Person Of Interest: Ξεκινά απόψε ο 4ος κύκλος της σειράς στο STAR

Η επιτυχημένη σειρά προβάλλεται σε 46 χώρες.

Με τον 4ο κύκλο επεισοδίων συνεχίζεται η ανατρεπτική αστυνομική – δραματική σειρά αμερικανικής παραγωγής 2012 – 2016 «Person Of Interest». Τη σειρά υπογράφουν ο δημιουργός των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών «Fringe», «Lost», «Αlias» και βραβευμένος με ΕΜΜΥ, Τζέι Τζέι Έιμπραμς και ο σεναριογράφος του «Σκοτεινού Ιππότη» Τζόναθαν Νόλαν. Πρωταγωνιστεί ο Τζιμ Καβίζελ («Τα Πάθη του Χριστού», «Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή», «Ο Κόμης Μόντε Κρίστο»).  Πρεμιέρα την Τετάρτη 25/5 και κάθε Τρίτη έως Παρασκευή στις 21:00

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο ιδιόρρυθμος δισεκατομμυριούχος – ιδιοφυία των κομπιούτερ, Χάρολντ Φιντς, δημιουργεί μια τεχνητή νοημοσύνη για την κυβέρνηση. Μια «Μηχανή» σχεδιασμένη να εντοπίζει τρομοκρατικές ενέργειες πριν ακόμα αυτές συμβούν. Η «Μηχανή» χρησιμοποιεί ένα δαιδαλώδες δίκτυο παρακολούθησης από κάμερες και συστήματα εντοπισμού κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Φιντς ανακαλύπτει ότι τελικά το μηχάνημα βλέπει τα πάντα, από πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες μέχρι και τα βίαια εγκλήματα, που αφορούν όμως τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους.

Όταν η κυβέρνηση καταχωρεί τα εγκλήματα ανάμεσα στους πολίτες ως «άσχετα» με το θέμα της τρομοκρατίας, ο Φιντς αποφασίζει να μην αδιαφορήσει και να κάνει κάτι για αυτό. Έτσι, συνεργάζεται με τον Τζον Ρις, έναν πρώην πράκτορα της CIA, που επίσημα θεωρείται νεκρός. Οι δυο τους ενώνουν την εμπειρία και τη δύναμη τους με στόχο να προλαμβάνουν βίαιες πράξεις. Η δραστηριότητα τους όμως γίνεται αιτία για να τους κυνηγούν η αστυνομία της Νέας Υόρκης, πράκτορες της CIA, ένας «χάκερ», που θέλει πρόσβαση στο μηχάνημα, ακόμα και κυβερνητικοί υπάλληλοι.

Δίπλα στον Φιντς και τον Ρις, προστίθενται η πράκτορας Σαμίν Σο, η ντετέκτιβ Κάρτερ, ο αστυνόμος Λάιονελ Φάσκο και η μυστηριώδης «Ρουτ». Η γυναίκα που έχει απευθείας επαφή με τη «Μηχανή» χωρίς να διαθέτει πρόσβαση στο κέντρο ελέγχου του Φιντς. Όλοι μαζί συνεργάζονται και προσπαθούν να αποτρέψουν τα βίαια εγκλήματα στην πόλη, ερχόμενοι αντιμέτωποι με εγκληματικές οργανώσεις που έχουν παρεισφρήσει μέσα στην αστυνομία της Νέας Υόρκης. Αλλά κυρίως, για να αντιμετωπίζουν τον “Samaritan”. Την αντίπαλη «Μηχανή» που επιδιώκει να κυριαρχήσει απόλυτα στον πλανήτη.

PERSON_OF_INTEREST3_250516

Στον 4ο κύκλο της σειράς, ο “Samaritan” έχει εξασφαλίσει κυβερνητική προστασία και έχει αποκτήσει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις κάμερες της πόλης. Με αυτόν τον τρόπο, οι ήρωες μας, έχουν μετατραπεί σε καταζητούμενους και αναγκάζονται να υιοθετήσουν εικονικές ταυτότητες. Ο Φιντς εργάζεται ως καθηγητής στο Κολλέγιο ενώ ο Ρις έχει γίνει αστυνομικός. Συνεχίζουν ωστόσο να λαμβάνουν αριθμούς από τη «μηχανή» που λειτουργεί παράλληλα με τον “Samaritan” παρά τον τεράστιο κίνδυνο.

