Οι «8 Λέξεις» επιστρέφουν απόψε και οι εξελίξεις θα είναι συγκλονιστικές

8 Λέξεις

Διπλά επεισόδια κάθε βράδυ, στις 22:00, στον ΣΚΑΪ.

Απρόσμενες εξελίξεις, αναπάντεχα γεγονότα, νέα πρόσωπα έρχονται στις «8 Λέξεις» να αναστατώσουν την οικογένεια Καλλέργη και όχι μόνο…

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου, Επεισόδιο 125: Η Ηλιάνα χάνει εντελώς την ψυχραιμία της, καθώς η Αριάδνη φαίνεται να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης! Η Εύα με τον Σίμο περνάνε δραματικές στιγμές αφού η Ολυμπία δεν μπορεί ακόμα να αισθανθεί τα πόδια της! Ο Οδυσσέας καλεί την αστυνομία και ξεκινάνε οι έρευνες για την εύρεση της Αριάδνης. Στο μεταξύ ενημερώνεται και ο Δημήτρης για την εξαφάνιση και νιώθει υπεύθυνος, καθώς ο Μιχαήλ τον είχε ορίσει προστάτη της. Η έρευνα διεξάγεται από ξηρά, θάλασσα και αέρα και όλη η Κέρκυρα βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση. Η Σμαράγδα μαθαίνει από την Στέλλα ότι πλέον ο Έκτορας γνωρίζει την αλήθεια και καταστρώνει καινούριο σχέδιο. Ο Μιχαήλ πάει εσπευσμένα στην Κέρκυρα και μιλάει στην Ηλιάνα πιο σκληρά από ποτέ, καθώς την θεωρεί υπεύθυνη για την εξαφάνιση της κόρης τους. Λίγο αργότερα, ενώ ψάχνουν μαζί με τον Οδυσσέα στις ακτές τις Κέρκυρας, σε κάτι βράχια εντοπίζει το αρκουδάκι που της είχε κάνει δώρο.

Επεισόδιο 126: Η αγωνία όλων για την Αριάδνη έχει χτυπήσει κόκκινο και όσο περνάνε οι ώρες, οι ελπίδες για να τη βρουν εξαντλούνται και κανένας πια δεν ελπίζει πραγματικά… όλοι κάνουν τα χειρότερα σενάρια… . Ο Μιχαήλ με τον Οδυσσέα ψάχνουν με ένα σκάφος στη θάλασσα και το γεγονός ότι βρίσκουν στα βράχια το παιχνίδι που το παιδάκι κρατούσε μαζί του, δεν το θεωρούν και πολύ καλό σημάδι για την τύχη της μικρής Αριάδνης. Κι ενώ η Ηλιάνα βιώνει αυτόν τον μεγάλο πόνο, σχεδόν απομονωμένη, ο Οδυσσέας βρίσκεται δίπλα στον Μιχαήλ συνεχώς και τα δυο αδέρφια έρχονται πιο κοντά από ποτέ, ενωμένα σ΄ αυτή την τρομερά δύσκολη περίσταση. Ο Μιχαήλ διαλυμένος ψυχολογικά, επιτίθεται για μια ακόμα φορά στην Ηλιάνα, την οποία θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη για την εξαφάνιση της κόρης του. Το δράμα που ζουν όλοι κορυφώνεται όταν από την αστυνομία ειδοποιούν τον Μιχαήλ πως βρέθηκε το πτώμα ενός κοριτσιού σε ερημική θαλάσσια τοποθεσία της Κέρκυρας….

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου, Επεισόδιο 127: Ο Μιχαήλ καλείται να πάει για την αναγνώριση του κοριτσιού που εντόπισε η αστυνομία. Ο Οδυσσέας και η Ναυσικά θα του συμπαρασταθούν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο Άκης με τον Δημήτρη προσπαθούν να συνεφέρουν την Ηλιάνα, που δείχνει να βρίσκεται εκτός εαυτού, ενώ κατηγορεί διαρκώς τον Οδυσσέα και την Έρση για όσα συνέβησαν. Στην Αθήνα, όλοι είναι συντετριμμένοι με τα νέα, μα πιο πολύ από όλους η Σμαράγδα που νιώθει εν μέρει υπεύθυνη για την ψυχολογική κατάσταση της Ηλιάνας. Ώρες αγωνίας περνάνε και ο Σίμος με την Εύα, καθώς τα πόδια της Ολυμπίας δεν έχουν επανέλθει ακόμα, με τον γιατρό να συστήνει εξέταση από ψυχίατρο. Ο Φοίβος έχει βάλει στο στόχαστρό του το επόμενο θύμα, ενώ η Σοφία συνεχίζει να τον υποπτεύεται για τον φόνο του Δαμιανού. Η δύσκολη ώρα για τον Μιχαήλ φτάνει… και τότε θα ξεσπάσει όλο του τον θυμό και τον πόνο πάνω στην Ηλιάνα, με βίαιο τρόπο..

