Μην Ψαρώνεις: Αυτή είναι η νέα ελληνική σειρά που έρχεται στον ΑΝΤ1

Μην Ψαρώνεις

Η υπόθεση, οι χαρακτήρες και φωτογραφίες από τα γυρίσματα...

Η νέα ελληνική σειρά που έρχεται στον ΑΝΤ1 στο δεύτερο μισό της σεζόν έχει τίτλο «Μην ψαρώνεις» και αν κρίνουμε από το καστ και την πλοκή, μάλλον πρόκειται για ένα σίριαλ που θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

*       Η ΣΑΝΤΥ είναι μια γυναίκα που τα έχει όλα. Μία έπαυλη, πολλά λεφτά και ακριβά γούστα. Δεν έχει δουλέψει ούτε μία ώρα στη ζωή της και το βασίλειό της είναι το σπίτι της.  Οργανώνει τους πάντες και ασχολείται με την ανατροφή των παιδιών και τα hobby της (tennis, shopping, gala, φιλανθρωπίες, τις υπηρέτριές της, το σοφέρ της  κ.λπ.) και γενικώς «κοσμικά» .
*       Ξαφνικά ο μεγαλοεπιχειρηματίας άντρας της το σκάει με ελικόπτερο γιατί καταζητείται από τη δίωξη οικονομικού εγκλήματος για οικονομικές ατασθαλίες. Μέσα σε μια νύχτα η Σάντυ  θα αναγκαστεί να αφήσει πίσω την παλιά της ζωή και να μετακομίσει σε μία φτωχογειτονιά.
*       Στο διπλανό σπίτι μένει ο ΜΑΝΩΛΗΣ  που είναι πρόεδρος του Σωματείου Εμπόρων στην ψαραγορά της περιοχής. Είναι γοητευτικός, χήρος εδώ και 8 χρόνια και έχει τρεις γιους και μία κόρη. Ο ΜΑΝΩΛΗΣ εδώ και 1 χρόνο έχει σχέση με τη ΣΤΕΛΛΑ, η οποία έχει κι αυτή μαγαζί στην ψαραγορά. Διστάζει να την παρουσιάσει στα παιδιά του και να επισημοποιήσει τη σχέση τους! Μεγάλος ο καημός της ΣΤΕΛΛΑΣ! Πολύ ερωτευμένη μαζί του,  κάνει τα πάντα για να την δεχτεί επισήμως στη ζωή του! Είναι και πολύ ζηλιάρα και λίγο πιο «τσαχπίνα» απ’ ότι θα άντεχε το «σύστημα» του ΜΑΝΩΛΗ!
*       Η συνάντηση ΣΑΝΤΥΣ – ΜΑΝΩΛΗ θα είναι επεισοδιακή και με έντονο «άρωμα» ψαρίλας!
*       Η ΣΑΝΤΥ  καλείται τώρα να πάρει τη ζωή στα χέρια της και να κάνει τα πάντα για να μεγαλώσει τις κόρες της. Η μητέρα της, ΝΕΝΕΛΑ, «αρνείται» να αποδεχτεί την νέα τους οικονομική κατάσταση και συνεχίζει να ανεβάζει stories (ψεύτικα πια) στο Instagram και να περιμένει την ώρα που θα ξανα- εμφανιστεί ο γαμπρός της! .  Μόνη παρηγοριά της το φλερτ με τον κύριο που έχει το καφέ – τυροπιτάδικο  της γειτονιάς.
*       Μπερδέματα όμως θα έχουν και τα παιδιά των δύο πρωταγωνιστών.
*       Όλα θα γίνουν ακόμα πιο περίπλοκα όταν η ΣΑΝΤΥ πιάσει δουλειά στην ψαραγορά γιατί μάλλον θα αποδειχθεί ότι υπάρχει μια δυνατή έλξη ανάμεσα σε αυτήν και τον Μανώλη. Έλα όμως που υπάρχει και η ζηλιάρα Στέλλα στη ζωή του πρωταγωνιστή?
*       Τι θα συμβεί όταν επανεμφανιστεί ο άντρας της?

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΡΑΠΟΣΤΑΘΗΣ (ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΕΡΙΔΗΣ): Χήρος, πατέρας του 23χρονου Λεωνίδα, της 20χρονης Ρόζας, του 18χρονου Κάρολου και του 10χρονου Αλέξη. Είναι σε σχέση με τη Στέλλα, η οποία δουλεύει κι αυτήν στην ψαραγορά.

