Μην αρχίζεις τη μουρμούρα: Επιστρέφει για 7η χρονιά! Πότε κάνει πρεμιέρα η κωμική σειρά;

Μην αρχίζεις τη μουρμούρα

Έξι χρόνια κύλησαν σαν νερό...

Πόσο γρήγορα πέρασαν έξι χρόνια, κανείς δεν το κατάλαβε! Για 7η χρονιά η επιτυχημένη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», θα μας κρατά συντροφιά από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00.

Έξι χρόνια κύλησαν σαν νερό για τον Μηνά (Αντώνης Αντωνίου) και την Βούλα του (Ελένη Κοκκίδου), οι οποίοι φέτος έρχονται ανανεωμένοι και χαρούμενοι, μια που η μοναχοκόρη τους, η Αντιγόνη (Κατερίνα Λυπηρίδου) μετακομίζει στην Κρήτη, με τον νέο της σύντροφο, τον Ρατζές (Στέλιος Ιακωβίδης), τον μοναδικό που κατάφερε να συμπαθήσει ο Μηνάς!

Εκτός από τα παιδιά, γυρίζει από την Νορβηγία για πάντα και η Λιλίκα (Νατάσα Ασίκη) συνέταιρος στο μαγαζί της Βούλας που αντιπαθεί σφόδρα τον Μανούσο (Θόδωρος Κατσαφάδος) κολλητό του Μηνά. Τόσο σφόδρα δε, που καταλήγουν να… παντρευτούν με κουμπάρους τους δύο καλούς τους φίλους.

Η 7η χρονιά όμως δεν φέρνει μόνο γάμους, φέρνει και γεννητούρια! Ποιος να του το ’λεγε του Ηλία, (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) πως η νέα σεζόν θα τον έβρισκε, όχι μόνο ευτυχή «κυρ-Ηλία» με μια θεά Καίτη-Κίτσο (Κλέλια Ρένεση) στο πλευρό του, αλλά και με μια κόρη που θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του! Ένα μωρό, που θα γεμίσει την καθημερινότητά τους με γέλιο, συγκίνηση, τρυφερότητα, πάνες, μπιμπερό, καροτσάκια και φυσικά, αμέτρητες στιγμές μουρμούρας για τον «κυρ-Ηλία», που προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, στην οποία το μόνο αμετάβλητο στοιχείο είναι η περίφημη χωρίστρα του, που τον έχει ανάγει σε «Κλούνι» του Πύργου.

Για τα καρντάσια από την Θεσσαλονίκη, Μπάμπη (Σπύρος Τσεκούρας), Ξένια (Άννα Κουτσαφτίκη) και Σοφία (Κωνσταντίνα Λιναρδάτου), η φετινή χρονιά είναι σταθμός! Η Σοφία δίνει Πανελλήνιες και οι αγαπημένοι Θεσσαλονικείς θα βιώσουν αυτό που περνούν πολλές ελληνικές οικογένειες κάθε χρόνο. Τη μουρμούρα σε όλο της το μεγαλείο!

«Μουρμούρα και των γονέων» όμως, μια που έρχονται από την Γερμανία οι γονείς της Ξένιας, Αλίκη (Μαρία Καβογιάννη) και Γιάννης (Τάσος Χαλκιάς), ενώ τα πεθερικά της, μετακομίζουν από την πόλη, προς μεγάλη σκασίλα του Μπάμπη! Ευτυχώς για τον Μπάμπη που υπάρχουν πάντα οι σταθερές του: ο Ποντιακός Σύλλογος, ο ΠΑΟΚ και η Χαλκιδική…

Αυτή η χρονιά, θα έχει συγκεκριμένο χρώμα για τους βενιαμίν των ζευγαριών μας. Το χακί του στρατού. Ο Άγγελος (Σπύρος Χατζηαγγελάκης) καλείται να υπηρετήσει τη μαμά πατρίδα. Η Βέλη (Μαρία Χάνου) το έχει πάρει απόφαση και δείχνει να το αντιμετωπίζει πολύ πιο ψύχραιμα. Άσε που, δεν θα έχει και πολύ χρόνο να το σκεφτεί μια που φέτος ξαναγυρίζει στο Πανεπιστήμιο ως πρωτοετής φοιτήτρια, με καινούριες ευθύνες αλλά και με… καινούριες παρέες. Στρατός από τη μία, φοιτητική ζωή από την άλλη, θα φτιάξουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για μπόλικη μουρμούρα στο ρετιρέ τους…

Μουρμούρα παντού και πάντα! Το σίγουρο αντίδοτο για όλα!

Το σενάριο υπογράφουν οι: Έλενα Σολωμού, Παναγιώτης Χριστόπουλος, Σάρα Γανωτή, Φώφη Κώττη, Θέμης Γκυρτής, Τόλης Παπαδημητρίου, Γιάννης Διακάκης

Σκηνοθετεί ο Διονύσης Φερεντίνος.

Μουρμουρίζουν οι: Ελένη Κοκκίδου, Αντώνης Αντωνίου, Κλέλια Ρένεση, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Άννα Κουτσαφτίκη, Σπύρος Τσεκούρας, Μαρία Χάνου, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

Βασισμένο στη σειρά Escenas de Matrimonio των MEDIASET ESPANA και ALBA ADRIATICA

Εκτέλεση παραγωγής: Green Pixel

Παραγωγή: Alpha