Σασμός: Το τέλος του Διονύση δεν θα είναι καλό

Μιχάλης Αλικάκος

Θα πετύχουν τους σκοπούς τους με την Θοδώρα; Ο Σασμός κρύβει εκπλήξεις...

Ως Διονύση ξέρει καλά ότι τον «μισεί» όλη η Ελλάδα και του εύχεται ένα πολύ… κακό τέλος στη δημοφιλή σειρά του Alpha, Σασμός. Στην αληθινή ζωή και μίλια μακριά από τα «άγρια» που συμβαίνουν στην οθόνη, ο Μιχάλης Αλικάκος είναι ο τρυφερός μπαμπάς μιας κόρης, που δεν είναι ακόμα ούτε 2 μηνών.

Ο Μιχάλης Αλικάκος ανοίγει τα χαρτιά του στο περιοδικό Τηλέραμα και την Αθηνά Ζαχαράκη.

Στον «Σασμό» ωστόσο ερμηνεύετε έναν… απεχθή τύπο.
Έχω στα χέρια μου έναν ρόλο που σε κανένα σημείο δεν μου αφήνει περιθώριο να του βγάλω μια θετική πτυχή, μια ανθρωπιά. Έχει βαθιά τοξική, άρρωστη ψυχοσύνθεση και διπρόσωπη συμπεριφορά. Γιατί όταν ο Διονύσης βρίσκεται στο επαγγελματικό του περιβάλλον, π.χ. με την Αργυρώ, δείχνει πολύ καθωσπρέπει άνθρωπος.

Κλασικό παράδειγμα δηλαδή του… πέσαμε από τα σύννεφα, του «είναι» και του «φαίνεσθαι», που μας απασχολεί έντονα εδώ και καιρό…
Όταν πήρα τον ρόλο το καλοκαίρι, μου ήρθαν στο μυαλό ερεθίσματα από την καθημερινότητά μας. Εγκληματίες, βιαστές και άνθρωποι υπεράνω υποψίας κάνουν τερατώδη πράγματα. Θυμάστε τον πιλότο, τι ωραίο και γλυκό πρόσωπο είχε; Και πόσο καλή φήμη στη δουλειά του… Κι όμως, ανακαλύψαμε πως τελικά είχαμε να κάνουμε με ένα τέρας, που αφού σκότωσε τη γυναίκα του, Καρολάιν, έβαλε πάνω της και το βρέφος… Σε τέτοια μονοπάτια βαδίζει και ο Διονύσης. Είναι αδίστακτος.

Αποκλείεται δηλαδή να τον δούμε να μαλακώνει για κάποιον λόγο;
Δεν νομίζω να επιφυλάσσουν οι σεναριογράφοι τέτοια έκπληξη. Πιστεύω μάλιστα πως το τέλος του δεν θα είναι καλό. Ο Διονύσης, σαν… έξυπνο πουλί, κάποια στιγμή θα πιαστεί από τη μύτη. Μην ανησυχείτε, θα έχει το… τέλος που του αξίζει.

Πριν από αυτό όμως θα συνεργαστεί με τη Θοδώρα…
Θα της κάνω μια πρόταση να δουλέψει στο ξενοδοχείο, κι έτσι, μέσα από αυτή την επαφή, θα καταλάβουμε πως έχουμε κοινά “θέλω” και συμφέροντα: αυτή να δημιουργήσει πρόβλημα στον Πετρή και εγώ στη Σεμίνα. Οπότε θα συνεργαστούμε, κρατώντας παράλληλα αποστάσεις, αλλά και “κλέβοντας” ο ένας από τον άλλον κάτι, ώστε να πετύχουμε τους σκοπούς μας.

Η Θοδώρα είναι κακιά, όπως ο Διονύσης;
Είναι εριστική και κακομαθημένη. Δείχνει κακές συμπεριφορές τόσο απέναντι στους γονείς της όσο και στον αδελφό της. Είναι αλαζονική, επιθετική, με ένστικτα άγρια. Εδώ λοιπόν “συναντιέται” με τον Διονύση, ώστε οι δυο τους να δημιουργήσουν πρόβλημα σε δύο ανθρώπους που αγαπιούνται.

Ο Διονύσης νιώθει κάποια συναισθήματα για τη Σεμίνα ή είναι γι’ αυτόν ένα παιχνίδι εξουσίας;
Καθαρά άσκηση εξουσίας! Τη νιώθει κτήμα του. Έχει την ψυχοσύνθεση άντρα κακοποιητή. Κάποιος που αγαπά πραγματικά μια γυναίκα δεν γίνεται να τη χτυπά, να τη βιάζει… Δεν γίνεται να αγαπάς και να είσαι βίαιος. Η αγάπη δεν έχει μέσα της επιθετικότητα. Τέτοιες συμπεριφορές κρύβουν μόνο αρρωστημένη και ανισόρροπη (προ)διάθεση να ασκήσει κάποιος εξουσία, κάνοντας κακό στην ψυχή και στο σώμα. Ο Διονύσης δεν έχει συναισθήματα για τη Σεμίνα. Γενικά δεν έχει συναισθήματα για τις γυναίκες.