Psych: Η νέα χιουμοριστική αστυνομική σειρά του Star

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40...

Μεγαλωμένος από έναν αυστηρό αστυνομικό πατέρα, ο Σον Σπένσερ αναπτύσσει μια ξεχωριστή ικανότητα να παρατηρεί ανθρώπους, πράγματα και καταστάσεις, με έναν αφαιρετικό και ξεχωριστό τρόπο. Όταν φτάνει στην ενηλικίωση, δυσκολεύεται να βρει κάποια σταθερή δουλειά και προτιμά να περνά τον καιρό του κάνοντας ανώνυμα τηλεφωνήματα στην αστυνομία και δίνοντας πληροφορίες για άλυτες εγκληματικές υποθέσεις.

Η παρατηρητικότητα και οι ικανότητες του Σον στην εξαγωγή συμπερασμάτων, βοηθούν τις Αρχές να εξιχνιάσουν μια σειρά από μυστηριώδεις υποθέσεις. Η αστυνομία όμως αρχίζει να τον υποψιάζεται, θεωρώντας ύποπτο το γεγονός ότι κάποιος γνωρίζει τόσες πολλές λεπτομέρειες για εγκλήματα, που δυσκολεύουν ακόμα και τους δοκιμασμένους ντετέκτιβ. Με συνοπτικές διαδικασίες, τον συλλαμβάνουν και τον ανακρίνουν αλλά ο Σον καταφέρνει να του πείσει ότι είναι μέντιουμ και διαθέτει υπερφυσικές ικανότητες, που του επιτρέπουν να λύνει τα εγκλήματα.

Η αστυνόμος Κάρεν Βικ, δέχεται διστακτικά την ιστορία του «μέντιουμ» αλλά αποφασίζει να δώσει μια ευκαιρία στον Σον και τον αναθέτει στον έμπειρο επιθεωρητή, Κάρλτον Λάσιτερ. Ο Σον καλεί κοντά του τον παιδικό του φίλο, Μπάρτον «Γκας» Γκάστερ και μαζί δημιουργούν το γραφείο …μεταφυσικών ερευνών με τίτλο «Psych».

Ερευνώντας τις υποθέσεις, ανακαλύπτουν στοιχεία, που είναι αναγκασμένοι να τα παρουσιάζουν ως «επικοινωνία με ανώτερες δυνάμεις» ή απλώς ως «διαίσθηση», με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούνται κωμικές καταστάσεις, καθώς δεν έχουν την παραμικρή σχέση με το επάγγελμα του μέντιουμ.

Ο επιθεωρητής Λάσιτερ δεν πείθεται από το ψέμα του Σον αλλά του αναθέτει όλες τις δύσκολες υποθέσεις, αναγνωρίζοντας τις ικανότητές του, παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στο ιδιόρρυθμο δίδυμο. Από την άλλη πλευρά, η νεαρή ντετέκτιβ Τζούλιετ Ο’ Χάρα, η βοηθός του Λάσιτερ, συμπαθεί ιδιαίτερα τον Σον και δεν αργεί να δημιουργηθεί μεταξύ τους μια δυνατή ερωτική έλξη.

Βασικό ρόλο στη δράση της σειράς διαδραματίζει και ο Χένρι Σπένσερ, πατέρας του Σον. Ο Χένρι είναι παλιός αστυνομικός με αυστηρές αρχές και σκληρούς ηθικούς κανόνες. Είναι εκείνος, που έχει διδάξει στον γιο του από πολύ μικρή ηλικία την τέχνη της παρατηρητικότητας και της ανάλυσης των δεδομένων. Αν και πλέον είναι συνταξιούχος, πολλές φορές δίνει σημαντικές συμβουλές, τόσο στον Σον όσο και στο αστυνομικό τμήμα της Σάντα Μπάρμπαρα…