Σασμός: Οι σκηνές από την κηδεία του Άγγελου που συγκλόνισαν

Σασμός

Σασμός: Όλοι παγωμένοι μόλις η σορός του Άγγελου φτάνει στο σπίτι.

Ένας ακόμη κύκλος αίματος έφτασε στο τέλος του στη σειρά του Alpha, Σασμός. Ο πόνος είναι αβάσταχτος από την τραγική απώλεια του Άγγελου κι όλοι συγκεντρώθηκαν για να του πούνε το ύστατο χαίρε. Πόνος βουβός, βλέμματα σκυθρωπά και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα πράγματα πλέον έχουν ξεφύγει από τα όρια.

Η γιαγιά Ειρήνη με το ζόρι μπορούσε να σταθεί στο ύψος της, αντικρύζοντας τον Άγγελο Βρουλάκη μέσα σε ένα φέρετρο. Στο τέλος του επεισοδίου εμφανίστηκε μπροστά σε όλους ο Παύλος Βρουλάκης, διψώντας για εκδίκηση και παγώνοντας του πάντες για τη συνέχεια. Το Twitter «λύγισε» με τις ερμηνείες των ηθοποιών, όταν το φέρετρο έφτασε στο σπίτι ενώ δεν ήταν και λίγοι αυτοί που στάθηκαν στο γεγονός πως περίμεναν μέρες για να δούνε το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Η μέρα της κηδείας του Άγγελου φέρνει πόνο κι αναστάτωση στο χωριό, καθώς το νέο για τον γυρισμό του Παύλου απλώνεται από στόμα σε στόμα. Η πίεση της εισαγγελέως, Αιμιλίας Ξενάκη** οδηγεί την Καλλιόπη σε αποκαλύψεις, ενώ η μεγαλύτερη ανατροπή είναι η ίδια η ταυτότητά της γυναίκας  που καλείται να ασκήσει δίωξη στην Καλλιόπη. Στο μεταξύ ο Μαθιός επιβεβαιώνει στη Στέλλα την αλήθεια για το νεφρό του Αστέρη, ενώ εκείνος οδηγημένος από τύψεις για τη μάνα του φτάνει στο σπίτι της Μαρίνας και έρχεται αντιμέτωπος με τον Σταύρο και τον Παύλο. Καθώς ο Άγγελος βυθίζεται στο χώμα, ο Παύλος ορκίζεται εκδίκηση.

Ο Μαθιός έρχεται αντιμέτωπος με τον Παύλο και οι απειλές που ανταλλάσσουν προμηνύουν νέο κύκλο αίματος. Η Αργυρώ συγκρούεται με τη Στέλλα για την υπεράσπιση της Καλλιόπης. Τα λόγια της Αιμιλίας προβληματίζουν τον Αντώνη, ο οποίος δεν διστάζει να ζητήσει βοήθεια από την Καλλιόπη,  προκειμένου να συλλάβει τον πραγματικό δολοφόνο του Άγγελου. Η ένταση μεταξύ των δύο οικογενειών θυμίζει καζάνι που σιγοβράζει, γι’ αυτό και ο παπα – Μιχάλης ζητά από τον Παύλο να μην εκδικηθεί τον φόνο του Άγγελου. Η Μαρίνα προβληματίζεται για το πώς θα παρουσιάσει στον Παύλο τη σχέση της με τον Αντώνη, την ίδια στιγμή που η Βασιλική αγωνιά για τυχόν αντίποινα των Βρουλάκηδων στην οικογένειά της.