Η ΖΩΗ ΤΟΥ:

Η γυναίκα του πέθανε πριν από 8 χρόνια, λέγοντάς του πριν φύγει ότι θέλει να συνεχίσει τη ζωή του και να είναι ευτυχισμένος. Αυτός ακολούθησε την επιθυμία της μέχρι ένα σημείο. Δημιούργησε σχέσεις με άλλες γυναίκες, αλλά ποτέ και καμία δεν γνώρισε στα παιδιά του.

Πιστεύει ότι είναι μικρά ακόμα για να μπει μια άλλη «μαμά» στη ζωή τους και δεν θέλει με τίποτα να κάνει κάτι που μπορεί να τα στεναχωρήσει. Γι’ αυτόν ο κόσμος όλος είναι τα παιδιά του, τα οποία λατρεύει.

Η Στέλλα θα είναι η πρώτη γυναίκα που καταφέρνει να του αλλάξει γνώμη και να την συστήσει στα παιδιά ως επίσημη σύντροφό του.

Ο Μανώλης είναι πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και για πρώτη φορά πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της κεντρικής αγοράς. Η τιμιότητα, η μαχητικότητα και οι αγώνες του τον έφεραν πρώτο σε ψήφους, κάνοντάς τον να νιώθει τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη για όλους εκείνους που δουλεύουν στην Αγορά.

Η γνωριμία του με τη Σάντυ θα γίνει με τις χειρότερες συνθήκες.

Η Σάντυ θα τον τρακάρει κάνοντας απρόσεκτα όπισθεν και θα του καταστρέψει το βανάκι της δουλειάς μαζί με το εμπόρευμά του. Το τουπέ, το ύφος και η δυστοκία της Σάντυς να τον αποζημιώσει θα τον κάνει έξαλλο.

Όμως, όταν μάθει την ιστορία της τα συναισθήματά του θα αρχίσουν να αλλάζουν…

ΣΑΝΤΥ ΑΡΑΠΟΣΤΑΘΗ (ΜΑΡΙΑ ΛΕΚΑΚΗ): 44 χρόνων.

Μπλαζέ, πλούσια, επιφανειακή (αρχικά). Μητέρα της 23χρονης Τάνιας, της 17χρονης Σήλιας και της 10χρονης Σόνιας. Κόρη της Νενέλας.

Η ΖΩΗ ΤΗΣ:

Έμεινε ορφανή από πατέρα από πολύ μικρή και μεγάλωσε με τη μητέρα της, τη Νενέλα. Ίσως, αυτή η πατρική έλλειψη την οδήγησε να παντρευτεί πολύ νωρίς τον κατά 20 χρόνια σχεδόν μεγαλύτερό της, Διονύση.

Έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα και χόμπι, κυρίως αυτά που έχουν και όλες οι πλούσιες. Παίζει τένις, μπριτζ, διοργανώνει μεγάλα γκαλά και ασχολείται με φιλανθρωπίες.

Μπήκε στην Καλών Τεχνών αλλά δεν την τέλειωσε ποτέ, αφού έμεινε έγκυος και παντρεύτηκε τον Διονύση.

Η Σάντυ δεν έχει αγχωθεί ποτέ για τίποτε σοβαρό και μέχρι τώρα ζούσε μια παραμυθένια ζωή. Κάποια παραμύθια, όμως, έχουν και δράκους. Και ο δικός της Δράκος, ήταν ο ίδιος ο άντρας της, που μια μέρα τους παράτησε κι έφυγε για να γλιτώσει τη φυλακή. Τον κυνηγούσαν για διάφορες οικονομικές ατασθαλίες και χρέη στο Δημόσιο.

Η Σάντυ, από τη μια στιγμή στην άλλη, έχασε τα πάντα. Το σπίτι της στην Εκάλη, το εξοχικό στην Αράχοβα, το σπίτι στη Μύκονο,  το σκάφος, τις υπηρέτριες αλλά και τον σοφέρ της! Αναγκάζεται να μετακομίσει σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά (δίπλα από τον Μανώλη!) και να μείνει μαζί με τις κόρες της και τη μητέρα της. Η μετακόμιση αυτή είναι και ο καταλύτης για να γνωρίσει η Σάντυ έναν άλλο κόσμο. Έναν κόσμο που θα την ωριμάσει, θα την κάνει πιο σοφή και για πρώτη φορά και πιο… ερωτευμένη!

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ): 60 ετών. Σύζυγος της Σάντυ και πατέρας των τριών κοριτσιών τους.

Γνωστός επιχειρηματίας και σημαντικό πρόσωπο της ελληνικής οικονομίας. Ο τομέας του δεν είναι συγκεκριμένος. Έχει επιχειρήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ασχολείται με πετρέλαια, με τη ναυτιλία, με το real estate.

Στην  πραγματικότητα είναι τεράστιο λαμόγιο που έχει φάει απίστευτο χρήμα από το κράτος.

Άνθρωπος χαμηλών ηθικών αντιστάσεων και αναστολών, θα παρατήσει την οικογένειά του και θα τους αφήσει χωρίς λεφτά και σπίτι για να γλιτώσει ο ίδιος. Κάποια στιγμή, βέβαια, θα επιστρέψει σαν τη βρεγμένη γάτα. Θα ζητήσει άσυλο από τη γυναίκα του, υποσχόμενος ότι θα αποκαταστήσει την τάξη και θα επαναφέρει τη ζωή τους εκεί που ήταν. Και πράγματι θα το καταφέρει. Τα λεφτά θα επιστρέψουν μαζί με τα σπίτια, τις πισίνες και τα κότερα.

Η ερώτηση είναι αν θα επιστρέψει και η Σάντυ ή θα προτιμήσει τη ζωή στη φτωχογειτονιά δίπλα στον «Καρχαριομάχο» της;

ΣΤΕΛΛΑ aka Η ΣΕΙΡΗΝΑ (ΦΑΙΔΡΑ ΔΡΟΥΚΑ): 35 ετών.

Η σχέση του Μανώλη εδώ και 1.5 χρόνο. Η μόνη μετά από χρόνια που θα γνωρίσει τα παιδιά του.

Η Στέλλα δουλεύει κι αυτή στην ψαραγορά, στον διπλανό πάγκο από τον Μανώλη.

Είναι μια ζουμερή, πληθωρική γυναίκα, πολύ σέξι και πολύ ερωτευμένη με τον Μανώλη. Ζηλεύει πολύ και δεν θα κρύψει καθόλου τη ζήλεια της απέναντι στην Σάντυ. Θα  κάνει κόλαση τη ζωή της Σάντυ. Όχι ότι τον τελευταίο καιρό δεν είναι, αλλά με τη «Σειρήνα» αντίζηλο ακόμα και η Κόλαση γίνεται χειρότερη!

ΝΕΝΕΛΑ (ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ): 70. Η μητέρα της Σάντυς και γιαγιά της Τάνιας, της Έρρικας και της Σόνιας.

Χήρεψε νωρίς αλλά το ξεπέρασε. Είναι μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και συμπεριφορά original πλούσιας.

Είναι πολύ ενεργή στα social media, έχει λογαριασμό στο facebook, στο instagram, twitter ακόμα και στο tinder, αλλά αυτόν κρυφό!

Θεωρεί τον εαυτό της influencer και ποστάρει συνέχεια φωτογραφίες και status που φωνάζουν χλιδή. Αν υπήρχε αντίστοιχο group “Rich Kids of instagram” αλλά για ηλικιωμένους, σίγουρα θα ήταν διαχειρίστριά του!

Νιώθει ευγνωμοσύνη για όλα αυτά που έχει προσφέρει ο Διονύσης στην κόρη της και δεν θα αποδεχτεί εύκολα ότι έφυγε και δεν θα ξαναγυρίσει.

Τον πιστεύει και είναι σίγουρη πως θα βρει τη λύση για να κερδίσει πάλι πίσω τις ζωές τους!

Η προσαρμογή της στα νέα δεδομένα δεν θα είναι εύκολη. Μέχρι τουλάχιστον να γνωρίσει τον Κοσμά. Τον συμπαθή ιδιοκτήτη του γωνιακού τυροπιτάδικου – καφενείου της γειτονιάς της. Και ενώ στην αρχή θα τον δει αφ’ υψηλού και θα τον σνομπάρει, στην πορεία θα αρχίσει να τον βλέπει με άλλο μάτι…

Λεωνίδας (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΝΤΟΣ). Ο μεγάλος γιος του Μανώλη.

Απόφοιτος ΑΣΟΕΕ. Δουλεύει στη ψαραγορά, στον πάγκο του μπαμπά του Μανώλη. Είναι γοητευτικός και έχει πολλές κατακτήσεις. Δεν θέλει δεσμεύσεις.  Αυτή τη στιγμή είναι ελεύθερος και ωραίος. Κάνει πολύ παρέα με τον Πέτρο, τον υπάλληλο του Μανώλη, με τον οποίο κάνουν συχνά πυκνά όλες τις ασωτίες / αλητείες που οφείλουν να κάνουν όλοι οι 23χρονοι! Ο Λεωνίδας θα φλερτάρει έντονα τη νέα του γειτόνισσα, την Τάνια (τη μεγάλη κόρη της Σάντυ). Κι ενώ  εκείνη αρχικά θα τον αντιμετωπίσει με ύφος και σνομπ διάθεση, πολύ σύντομα θα αναθεωρήσει και θα τον δει κι αυτή διαφορετικά, χωρίς όμως να επιτρέπει στον εαυτό της να κάνει κάτι αφού έχει αγόρι, τον Κων/νο.

Ρόζα (ΕΛΕΑΝΑ ΚΑΥΚΑΛΑ)  20 ετών. Η κόρη του Μανώλη.

Φοιτήτρια Ιατρικής. Έχει πάρει τον χαρακτήρα του μπαμπά της. Είναι μαχητική, κοινωνικά ευαίσθητα και ιδεολογικά κατασταλαγμένη. Στην οικογένεια του Μανώλη έχει αναλάβει τον άτυπο ρόλο της «μαμάς», αφού είναι η μόνη γυναίκα. Αυτή τους μαγειρεύει, τους πλένει, τους φροντίζει και ενίοτε τους βάζει χέρι για να διαβάσουν ή να είναι πιο επιμελείς! Και όλα αυτά τα κάνει από την καρδιά της και όχι γιατί είναι υποχρεωμένη. Η Ρόζα θα μπερδευτεί συναισθηματικά όταν γνωρίσει τον Κωνσταντίνο, τον νεαρό βοηθό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο. Θα έχουν πολλούς λόγους να συγκρουστούν, αλλά η έλξη που θα νιώσουν από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους θα είναι αμοιβαία. Η σχέση τους δεν θα είναι εύκολη, γιατί μπορεί η Ρόζα να είναι ελεύθερη, αλλά ο Κων/νος έχει κορίτσι, και μάλιστα την τέως πλούσια Τάνια!

Κάρολος (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΙΑΝΟΥΤΣΟΣ). Το 3ο παιδί του Μανώλη!

Μαθητής Λυκείου. Κλασσικός έφηβος. Λίγο τεμπελάκος, λίγο αντιδραστικός, λίγο καμένος στα παιχνίδια και στο κινητό του αλλά και πολύ γλυκός. Είναι ωραίος, ζωγραφίζει, έχει χιούμορ, ευαισθησίες και μεγάλη καρδιά. Όχι, όμως τόσο μεγάλη ώστε να χωρέσει 2 κορίτσια: την κοπέλα του, τη Μαργαρίτα (εγγονή του παππού που έχει το καφέ – τυροπιτάδικο κοντά τους) και τη νέα του γειτόνισσα, την Έρρικα, τη μεσαία κόρη της Σάντυς!

Αλέξης. 10 ετών. Ο Βενιαμίν της οικογένειας του Μανώλη!

Το μοναδικό παιδί που δεν έχει απόλυτα καθαρή εικόνα της μαμάς του, αφού αυτή πέθανε όταν ο Αλέξης ήταν μόλις 2 χρονών. Μαθητής του Δημοτικού ακόμα, ο Αλέξης είναι σαν τον μπαμπά του: διεκδικεί τα δικαιώματά του και του έχει μεγάλη αδυναμία ο μπαμπάς του! Ο μικρός Αλέξης θα έχει από την αρχή εξαιρετική σχέση με την μικρή κόρη της Σαντυ, τη Σόνια.

Τάνια (ΦΙΟΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ). Η μεγάλη κόρη της Σάντυς.

Σπουδάζει τουριστικές επιχειρήσεις, όχι γιατί σκέφτεται να κάνει καριέρα στο χώρο του τουρισμού, αλλά γιατί έπρεπε να είναι σε μια σχολή. Στόχος της είναι να κάνει ένα πλούσιο γάμο, σαν τη μαμά της. Είναι η πιο σνομπ κόρη της οικογένειας. Θα προσαρμοστεί πιο δύσκολα από όλους στη νέα τους ζωή. Ντρέπεται για την κατάντια τους, τόσο πολύ μάλιστα, που δεν το λέει ούτε στο αγόρι της, τον Κων/νο, γιατί φοβάται ότι θα τη χωρίσει μόλις μάθει ότι δεν έχει πια λεφτά. Το κινητό της είναι η προέκταση του χεριού της και περνάει αφόρητα στο νέο της σπίτι που δεν έχει σήμα παρά μόνο έξω! Αφόρητα περνάει, επίσης, γιατί αναγκάζεται να μοιράζεται το ίδιο δωμάτιο με τις δυο αδελφές της. Το φλερτ του Λεωνίδα δεν θα την αφήσει ασυγκίνητη αλλά θα αργήσει πολύ να ανταποκριθεί, λόγω της σχέσης που έχει με τον Κωνσταντίνο.

