Ναυάγιο Spoiler: Ο θάνατος του Απόστολου και η εγκυμοσύνη της Ειρήνης

Ναυάγιο

Το Ναυάγιο, Δευτέρα έως Τετάρτη στις 22:50 στο MEGA.

H μοίρα παίζει ένα περίεργο παιχνίδι στους δύο πρωταγωνιστές της σειράς Ναυάγιο του MEGA. Όπως έχουμε ήδη παρακολουθήσει, ο Απόστολος και η Ειρήνη, προκειμένου να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα επιβιβάζονται στο μοιραίο καράβι με προορισμό τον Πειραιά. Σύντομα, όμως, θα δούμε τη βύθιση του «Φοίνιξ», όταν αυτό πέφτει σε μία έντονη κακοκαιρία, εξαιτίας της παλαιότητάς του και των ζημιών του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού MyTV, από εκείνη τη στιγμή, η ζωή όσων σώθηκαν από το ναυάγιο δεν θα είναι ποτέ ίδια. Ο Ιπποκράτης καταφέρνει να ανασύρει ζωντανή την Ειρήνη από τη θάλασσα και αφού της δίνει τις πρώτες βοήθειες τη μεταφέρει μαζί με άλλους επιζώντες στο νοσοκομείο. Εκεί, η κοπέλα καταφέρνει και επιζεί, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Απόστολο. Η Ειρήνη ενημερώνεται πως ο αγαπημένος της δεν μπόρεσε να παραμείνει ζωντανός και καταρρέει.

Ο Ιπποκράτης συμπαραστέκεται στην Ειρήνη και τη φροντίζει. Μαζί με την Ειρήνη, πολλοί ακόμη θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους ανθρώπων. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως το ταξίδι του «Φοίνιξ» προς τον Πειραιά είχε αυτό το τραγικό τέλος. Η Ειρήνη είναι απαρηγόρητη. Από τη μία προσπαθεί να γιατρέψει τις δικές της πληγές και από την άλλη νιώθει την καρδιά της να σκίζεται από την είδηση του θανάτου του Απόστολου.

Ο Ιπποκράτης νιώθει για εκείνη συμπόνια και παραμένει στο πλευρό της ρωτώντας συνεχώς τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας της. Τότε, όμως, ο Ιπποκράτης μαθαίνει κάτι που πρόκειται να αλλάξει τη ζωή της κοπέλας και να ανατρέψει τα πάντα. Συγκεκριμένα, ενημερώνεται πως η Ειρήνη είναι έγκυος. Ωστόσο, αποφασίζει να μην της πει τίποτε ακόμη, καθώς φοβάται την αντίδρασή της και δεν θέλει να την επιβαρύνει.

Την επόμενη μέρα, ο Τρύφωνας φτάνει στην Αθήνα για να πάρει την Ειρήνη και να τη συνοδεύσει πίσω στα Κύθηρα. Εκείνη, όμως, είναι βυθισμένη στη θλίψη και στις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Μάλιστα, όταν φτάνουν στο λιμάνι, οι μνήμες του ναυαγίου κάνουν την Ειρήνη να παραλύσει.

Κι ενώ η κοπέλα παλεύει να βρει το θάρρος να ξαναμπεί σε καράβι, ο Βασιλείου κάνει μία συγκλονιστική αποκάλυψη στον Παντελίδη, σχετικά με το «Φοίνιξ» και τα αίτια του ναυαγίου…