«Πριν από λίγες μέρες λάβαμε email από την παραγωγή ότι η σειρά δεν θα συνεχιστεί»

Μάριος Αθανασίου

«Ήταν μια σειρά που δεν πήγαινε καλά σε θεαματικότητα, οπότε το περιμέναμε.»

Ο πρωταγωνιστής της σειράς του Open «Ελεύθερη σχέση», Μάριος Αθανασίου μετά το ξέσπασμα του Παύλου Χαϊκάλη λέει στον Γιάννη Πουλόπουλο και στο Page 2 της Νέας σελίδας ότι ενημερώθηκε μέσω email ότι το σίριαλ δεν θα συνεχιστεί.

Το τελευταίο διάστημα ακούμε ότι η «Ελεύθερη σχέση» δεν θα συνεχιστεί. Το σίριαλ τυπικά έχει τελειώσει. Πριν από μερικές μέρες λάβαμε ένα μέιλ από την παραγωγή που μας ενημέρωνε ότι η σειρά δεν θα συνεχιστεί. Έτσι κι αλλιώς τα γυρίσματα είχαν διακοπεί από τον Ιανουάριο κι όλο αυτό το διάστημα γίνονταν κάποιες διεργασίες με την εταιρεία παραγωγής και το κανάλι, για να λυθούν κάποια προβλήματα που είχαν εμφανιστεί. Με το μέιλ, λοιπόν, αυτό μας ενημέρωναν, ως όφειλαν, ότι δεν θα ξαναρχίσουν τα γυρίσματα κι ότι ουσιαστικά η σειρά θα σταματήσει.

Πώς αντέδρασες όταν διάβασες το συγκεκριμένο μέιλ; Δεν μπορώ να πω ότι έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι η «Ελεύθερη σχέση» θα σταματήσει. Ήταν μια σειρά που δεν πήγαινε καλά σε θεαματικότητα, οπότε το περιμέναμε. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο τρόπος που έγινε. Διότι όλοι ξέρουμε να γλεντάμε τις επιτυχίες, αλλά πρέπει να διαχειριζόμαστε και την αποτυχία.

Δεν είναι ψυχρό και απρόσωπο να μάθει ένας εργαζόμενος μέσω μέιλ ότι διακόπτεται η συνεργασία του; Ναι, είναι. Αλλά δεν είμαι 12 ετών, για να ζω σε ροζ συννεφάκι. Έχω μάθει να μην με εκπλήσσει το απρόσωπο πια. Θα μπορούσε ο τρόπος να είναι καλύτερος. Δεν μπορώ όμως να θυμώσω επειδή κάποιος δεν συμπεριφέρεται όπως θα ήθελα. Μπορεί ενδεχομένως να αισθανόταν αμήχανα και γι’ αυτό να προτίμησε να μας ενημερώσει με μέιλ.

Είπες πριν ότι τα γυρίσματα είχαν σταματήσει λόγω προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί μεταξύ του Open και της εταιρείας παραγωγής. Υπήρξαν οικονομικές καθυστερήσεις; Οικονομικές καθυστερήσεις δυστυχώς υπάρχουν σ’ αυτή τη δουλειά. Αλλά, όπως είπα και προηγουμένως, μεγάλο ρόλο παίζει κι ο τρόπος που διαχειρίζεται κάποιος ακόμα κι αυτό το πρόβλημα. Διότι, αν πεις στον άλλο, «δεν μπορώ τότε, αλλά τότε», επειδή είμαστε φιλότιμος λαός, με λίγο ζόρι θα το βρίσκαμε. Αλλά, αν ο άλλος που παίρνει 600 ευρώ μείνει δύο μήνες απλήρωτος, δεν θα έχει βενζίνη να έρθει στο γύρισμα. Δεν θεωρώ όμως ότι υπήρξε δόλος από καμιά πλευρά. Από εκεί και πέρα είναι δικαίωμα του καναλιού να κόψει τη σειρά, από τη στιγμή που δεν έφερνε τα προσδοκώμενα νούμερα τηλεθέασης. Δεν μπορώ να του πω εγώ «θα με κρατήσεις μέχρι τον Ιούνιο», αν το σίριαλ δεν του φέρνει έσοδα. Αλλά μην πάμε και στο άλλο άκρο. Δεν φταίνε δηλαδή οι εργαζόμενοι που σταμάτησε το σίριαλ.

Εσύ τι πιστεύεις ότι έφταιξε και η «Ελεύθερη σχέση» ολοκληρώθηκε πρόωρα; Σ’ αυτό μπορεί κανείς να πει πολλά. Από το ότι το κανάλι είναι, από το ότι οι απέναντι μαγείρευαν καλύτερα, μέχρι το ότι οι άλλοι είναι ψηλοί και Σκανδιναβοί κι έβαλαν γκολ με κεφαλιά. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει. Εγώ μπορώ να μιλήσω μόνο για ό,τι με αφορά. Επέλεξα να είμαι σ’ ένα καινούριο κανάλι, γνωρίζοντας από την αρχή ότι θα υπάρχουν δυσκολίες. Είχα πάρει τις εγγυήσεις ότι θα το προσπαθούσαν όσο περισσότερο μπορούσαν και επιθυμία όλων ήταν να πάει καλά και να ξεχωρίσει απέναντι στον ανταγωνισμό. Αυτή ήταν και η δική μου προσπάθεια.

Πιστεύεις ότι το κανάλι προώθησε το σίριαλ όπως έπρεπε; Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Εννοείται ότι, όταν ένα κανάλι είναι στην αρχή, δεν μπορείς να περιμένεις να προωθήσει μια δουλειά όπως τα υπόλοιπα. Πιστεύω ότι στο κομμάτι της προώθησης υστερούσαν λίγο, αλλά είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα γίνουν πολύ καλύτεροι. Χρειάζεται χρόνος για να μάθει ο κόσμος το κανάλι κι όταν γίνει αυτό, θα ανέβουν και τα νούμερα και θα λιγοστέψει και το άγχος.