Ο Δημήτρης Σαμόλης εξομολογείται για τις Άγριες Μέλισσες – «Είχα ευχηθεί μέσα μου να είμαι σε αυτή τη σειρά»

Άγριες Μέλισσες

«Οι ηθοποιοί στη συγκεκριμένη σειρά είναι ένας κι ένας. Και αυτό το λένε όλοι».

Στο περιοδικό “TV O’CLOCK” και τη Σοφία Τσίρκα έδωσε συνέντευξη ο Δημήτρης Σαμόλης, ο τηλεοπτικός γιατρός Βασταρδής από τις Άγριες Μέλισσες. Ο ηθοποιός μίλησε για την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1, τονίζοντας τι ήταν αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον.

Παρακολουθούσες τη σειρά πριν;

Είχα δει το πρώτο επεισόδιο και είχα ενθουσιαστεί. Δεν το πίστευα πως αυτή η σειρά είναι ελληνική παραγωγή. Δεν σου κρύβω πως είχα ευχηθεί μέσα μου πως θέλω με κάποιον τρόπο να είμαι σε αυτή τη σειρά. Λόγω της παράστασης στην οποία συμμετέχω, έβλεπα κάποια επεισόδια στο Ίντερνετ και ήξερα την ιστορία.

Ως τηλεθεατή, τι σου κέντρισε το ενδιαφέρον;

Είναι μια τόσο ωραία συγκυρία, που έχουν λειτουργήσει τα πάντα. Οι ηθοποιοί, η σκηνοθεσία, η μουσική, τα σκηνικά, η κινηματογραφική αισθητική. Είναι κάτι που το βλέπουμε πολύ σπάνια στην Ελλάδα. Μπορώ να θυμηθώ αντίστοιχες σειρές, “Το νησί” και την “Αίθουσα του θρόνου”. Είναι σαν να έχει άστρο αυτή η δουλειά.

Κατά τη γνώμη σου, γιατί γνωρίζει τόσο μεγάλη επιτυχία;

Για όλα τα παραπάνω αλλά νομίζω πως παίζει ρόλο και το καστ. Οι περισσότεροι είναι θεατρικοί ηθοποιοί. Και φυσικά, παίζει ρόλο το σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη. Σε ιντριγκάρει το κάθε επεισόδιο. Και ενώ βγαίνουν πολλά σπόιλερ, πάλι θέλεις να τη δεις. Οπότε παίζει ρόλο ο τρόπος με τον οποίο είναι στημένη η σειρά.

Είναι σημαντικό που στη σειρά βλέπουμε πρόσωπα για πρώτη φορά στην τηλεόραση;

Φυσικά. Νομίζω πως πάντα έχουμε ανάγκη από κάτι καινούργιο, αρκεί φυσικά να αξίζει. Και αντικειμενικά, οι ηθοποιοί στη συγκεκριμένη σειρά είναι ένας κι ένας. Και αυτό το λένε όλοι. Είναι ωραίο που αναδεικνύονται ηθοποιοί μέσα από αυτή τη δουλειά που μέχρι τώρα τους γνωρίζαμε μόνο από το θέατρο. Τώρα τους γνωρίζει το ευρύ κοινό.

Τι σε ιντριγκάρει για να δεχτείς μια συνεργασία;

Κυρίως το σενάριο. Για τις Άγριες Μέλισσες ήξερα από την αρχή που είδα τη σειρά πως είναι μία δουλειά στην οποία θα ήθελα να είμαι. Όπως και πέρυσι στη “Ζωή εν τάφω”. Η μυθοπλασία με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Και φυσικά, σημαντικός παράγοντας είναι οι ηθοποιοί, οι συνεργάτες, οι συντελεστές, η σκηνοθεσία. Νομίζω άξιζε τον κόπο να κάνω υπομονή για να έρθει κάτι τέτοιο.