Οι Άθλιοι τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Mega

Οι Άθλιοι

Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη στις 21:00...

H ιστορική δραματική σειρά Οι Άθλιοι (Les Misérables) έρχεται απόψε στις 21:00, στο Mega. Πρόκειται για αμερικάνικη παραγωγή του 2018, σε σκηνοθεσία Τομ Σάνκλαντ, με τους Ντόμινικ Γουέστ, Ντέιβιντ Ογιελόβο, ΛίλιΚόλινς, Ολίβια Κόλμαν.

Περιγραφή: Το κλασικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτωρος ΟυγκώLesMisérables (Οι Άθλιοι) μεταφέρεται στη μικρή οθόνη από το BBC ως μίνι δραματική σειρά 6 επεισοδίων. Η πλοκή, μας μεταφέρει στη Γαλλία του 19oυ αιώνα, όπου ο Γιάννης Αγιάννης, ένας άνδρας που έχει διαπράξει μια σειρά κλοπών προκειμένου να επιβιώσει, αφήνεται ελεύθερος ύστερα από 19 χρόνια και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Προκειμένου να αφήσει πίσω του το στίγμα του πρώην κατάδικου και έχοντας βάλει στόχο την κοινωνική αναγνώριση, οδηγείται σε πράξεις που προκαλούν πολλαπλές συνέπειες τόσο στον ίδιο όσο και στα αγαπημένα του πρόσωπα. Οι ιστορίες τους συγκρούονται και καθώς η επαναστατική βία αναφλέγεται στους δρόμους του Παρισιού, ο Γιάννης Αγιάννης αρχίζει ένα επικό ταξίδι προς την αποδοχή, την λύτρωση και την αγάπη.

Πρόκειται για την πιο πιστή μεταφορά του αριστουργήματος του Βίκτωρος Ουγκώ «Οι Άθλιοι».

O δύο φορές υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Ντόμινικ Γουέστ (The Affair, The Hour, The Wire), πρωταγωνιστεί στον κεντρικό ρόλο του Γιάννη Αγιάννη, ενώ η σειρά πλαισιώνεται και από τους υπόλοιπους κεντρικούς χαρακτήρες του έργου του Βίκτωρος Ουγκό, μεταξύ των οποίων ο «διώκτης» του Γιάννη Αγιάννη, Επιθεωρητής Ιαβέρης (Ντέιβιντ Ογιελόβο -Nightingale, Selma, A United Kingdom), η Φαντίνα (ΛίλιΚόλινς – MirrorMirror) και η κόρη της Τιτίκα (ΈλιΜπάμπερ- Νυχτόβια Πλάσματα) που στην ηλικία των 16 ερωτεύεται τον διωγμένο από την οικογένειά του πρώην αριστοκράτη, Μάριο Πομερσί (Τζος Ο’ Κόννορ – The Durrells, FlorenceFosterJenkins). Στη σειρά λάμπει επίσης η πολυβραβευμένη με χρυσές σφαίρες (The Crown/The favourite/ the nightmanager) και Οσκαρ ερμηνείας Ολίβια Κόλμαν (the Favourite) στο ρόλο της κυρίας Θερναδιέρου καθώς και οι ΕρινΚέλιμαν (Επονίνη) και ΑντίλΑκταρ ως Θερναδιέρος.

Σκηνοθέτης του LesMisérables, είναι ο υποψήφιος για βραβείο Emmy , Τομ Σάνκλαντ (The Missing,RipperStreet), ενώ το σενάριο υπογράφει ο δημιουργός μεγάλων επιτυχιών και βραβευμένος με 2 Emmy  Άντριου Ντέιβις (House of Cards, To Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς).