Ο Σταύρος Ζαλμάς στον Έρωτα Φυγά

Σταύρος Ζαλμάς

Ποιο ρόλο θα ενσαρκώσει ο Σταύρος Ζαλμάς.

Ο Σταύρος Ζαλμάς έρχεται την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στον «Έρωτα Φυγά» και υποδύεται τον Στέφανο Παράσχο, έναν μεγαλογαιοκτήμονα, ο οποίος αποτελεί το αντίπαλο δέος του Δεμερτζή και ο ρόλος του θα δρομολογήσει πολλές ανατροπές και εξελίξεις.

Ο Στέφανος Παράσχος είναι ένα φιλοσοφημένο άτομο που έχει καταφέρει πολλά στη ζωή του, αλλά έχει περάσει και πολλές δυσκολίες, οι οποίες τον έχουν δυναμώσει και τον έχουν κάνει να αντιλαμβάνεται την ουσία της ζωής. Πρεσβεύει το δίκαιο και θα βοηθήσει τον Μάρκο (Σταύρος Σβήγκος) να εκδικηθεί τον Ιάσονα Δεμερτζή (Αντώνης Καρυστινός).

Γέννημα θρέμμα της Μεσσηνίας και με έναν πατέρα ο οποίος ήταν ένας από τους πιο μεγάλους γαιοκτήμονες της περιοχής. Όταν αναδύθηκαν οι Δεμερτζήδες πήραν πολλή από την αίγλη και τα κτήματά της οικογένειας του Στέφανου. Ερωτεύτηκε τη Μαργέτα (Πέμη Ζούνη) αλλά η Αθηνά(Έφη Παπαθεοδώρου) ,η μητέρα της, προτίμησε για γαμπρό τον Γιώργο Δεμερτζή,  ως πιο ισχυρό.

Ο Στέφανος παντρεύτηκε μια άλλη γυναίκα και έκανε δύο παιδιά.  Έγινε συνέταιρος με τον Δεμερτζή αλλά εκείνος δόλιος δεν του φέρθηκε τίμια και πάνω σε μια διαμάχη, ο Στέφανος σκοτώνει τον Δεμερτζή, παραδέχεται τον φόνο και μπαίνει 20 χρόνια φυλακή. Πουλάει τα κτήματά του στο Κιάρι και επενδύει στην Αθήνα σε περιοχή που ανεβαίνουν ραγδαία οι τιμές.

Η μοίρα του παίζει ένα άσχημο παιχνίδι. Σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σκοτώνεται όλη του η οικογένεια. Μόνος και φυλακισμένος αρχίζει να αντιλαμβάνεται το βαθύτερο νόημα της ζωής και των πράξεών του. Βγαίνει από τη φυλακή με την αμνηστία που έδωσε ο βασιλιάς και κατεβαίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Εκεί που ξέρει ότι θα πάει κι ένας νεότερος άντρας που γνώρισε στη φυλακή και εκτίμησε την ευθύτητα και τον χαρακτήρα του.

Ο λόγος για τον Μάρκο (Σταύρος Σβήγκος). Βρίσκονται στο Κιάρι και ο Στέφανος σχεδόν υιοθετεί τον Μάρκο. Δεν έχει κανέναν άλλον στον κόσμο και τον βοηθάει ν’ ανέβει κοινωνικά και οικονομικά έτσι ώστε να εκδικηθεί ο Μάρκος τον βασικό του αντίπαλο τον Ιάσονα Δεμερτζή(Αντώνης Καρυστινός), γιο του Γιώργου Δεμερτζή. Εκεί ο Στέφανος θα συναντήσει ξανά την Μαργέτα….

Την Παρασκευή θα δούμε για πρώτη φορά τον Στέφανο Παράσχο, στη φυλακή εκεί όπου θα γνωρίσει τον Μάρκο. Με την αποφυλάκιση και των δύο, το σχέδιο τους μπαίνει σε εφαρμογή.