Έρρικα (ΣΑΝΤΥ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ). Μαθήτρια Λυκείου.

Η μεσαία κόρη της Σάντυς. Μαθήτρια Λυκείου και συμμαθήτρια του Κάρολου και της Μαργαρίτας. Η Έρρικα είναι αυτό που λέμε «το καλό παιδί». Θα στηρίξει από την πρώτη στιγμή τη μητέρα της και θα προσπαθήσει να τη βοηθήσει στην προσαρμογή τους στη νέα τους ζωή. Νιώθει προδομένη και πολύ απογοητευμένη με τον πατέρα της, αλλά προσπαθεί να μην το εκδηλώνει για να μην ταράξει τους υπόλοιπους. Στον Κάρολο θα βρει ένα φίλο με τον οποίο θα νιώσει αμέσως οικεία και θα αισθανθεί ασφαλής. Σύντομα βέβαια θα νιώσει κι άλλα πράγματα γι’ αυτόν αλλά  για να προχωρήσει η όποια σχέση τους θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστεί το μεγάλο εμπόδιο που ακούει στο όνομα «Μαργαρίτα» και είναι η νυν κοπέλα του Κάρολου.

Σόνια. Η μικρή κόρη της Σάντυς. Πάει στη Ε’ Δημοτικού.

Με καλούς τρόπους, μεγαλωμένη  στα πούπουλα, με αγγλικά, μπαλέτα,  ιππασία και γενικώς πολλές δραστηριότητες. Δεν μπορεί ακόμα να συνειδητοποιήσει τι τους έχει συμβεί. Νομίζει ότι όλο αυτό που συμβαίνει, είναι ένα αστείο και σύντομα θα επιστρέψουν στο πλούσιο σπίτι τους στην Εκάλη και στη ζωή που ξέρουν. Η προσαρμογή της στο νέο της σχολείο θα ήταν απίστευτα δύσκολη αν δεν είχε στο πλάι της τον Αλέξη, να την βοηθάει να αντιμετωπίσει το «μπούλινγκ» των συμμαθητών τους.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΘΑΝΟΣ ΛΕΚΚΑΣ):

Πλούσιος, όμορφος, γόνος πλούσιας οικογένειας γιατρών. Βοηθός καθηγητή στην Ιατρική Αθηνών. Είναι ερωτευμένος με την πλούσια Τάνια, με την οποία σχεδιάζουν να παντρευτούν, όταν τελειώσει τις σπουδές του. Έτσι υπολόγιζε τουλάχιστον, μέχρι να γνωρίσει τη Ρόζα, την κόρη του Μανώλη.

ΚΟΣΜΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ (ΤΑΣΟΣ ΠΑΛΑΝΤΖΙΔΗΣ):

Ο γλυκούλης, καλούλης, παππούς της Μαργαρίτας. Ιδιοκτήτης τυροπιτάδικου – καφενείου στη γειτονιά, φέρνει συνέχεια καλούδια στα παιδιά του Μανώλη για να έχουν δύναμη το πρωί πριν πάνε στα σχολεία και τις δουλειές τους. Είναι πολύ φιλικός και απλόχερος. Θέλει να βοηθάει τους πάντες, αλλά δεν τα καταφέρνει και πολύ συχνά. Νομίζει ότι είναι μέγας μάστορας αλλά τα χέρια του δεν πολυπιάνουν. Πιστεύει ότι είναι σοφός, αλλά συνήθως πετάει κοτσάνες. Όμως όλοι τον αγαπάνε. Ακόμα και η Νενέλα. Όχι από την αρχή… πιο μετά! Το σίγουρο είναι ότι τον «χρησιμοποιεί»…

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΛΙΤΗ:  Η εγγονή του Κοσμά και κοπέλα του Κάρολου (2ου γιού του Μανώλη).

Ζηλεύει πολύ και  θα βάλει στο μάτι από την πρώτη στιγμή την νέα γειτόνισσα Έρρικα, την οποία θα θεωρήσει απειλή για τη σχέση της και θα την κάνει να μαρτυρήσει την ώρα και τη στιγμή που ήρθε στη γειτονιά και στο σχολείο τους.