Μυρτώ Αλικάκη: «Ζορίστηκα με την Αναστασία»

Η λεπτομέρεια που την έκανε να πιστέψει πως δε θα έπαιρνε τον ρόλο.

Το ξεκίνημα της καριέρας της σφραγίστηκε από τον ρόλο της Αναστασίας στο ομώνυμο σίριαλ. Από τότε έχουν περάσει περίπου είκοσι χρόνια και η Μυρτώ Αλικάκη ξαναθυμάται  στη συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα και τον Κώστα Μπουρούση, πως βρέθηκε από το Θέατρο Τέχνης πρωταγωνίστρια σε μια σειρά που άφησε εποχή:

Πως όμως η πλέον μοιραία ηρωίδα της ελληνικής τηλεόρασης βρήκε την ενσάρκωσή της σε ένα παιδί του Θεάτρου Τέχνης;

«Η Αναστασία με βρήκε τυχαία. Όταν ήμουν τριτοετής στη σχολή έγινε η οντισιόν για το σίριαλ – κάπου στην άνοιξη. Εγώ δεν είχα καθόλου στο μυαλό μου την τηλεόραση. Ήταν και οι εποχές που στο Θέατρο Τέχνης η τηλεόραση ήταν του διαβόλου. Εκτός αυτού, επειδή ήμουν ένα παιδί που είχε καλή πορεία στη σχολή, πίστευα ότι θα με κρατήσουνε εκεί. Δεν ψαχνόμουν για δουλειά. Μια μέρα χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι όπου έμενα με τη μαμά μου και κάποιος μου είπε ότι κάνουν οντισιόν για ένα σίριαλ της Μιρέλλας Παπαοικονόμου που λεγόταν «Αναστασία» και έβλεπαν παιδιά από δραματικές σχολές.

Σκέφτηκα ότι δεν είχα τίποτα να χάσω. Από περιέργεια πήγα περισσότερο. Να σου πω την αλήθεια, αισθάνθηκα  μια τεράστια κουλαμάρα όταν πήρα τον ρόλο της Αναστασίας. Το αστείο είναι ότι το σενάριο την ήθελε να είναι μοντέλο που κάνει πασαρέλα. Κι εγώ είπα «εντάξει, εγώ είμαι 1,60, δεν υπάρχει περίπτωση». Αυτό με χαλάρωσε τελείως. Δεν είχα κανένα άγχος, κανένα τρακ. Μη με ρωτήσεις πως και τι έκανα. με το ένστικτό μου πήγαινα. Ήμουν άπειρη και μικρή. Υπήρχαν βέβαια άνθρωποι γύρω μου που ήξεραν τι θέλουν και με βοήθησαν. Έγώ απλώς 21 ετών».

Πλέον δηλώνει απόλυτα συμφιλιωμένη με την Αναστασία. Το καταλαβαίνεις όταν σου λέει: «Μου έχει προσφέρει απίστευτα δώρα εν τέλει η Αναστασία. Στην αρχή ζορίστηκα, δεν ήξερα πως να το χεριστώ, ήμουν μικρή, δεν ήξερα τι θα κάνω μετά όλο αυτό το υπαρξιακό. Από την ώρα όμως, που μπήκε σε ένα δρόμο, κατάλαβα ότι ήταν πολύ ωραίο αυτό που είχε συμβεί».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Λιάγκας αποκάλυψε με «μαθηματικά» την πραγματική ηλικία της Αλικάκη!

Ο Πέτρος Λαγούτης μίλησε για την Μυρτώ Αλικάκη και την Κατερίνα Παπουτσάκη