Μυστικά της Εδέμ …λίγο πριν το τέλος

Διαβάστε τι θα γίνει στα επόμενα επεισόδια της σειράς, λίγες μόνο μέρες πριν ρίξει αυλαία οριστικά.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

Η Νταίζη ενημερώνει τον Στέφανο ότι σκοπεύει να φύγει γιατί δήθεν οι αναμνήσεις την πονάνε, άρα η μάνα τους θα μείνει μόνη της στη φυλακή. Ο Στέφανος πικραίνεται από αυτήν τη διαπίστωση, αλλά ούτε αυτός δείχνει πρόθυμος να χαραμίσει και πάλι τη ζωή του για την Αντιγόνη. Ο Λευτέρης και η Εύα ορίζουν ημερομηνία γάμου και αποφασίζουν να αφήσουν στην τύχη την επιλογή κουμπάρων. Ο Χρήστος προτείνει στη Νταίζη να σκεφτεί την πιθανότητα να πάει να παραδοθεί, αλλά η Νταίζη δεν αλλάζει γνώμη, είναι αποφασισμένη να φύγουν. Ο Πέτρος επισκέπτεται τον Λουκά και του ζητάει να πάρει το μέρος του σε αυτή την υπόθεση, μιας και ο ίδιος πάντα δήλωνε υπέρμαχος της αλήθειας και της ηθικής. Ο Λουκάς συνειδητοποιεί ότι θα αναγκαστεί να πάει κόντρα στις επιθυμίες του Αραβαντινού. Η Μελίτα, έχοντας διαγράψει από την μνήμη της την απόπειρα κατά της Εριέττας, την επισκέπτεται και της ζητάει να αφήσουν τον πατέρα της ήσυχο. Ο Παναγιώτης έρχεται αντιμέτωπος με μια απίστευτη αλήθεια.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου

Η μέρα της μεγάλης φυγής για τον Χρήστο και τη Νταίζη φτάνει. Η Νταίζη χαιρετάει τη Στέλλα και τον Στέφανο και ζητάει από τον Λουκά να φροντίσει το παιδί τους. Ο Παναγιώτης, έχοντας ανακαλύψει ότι ο Χρήστος Μάνεσης ζει, διατάζει να παρακολουθήσουν τη Νταίζη. Ο Χρήστος αναγκάζεται να εμφανιστεί στον Στέφανο και να ζητήσει τη βοήθειά του και σταδιακά όλοι μαθαίνουν ότι είναι ζωντανός. Η μόνη που δεν σοκάρεται είναι η Στέλλα, γεγονός που προκαλεί έναν ακόμα καυγά με τη Νόρα για τα μυστικά που της κρατάει. Η Μελίτα βλέπει σε εφιάλτη ότι πυροβολεί την Εριέττα και θεωρεί ότι είναι ένα κακό όνειρο. Η Αμαλία, όμως, θορυβείται και πιέζει τον Πέτρο να την μεταφέρουν γρήγορα σε μια κλινική προτού θυμηθεί τι έχει κάνει και μετά δεν μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου

O Στέφανος ζητάει τη νομική συμβουλή του Λουκά για το αν πρέπει να παραδωθεί ο Χρήστος ή όχι, αλλά κανείς δεν ξέρει ακόμα τι στοιχεία έχει η αστυνομία στα χέρια της. Εν τω μεταξύ, ο Παναγιώτης αναγκάζεται να αφήσει τη Νταίζη ελεύθερη, καθώς δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει κατηγορία εναντίον της, την προειδοποιεί, όμως, ότι θα την παρακολουθεί μέρα νύχτα μέχρι να τον οδηγήσει στον Χρήστο. Η Αντιγόνη παρακαλεί τον Στέφανο να επισπεύσει τις διαδικασίες για την αποφυλάκισή της γιατί μέρα με τη μέρα χάνει τον εαυτό της. Η Δάφνη έρχεται αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα όταν ο Ηλίας δεν την αναγνωρίζει καν. Ο Νικόλας προτείνει στη Δάφνη να τον βάλουν σε ένα ίδρυμα, αλλά εκείνη αρνείται. Ο Λουκάς κάνει ένα δώρο ψυχής στην Αμαλία, καθώς της αποκαλύπτει ότι όντως ο Ρούσσος είναι αθώος στην ιστορία των πινάκων και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον απαλλάξει. Η Νταίζη ικετεύει την Αντιγόνη να δηλώσει ένοχη για το φόνο της ‘Αννας Βεργή και να γλιτώσει τον Χρήστο. Η μέρα για το γάμο της Εύας και του Λευτέρη φτάνει.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

Η Αντιγόνη αρνείται να κάνει τη χάρη της Νταίζης και εκείνη με τη σειρά της τής δηλώνει ότι από εδώ και πέρα θα είναι ολομόναχη. Οι ετοιμασίες για το γάμο της Εύας έχουν μπει στην τελική ευθεία και ο Νικόλας με τον Λουκά ακόμα μαλώνουν για το ποιος από τους δύο θα γίνει κουμπάρος. Την ώρα του γάμου, όμως, ανακαλύπτουν, με επεισοδιακό τρόπο, ότι μάλωναν τζάμπα. Η Νόρα και η Δάφνη έχουν κανονίσει με την Εύα να γίνουν αυτές κουμπάρες. Το τραπέζι του γάμου δίνει την ευκαιρία στην παρέα να κάνει ένα ωραίο γλέντι. Η Νταίζη ευχαριστεί τον Στέφανο που κρύβει τον Χρήστο και του ζητάει να κάνει λίγη υπομονή μέχρι να πάρει την τελική της απόφαση για το τι θα κάνουν. Ο Πέτρος ανακοινώνει στον Λουκά ότι εγκαταλείπει τη δικηγορία και φεύγει, και ζητάει από αυτόν και τη Νόρα να αναλάβουν το γραφείο με το ελεύθερο να κάνουν όσες αλλαγές κρίνουν απαραίτητες. Οι εφιάλτες της Μελίτας επιμένουν και την ταράζουν. Η αίτηση προσωρινής αποφυλάκισης της Αντιγόνης απορρίπτεται.

Διαβάστε ακόμα:

Ρούσος και Αντιγόνη συλλαμβάνονται