Pablo Escobar: Έρχεται απόψε νέα σειρά του STAR

Pablo Escobar

Pablo Escobar, η πλέον φιλόδοξη τηλεοπτική υπερπαραγωγή, που δεν έχει επαναληφθεί στην κολομβιανή τηλεόραση, γυρισμένη με κινηματογραφικό φακό, έρχεται αυτό το καλοκαίρι στο Star!

Pablo Escobar… Βασισμένη σε δημοσιογραφική έρευνα και στοιχεία αλλά και τις πραγματικές μαρτυρίες των ανθρώπων, που βρέθηκαν με κάποιο τρόπο κοντά σε αυτή τη σατανική ιδιοφυία, η σειρά απεικονίζει την πολυτάραχη ζωή του «βαρόνου της κοκαΐνης», Πάμπλο Εσκομπάρ.

Μια εξαιρετική παραγωγή, με ποιοτική σκηνοθεσία, υπέροχες ερμηνείες και υψηλό επίπεδο, που ανταγωνίζεται μερικές από τις καλύτερες διεθνείς παραγωγές. Η σειρά αφηγείται την ιστορία, που ο καθένας θέλει να ξέρει: μια λεπτομερή ματιά στα γεγονότα, που μετέτρεψαν έναν κοινό άνθρωπο στον πιο διάσημο, πλουσιότερο, αδίστακτο βαρόνο ναρκωτικών όλων των εποχών. Ένας άντρας διψασμένος για εξουσία, χωρίς ενδοιασμούς και χωρίς οίκτο για κανέναν.

Άγγελος ή διάβολος; Ποιος ήταν τελικά ο Πάμπλο Εσκομπάρ;

Escobar1

Η υπόθεση…

Το ταξίδι της ζωής του Πάμπλο Εσκομπάρ ξεκίνησε σε μια μικρή πόλη, κοντά στο Μεντεγίν. Αρχικά ο νεαρός Πάμπλο έκλεβε επιτύμβιες στήλες και πουλούσε κάθε είδους λαθραία και πολύ γρήγορα εξελίχθηκε ραγδαία, μέσα από τη διακίνηση ναρκωτικών, στον πάμπλουτο, δυνατό άντρα, που έγινε ο φόβος και ο τρόμος όλου του κόσμου.

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για τον Εσκομπάρ και ό,τι έκανε, αλλά δεν έχουμε δει το πώς έγινε αυτό: από την πρώτη αποστολή του, οι προσωπικές λεπτομέρειες της παραβατικής ζωής του, η σχέση του με τους συνεταίρους του, η ιδιαίτερη σχέση με τη μητέρα του. Διέσχισε σύνορα, εφηύρε διαδρομές, τροφοδότησε με τόνους κοκαΐνης τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το παγκόσμιο καρτέλ διακίνησης κοκαΐνης του Μεντεγίν.

Ήταν τόσο ισχυρός, που προσφέρθηκε ακόμη και να πληρώσει το εξωτερικό χρέος της Κολομβίας! Τότε συνειδητοποίησε ότι τα χρήματα δεν ήταν από μόνα τους αρκετά, αν δεν είχε την πολιτική εξουσία και έτσι αποφάσισε να την αποκτήσει. Όταν το πολιτικό σύστημα κατήγγειλε τους τρόπους και τις μεθόδους τους, ο Πάμπλο κήρυξε τον πόλεμο κατά του κράτους, της άρχουσας τάξης και ολόκληρης της χώρας. Ξεκίνησε ένα φαύλο κύκλο αίματος και βίας, που συντάραξε τη χώρα.

Εκτέλεσε δημοσιογράφους, δικαστές, υπουργούς και υποψήφιους προέδρους, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Έκανε τη θητεία τεσσάρων προέδρων ένα συνεχή ζωντανό εφιάλτη, διείσδυσε στα πιο απόρρητα στοιχεία των αρχών και αψήφησε ολόκληρο τον κόσμο. Χρειάστηκε η αποφασιστικότητα μιας κυβέρνησης και ο σχηματισμός μιας επίλεκτης ομάδας για να υπονομεύσει την προσωπική φρουρά ασφαλείας του Εσκομπάρ και τελικά να τον νικήσει.

