να μάθω για τον ήρωά μου, τον Παντελή. Μόλις άκουσα ότι η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη και ότι θα παίξουν σπουδαίοι άνθρωποι του θεάτρου, όπως ο Δημήτρης Ήμελλος και η Μαρία Πρωτόπαππα, είπα αμέσως το «ναι».