Επεισόδιο 128: Η Ηλιάνα αρνείται να δεχτεί την εξαφάνιση της κόρης της και μετατοπίζει την ευθύνη.. κατηγορεί τον Οδυσσέα και την Έρση για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα. Πάνω στην απελπισία της προσπαθεί να βάλει τέλος και στη δική της ζωή. Ο Μιχαήλ από την άλλη παλεύει να βρει παρηγοριά στον γιο του και τη Ρωξάνη, αλλά δεν μπορεί να διαχειριστεί την εξαφάνιση της Αριάδνης. Σοκαρισμένος και ο περίγυρος της οικογένειας, ειδικά η Σμαράγδα που έχει να παλέψει και με τις τύψεις της. Ο Φοίβος εκτελεί ένα ακόμα συμβόλαιο θανάτου, ενώ παράλληλα χωρίζει με τη Σοφία. Η Ολυμπία γυρίζει σπίτι σε αναπηρικό καροτσάκι και με πολύ κακή ψυχολογία. Ο Σίμος και η Εύα προσπαθούν να την εμψυχώσουν αλλά μάταια. Κι ενώ όλοι προσπαθούν να συνέλθουν από την εξαφάνιση της Αριάδνης.. μετά από λίγο καιρό,ο Μάρκος Καλλέργης (Βύρων Κολάσης) κάνει την εμφάνισή του στην Αθήνα..

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, Επεισόδιο 129:  Ο Άκης ενημερώνεται από τον ψυχίατρο της Ηλιάνας πως μετά το συγκλονιστικό συμβάν του παιδιού της, η Ηλιάνα βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατατονία. Ο Μιχαήλ από την άλλη, προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του και να συνεχίσει τη ζωή του. Γυρνάει στο γραφείο και ζητάει από την Ρωξάνη να μετακομίσει σπίτι του, μαζί με τον Άγγελο. Σε ρυθμούς μετακόμισης όμως κινείται και η Εύα, που γυρνάει στο σπίτι για να φροντίζει την Ολυμπία, παρά τις αντιρρήσεις της μικρής. Ο Μάρκος Καλλέργης επιλέγει να συναντήσει πρώτα τον Μιχαήλ και μέσα από την κουβέντα ξετυλίγεται το κουβάρι του παρελθόντος. Έπειτα επισκέπτεται τον Νικηφόρο και του υπόσχεται πως θα τον βοηθήσει να κερδίσει την έφεση στην αντιδικία με την Ναυσικά. Ο Αλέκος βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο του για να χωρίσει οριστικά τον Δημήτρη και την Ευγενία. Ο Οδυσσέας μαθαίνει πως ο πατέρας του γύρισε και πέφτει από τα σύννεφα, ενώ ο Μάρκος κάνει μια άκρως επιθετική επίσκεψη στη Ναυσικά..

Επεισόδιο 130:  Η Ναυσικά και ο Μάρκος κάνουν μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης και μαθαίνουμε επιτέλους τα μυστικά που μοιράζονται ως σύζυγοι τόσα χρόνια. Η Ρωξάνη με τον Άγγελο μετακομίζουν και επίσημα πλέον στο σπίτι του Μιχαήλ και η οικογένεια κάνει προσπάθειες να επανέλθει μετά το τραγικό γεγονός. Η Ιφιγένεια δεν αντέχει άλλο να βλέπει την Κατερίνα να υποφέρει μακριά από τον Μιλτιάδη και πάει στο γραφείο του πατέρα της και τα κάνει όλα άνω κάτω, ξεκινώντας από την γραμματέα του, την Τόνια! Ο Δημήτρης πιάνει την Ευγενία και τον Αλέκο στο κρεβάτι!! Ο Νικηφόρος φτάνει στα όριά του με την Εύα και της ζητάει να χωρίσουν. Ένας έντονος πόνος οδηγεί την Κατερίνα στο νοσοκομείο, γεγονός που δεν αφήνει τον Μιλτιάδη αδιάφορο… Η αγωνία του Οδυσσέα κορυφώνεται τη στιγμή που χτυπάει η πόρτα του σπιτιού του και αντικρίζει τον πατέρα του μετά από δέκα χρόνια!