Ο μύθος του Πάμπλο Εσκομπάρ ζωντανεύει μέσα από την ομώνυμη σειρά, μια σειρά για τη ζωή και τις μέρες του πιο στυγνού σύγχρονου βαρόνου της κοκαΐνης.

Escobar5

Τα επεισόδια…

Δευτέρα 4/7
Επεισόδιο 1
Στις μέρες του Πάμπλο Εσκομπάρ, η Κολομβία υπέστη ισχυρό πλήγμα στην ασφάλεια της δημοκρατίας και στην ασφάλεια των πολιτών. Μεγάλα και μαύρα γεγονότα όπως η δολοφονία του υπουργού Δικαιοσύνης Γκαλάν και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ιδρύματα επικοινωνίας, όπως η εφημερίδα «El Espectador» ή κρατικούς φορείς όπως η βόμβα στη Διοικητική Υπηρεσία Ασφάλειας, προκάλεσαν μεγάλη ζημιά στον πυρήνα της ασφάλειας της χώρας αλλά πάνω απ’ όλα, στη ζωή και την καθημερινότητα των Κολομβιανών.

Ο Πάμπλο κρύβεται σε ένα σπίτι στην πόλη Μεντεγίν και από εκεί επικοινωνεί με τον Εμίλιο αλλά εκείνη τη στιγμή ένας θόρυβος τον αναγκάζει να κλείσει το τηλέφωνο… Μεταφερόμαστε στο 1959, στην κοιλάδα Αμπούρα στην Κολομβία. Ο Πάμπλο είναι ένα παιδί όπως όλα τα άλλα, παίζει με τα αδέλφια του Πελούτσε και Αλμπέρτο και κάνουν διάφορες σκανταλιές. Ο Πάμπλο κλέβει το τεστ των μαθηματικών με τις απαντήσεις από το σχολείο και το πουλάει στα αδέλφια του. Ο δάσκαλος ανακαλύπτει τι έχει συμβεί και αλλάζει τις ερωτήσεις την τελευταία στιγμή.

Ο Πάμπλο δεν ξέρει τις απαντήσεις και ξεκινάει μια μικρή «επανάσταση» με τους συμμαθητές του για να αποφύγουν να κάνουν το τεστ. Ο Πάμπλο μεγαλώνει και είναι πια στην επιχείρηση διακίνησης λαθραίων τσιγάρων σε διάφορα καταστήματα. Αρχίζει να δουλεύει με έναν άνδρα, που αποκαλούν «Άλγκουασιλ», ο οποίος ασχολείται με το λαθρεμπόριο και μέσω αυτού συναντά έναν άνθρωπο, που αποκαλούν «Κατσάκο», ο οποίος έχει ένα μικρό εργαστήριο κοκαΐνης. Στα γενέθλια του Πάμπλο, ο Φάμπιο συνειδητοποιεί ότι ο Πάμπλο είναι ζευγάρι με την Πατρίτσια και αναστατώνεται. Ο Πάμπλο μαζί με τον Άλγκουασιλ, καταλήγουν σε ένα υπόγειο για να στοιχηματίσουν σε παράνομες κοκορομαχίες και γνωρίζουν την Γκρασιέλα Ρόχας, μια διάσημη γυναίκα στον κόσμο των παρανόμων…

Τρίτη 5/7
Επεισόδιο 2
Ο Πάμπλο και ο Γκονζάλο παίρνουν τη μοτοσυκλέτα, που έχει στο μαγαζί ο Πελούτσε και τη χρησιμοποιούν για να διαφύγουν μετά από μια ληστεία τράπεζας. Όμως στην τράπεζα βρίσκεται ο Άλντεμαρ, ένας άντρας, που τους γνωρίζει από τότε, που ήταν παιδιά. Ενημερώνει την αστυνομία για την ταυτότητα των δραστών και αστυνομικοί εμφανίζονται στο σπίτι της οικογένειας Εσκομπάρ.