Την ίδια ώρα, ένας ακόμα μεγάλος κίνδυνος προέρχεται από την εγκληματική οργάνωση “Brotherhood” που έχει για αρχηγό της τον αδίστακτο Ντόμινικ. Η “Brotherhood” έχει βάλει στο στόχαστρο τον παλιό γνώριμο Ελάιας και μέσω αυτού προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες της «Μηχανής». Ωστόσο, ο πραγματικός εχθρός είναι ο “Samaritan”. Σε μία ανταλλαγή πυρών στο υπόγειο του Χρηματιστηρίου της Wall Street, η Σο πέφτει θύμα απαγωγής από πράκτορες του “Samaritan” και οι υπόλοιποι πιστεύουν ότι είναι νεκρή.

Η ώρα της τελικής αναμέτρησης δε θα αργήσει, καθώς ο Ρις, ο Φιντς, η Ρουτ και ο Φάσκο βρίσκονται ανάμεσα στους πράκτορες του “Samaritan” και στη συμμορία του Ντόμινικ. Λίγο πριν το τέλος. Έχει έρθει η ώρα για τη μεγάλη «έξοδο». Για την απέλπιδα προσπάθεια να σωθεί η «Μηχανή» και να γλιτώσουν οι ήρωες από το θανάσιμο κίνδυνο που διατρέχουν, εγκλωβισμένοι σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο της πόλης.

PERSONOFINTEREST2_250516

  • Τη σειρά υπογράφουν ο δημιουργός των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών «Fringe», «Lost», «Αlias» και βραβευμένος με ΕΜΜΥ, Τζέι Τζέι Έιμπραμς και ο σεναριογράφος του «Σκοτεινού Ιππότη» Τζόναθαν Νόλαν.
  • Πρωταγωνιστεί ο Τζιμ Καβίζελ («Τα Πάθη του Χριστού», «Η Λεπτή Κόκκινη Γραμμή», «Ο Κόμης Μόντε Κρίστο»).
  • Σύμφωνα με το CBS, η αποδοχή του «πιλότου» της σειράς από το κοινό ήταν «απίστευτη», έχοντας την υψηλότερη τηλεθέαση από οποιονδήποτε «πιλότο» δραματικής σειράς την τελευταία 15ετία. Αυτό ήταν κάτι που οδήγησε το τηλεοπτικό δίκτυο στην απόφαση να αλλάξει μέρα προβολής στο CSI και από Πέμπτη που προβαλλόταν επί 10 ολόκληρα χρόνια, να μετακινηθεί στην Τετάρτη, έτσι ώστε να «ανοίξει θέση» για το “Person of Interest”.
  • O 4ος κύκλος ξεκίνησε να προβάλλεται στις 23 Σεπτεμβρίου του 2014 στις ΗΠΑ και ολοκληρώθηκε στις 5 Μαΐου του 2015 με συνολικά 22 επεισόδια. O μέσος όρος τηλεθέασης έφτασε τα 12.5 εκατομμύρια τηλεθεατές ανά επεισόδιο.
  • Από τον 4ο κύκλο απουσιάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα η Σάρα Σάχι, καθώς ο χαρακτήρας που υποδύεται, η «Σαμίν Σο» έχει συλληφθεί από πράκτορες του “Samaritan”. Στην πραγματικότητα, η Σάχι είχε κάνει «διάλειμμα» από τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, λόγω εγκυμοσύνης .
  • Το τελευταίο επεισόδιο του 4ου κύκλου, με τίτλο “YHWH”, το είδαν περισσότεροι από 12 εκατομμύρια τηλεθεατές και κλείνει με μία εντυπωσιακή σκηνή, όπου οι εναπομείναντες ήρωες, δραπετεύουν μέσα από καταιγισμό πυρών, ενώ η «Μηχανή» είναι πλέον κλεισμένη σε μία βαλίτσα.
  • Το 2012 στα «People’s Choice Awards» η σειρά κέρδισε το βραβείο της «καλύτερης τηλεοπτικής δραματικής σειράς».
  • Η σειρά προβάλλεται σε 46 χώρες.
  • Έχουν γυριστεί 5 κύκλοι επεισοδίων. Ο 5ος κύκλος έχει 13 επεισόδια, και όπως ανακοινώθηκε από το CBS θα είναι ο τελευταίος της σειράς.
  • Η σειρά στηρίζει την κεντρική της ιδέα στα δίκτυα παρακολούθησης και ασφαλείας, που έχουν δημιουργηθεί στις ΗΠΑ μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης.ΠΑΙΖΟΥΝ: Τζιμ Καβίζελ, Μάικλ Έμερσον, Κέβιν Τσάπμαν, Σάρα Σάχι, Έιμι Άκερ