Ο Πάμπλο βρίσκεται με την Πατρίτσια στο πάρκο όταν τον συλλαμβάνουν με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας. Η μητέρα του τον επισκέπτεται στη φυλακή και τον μαλώνει για ό,τι έκανε. Όταν ο Γκονζάλο επισκέπτεται τον Πάμπλο, εκείνος του λέει πως θέλει να σκοτώσει τον Αλντεμάρ επειδή τον κατέδωσε. Χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Πάμπλο προσλαμβάνει τον αδελφό της Μιρέγια, τον Τσίλι, ο οποίος εκτελεί την εντολή του και σκοτώνει με άγριο τρόπο τον Αλντεμάρ. Λίγο μετά, ο Πάμπλο αποφυλακίζεται και ενημερώνει τον Άλγκουασιλ πως δεν θα δουλεύει πια μαζί του γιατί θα δουλεύει με τον ξάδελφο του, με τον οποίο θα ταξιδέψουν στον Ισημερινό για να βρουν νέες αγορές.

Ο Έκτορ είναι ένας ντετέκτιβ, που ερευνά τις συνθήκες θανάτου του Αλντεμάρ και μιλάει με την Ιζαμπέλ, τη σύζυγο του θύματος, η οποία του δίνει κάποιες πληροφορίες για τον Εσκομπάρ. Ο Πάμπλο αγοράζει ένα αγρόκτημα έξω από την πόλη για να είναι σε θέση να οργανώσει το δικό του καρτέλ…

Escobar6

Τετάρτη 6/7
Επεισόδιο 3
Ο Πάμπλο βρίσκεται στη γειτονιά του μαζί με τον ξάδελφό του και τον φίλο του Φάμπιο και οργανώνει μια γιορτή για όλους τους γείτονες του. Ο Αλγκουάτσιλ φτάνει και επιμένει να συνεχίσουν τη συνεργασία τους στο λαθρεμπόριο αλλά η γιορτή τελειώνει όταν ο Φάμπιο μαθαίνει πως ο Πάμπλο θέλει να παντρευτεί την αδελφή του και η αστυνομία φτάνει για να συλλάβει τον Αλγκουάτσιλ. Ο Πάμπλο μαθαίνει για έναν άντρα, που στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του για τη διακίνηση και έτσι στήνει μια παγίδα για να τον σκοτώσει.

Για να αποκαταστήσει τη σχέση του με τον Φάμπιο εξαιτίας του ζητήματος με την αδελφή του, ο Πάμπλο θέλει να του δώσει το αγρόκτημα όπου έχει το εργαστήριο και να δουλέψει μαζί του. Ο ντετέκτιβ στέλνει έναν από τους άντρες σε μυστική αποστολή και έτσι προσποιείται πως θέλει να εργαστεί για τον Πάμπλο και συγκεντρώνει πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση. Ο Πάμπλο προσκαλεί την Πατρίτσια σε ένα ταξίδι αλλά ο αδελφός της Φάμπιο είναι πολύ αναστατωμένος. Η Μιρέγια λέει στον Γκονζάλο ότι η αστυνομία συνέλαβε τον αδελφό της και κατάσχεσαν την αποστολή, που προέρχονταν από τον Ισημερινό. Ο Πάμπλο είναι πολύ ερωτευμένος με την Πατρίτσια και έτσι αποφασίζει να την παντρευτεί στο Κάλι.

Η αστυνομία έχει το εμπόρευμα στην κατοχή της, ο Εσκομπάρ προσπαθεί να τους δωροδοκήσει αλλά η αστυνομία δεν δέχεται και κρατείται μαζί με τον Γκονζάλο. Η Μαγκνταλένα είναι η δικαστής, που έχει να υπαγορεύσει ποινή εναντίον του Πάμπλο, έτσι αυτός την εκφοβίζει στέλνοντας της ένα στεφάνι κηδείας. Η Πατρίτσια επισκέπτεται τον Πάμπλο στη φυλακή, αλλά επικρατεί μια αναταραχή με κάποιούς έγκλειστους και μέσα σε όλη τη σύγχυση, ο Πάμπλο κατορθώνει να δραπετεύσει…

Πέμπτη 7/7
Επεισόδιο 4
Ο Πάμπλο κρύβεται μέχρι να λύσει το θέμα, που έχει προκύψει με τη δικαστή Μαγκνταλένα. Ο Πελούτσε κλέβει το αυτοκίνητο της Μαγκνταλένα αλλά μετά την παράκληση της μητέρας του, το επιστρέφει. Ο Πάμπλο υποψιάζεται πως θέλουν να τον σκοτώσουν και ο βασικός ύποπτος είναι ο Άλγκουτσιλ. Ο Πάμπλο, ο Γκονζάλο και ο Τσίλι, καταφέρνουν να μείνουν έξω από τη φυλακή δωροδοκώντας κάποιους ανθρώπους. Ο Γκόνζαλο και ο Πάμπλο δολοφονούν όλους τους άνδρες της αστυνομίας, που τους συνέλαβαν και πήραν το εμπόρευμα τους. Οι αδελφοί Μοτόα δεν έχουν τρόπο να αγοράσουν την παραγωγή του Πάμπλο και έτσι εκείνος αποφασίζει να αναζητήσει έναν άλλο τρόπο για να πουλήσει.

Έρχεται σε επαφή με την Γκρασιέλα και ταξιδεύει στο Μαϊάμι για να προτείνει τη διαπραγμάτευση. Ο Γκονζάλο προτείνει στον Πάμπλο να αγοράσει ένα αεροπλάνο για να στείλει το εμπόρευμα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, διότι το εμπόρευμα, που στέλνουν στην Γκρασιέλα δεν φθάνει πάντα στον προορισμό του. Η Πατρίτσια γεννάει τον γιο του Πάμπλο και ο ίδιος είναι πολύ χαρούμενος. Ο Γκονζάλο αρχίζει να αναζητά συνεταίρους να επενδύσουν τα χρήματα τους και να αγοράσουν τα αεροπλάνα για να μεταφέρουν το εμπόρευμα.

Ο Πάμπλο κάνει την πρώτη αποστολή του στο αεροπλάνο που αγόρασε και όλα πάνε καλά. Γιορτάζει τα Χριστούγεννα και αγοράζει δώρα σε όσους χρειάζονται βοήθεια. Ο Τζέρσον, ο μεγαλύτερος αδελφός του Πάμπλο σκοτώνεται εξαιτίας του Ελιεσέρ…

Παρασκευή 8/7
Επεισόδιο 5
Γίνεται η κηδεία του Τζέρσον αλλά ο Ελιεσέρ επέζησε του ατυχήματος, όχι όμως για πολύ καθώς ο Τσίλι τον δολοφονεί μέσα στο νοσοκομείο. Ο Πάμπλο παίρνει μέρος σε έναν αγώνα αυτοκινήτων κερδίζει με τη βοήθεια του Πελούτσε και του Γκονζάλο. Ο Πάμπλο, ο Φάμπιο και ο Γκονζάλο κάνουν μαζί ένα ταξίδι με μηχανές. Ο Φάμπιο ενημερώνει τον Πάμπλο πως ο ξάδελφός του είναι πια εξαρτημένος από ουσίες. Η Πατρίτσια συναντά τη Μιρέγια έτσι ώστε να ξέρει ποια είναι και ποια είναι η σχέση της με τον σύζυγό της.

Ο Πάμπλο αγοράζει ένα ελικόπτερο, που χρησιμοποιεί για να μεταφέρει τους γονείς του στο νέο του αγρόκτημα. Ο Φάμπιο τα βάζει με την Πατρίτσια επειδή την είδε να μιλάει με τον Τσίλι. Ο Πάμπλο το μαθαίνει και επιπλήττει τη σύζυγό του λέγοντας της ότι δεν πρέπει να μιλάει με τους άνδρες του.

Η Πατρίτσια βρίσκει την ευκαιρία να τον ρωτήσει αν της είναι άπιστος. Ο Πάμπλο διαβάζει στην εφημερίδα για τη συνθήκη έκδοσης, που η Κολομβία υπέγραψε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι αποφασίζει να συγκαλέσει σύσκεψη με τα κύρια μέλη της οργάνωσης. Ο Πάμπλο καλωσορίζει στο σπίτι του τον Λεονέλ, διοικητή μιας ομάδας ανταρτών, που του ζητά χρήματα…

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κάρλος Μορένο, Λάουρα Μόρα Ορτέγκα
ΠΑΙΖΟΥΝ: Αντρές Παρά, Άντζι Τσεπέντα, Σεσίλια Νάβια, Βίκι Χερνάντεζ, Κριστιάν Ταπάν, Ερνέστο Μπενχουμέα, Χερμάν Κουιντέρο, Νίκολας Μοντέρο