Μαύρο Ρόδο: Γνωρίστε τους χαρακτήρες της νέας δραματικής σειράς του Mega

Μαύρο Ρόδο

Δύο νέοι από αντίθετους κόσμους. Ένας παθιασμένος έρωτας. Μία σύγκρουση με ανυπολόγιστες συνέπειες.  Εκεί που η πίστη νικάει τις δοκιμασίες, εκεί ανθίζει το Μαύρο Ρόδο.

Το Μαύρο Ρόδο, η πολυαναμενόμενη δραματική σειρά του MEGA, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, στις 22:30 και ζωντανεύει στις οθόνες μας ήρωες που παρασύρονται στη δίνη των παθών, των διλημμάτων και των μυστικών τους.

Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη. Το σενάριο επιμελείται ο Γιώργος Κρητικός. Το εκλεκτό καστ καθοδηγεί σκηνοθετικά ο Κώστας Αναγνωστόπουλος. Ο Γιώργος Θεοφάνους υπογράφει τη μουσική επένδυση και το τραγούδι των τίτλων ερμηνεύει η Ελένη Βιτάλη.

Η υπόθεση της σειράς

Η 22χρονη Ελισάβετ επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Ζει από δώδεκα χρονών σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία και είναι δόκιμη μοναχή. Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που θα λάβει το αγγελικό σχήμα. Είναι όμως και η ώρα της πιο μεγάλης δοκιμασίας, η ώρα που το παρελθόν εισβάλλει σαν χείμαρρος και πάλι στη ζωή της και την παρασέρνει σε μονοπάτια σκοτεινά. Ένας μεγάλος σεισμός καθιστά το μοναστήρι προσωρινά ακατάλληλο προς χρήση και την αναγκάζει να επιστρέψει για λίγο στο πατρικό της. Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της. Το βλέμμα του θα την αιχμαλωτίσει κι όσο εκείνη θα αντιστέκεται στη γυναικεία της φύση που ξυπνάει, ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίζει. Ένας έρωτας ικανός να γκρεμίσει όλες τις βεβαιότητές της. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση τι πραγματικά επιθυμεί, σε ποιον κόσμο θέλει να ζήσει, ποια είναι.

Ελισάβετ (Φωτεινή Παπαθεοδώρου)

Η Ελισάβετ, κατά κόσμον Άννα Βελιώτη, είναι δόκιμη μοναχή. Ζει από δώδεκα ετών στο μοναστήρι έπειτα από τον θάνατο της μητέρας της. Στο πρόσωπό της αποτυπώνονται η αθωότητα, η αγνότητα και η απουσία κακής σκέψης. Η πίστη της την έχει οπλίσει με τρομερή αυτοκυριαρχία. Ασχολείται με την τέχνη της αγιογραφίας, που αποφέρει ένα σημαντικό έσοδο στο μοναστήρι. Οι μοναχές τη θαυμάζουν και ζητούν από την ηγουμένη να οριστεί η ημερομηνία της χειροτονίας της. Θα δοκιμαστεί με τον πιο σκληρό τρόπο όταν εμφανιστεί ο Πέτρος.

Πέτρος Καστρινός (Μιχαήλ Ταμπακάκης)

Όμορφος, ευζωιστής, εγωιστής και πεισματάρης. Με σπουδές αρχιτεκτονικής στη Φλωρεντία. Στα μελλοντικά του σχέδια είναι να μείνει μόνιμα στο εξωτερικό. Οι σχέσεις του είναι επιφανειακές, ενώ η ερωτική του ζωή έντονη και περιπετειώδης. Αν και είναι συναισθηματικός, το κρύβει, υπακούοντας στις συμβουλές του πατέρα του, από τον οποίο αναζητά και την αποδοχή. Όταν γνωρίσει την Ελισάβετ, την ερωτεύεται με πάθος.

Θέμης Καστρινός (Λεωνίδας Κακούρης)

Ο πατέρας του Πέτρου, ένα από τα πιο γνωστά αφεντικά της νυχτερινής διασκέδασης. Σκληρός, αμείλικτος, εύστροφος και τετραπέρατος. Έχει εξουδετερώσει πολλούς ανταγωνιστές προκειμένου να συνεχίζει ανενόχλητος τις δουλειές του. Ονειρεύεται να δει τον Πέτρο συνεχιστή των επιχειρήσεών του. Η γυναίκα του, η Αγγελική, διαφωνεί με τις δουλειές του και δεν θέλει να μπλέξει σε αυτές ο γιος τους. Όταν αποκαλυφθεί η σχέση του Πέτρου με την Ελισάβετ, θα έρθει η σύγκρουση με τον πατέρα του.

Ηγουμένη Φιλαρέτη (Κατερίνα Διδασκάλου)

Η σοφή γερόντισσα, με μία στοργική αγκαλιά για όλες τις μοναχές και για όσες πιστές αποζητούν τη συμβουλή της. Αυστηρή με τους κανόνες του μοναστηριού αλλά και με τη διαφύλαξη της ακίνητης περιουσίας του. Γαλούχησε την Ελισάβετ με τις αξίες του μοναχισμού και της εμφύσησε την αγάπη για τον Χριστό. Θα δώσει σκληρή και επίμονη μάχη για να την κρατήσει στο μοναστήρι.

Αγγελική Σπηλιώτη Καστρινού (Ηλέκτρα Νικολούζου)

Η σύζυγος του Θέμη. Αστικής καταγωγής, καλλιεργημένη, ευγενής, λίγο σνομπ. Παρότι προδομένη, συνεχίζει να είναι ερωτευμένη με τον Θέμη. Ο χειρότερος εφιάλτης της είναι να πραγματοποιηθούν τα σχέδια του Θέμη να αναλάβει ο Πέτρος τις δουλειές του, και κάνει αγώνα για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Θα αναζητήσει στο μοναστήρι την εξιλέωση για όσα έχει κάνει, με μία μεγάλη αποκάλυψη να έρχεται.

Βίκος (Γιάννης Κουκουράκης)

Νονός της νύχτας, αδίστακτος φονιάς με πρόσωπο και συμπεριφορά που δεν μαρτυράει το παραμικρό από τη σκοτεινή του πλευρά. Είναι αποφασισμένος να αποκτήσει τον έλεγχο της νύχτας. Παιδί αγνώστων γονέων, από μικρός έζησε σε ιδρύματα και μαθήτευσε κοντά σε έναν καμπανοποιό. Για τον Βίκο, το όπλο είναι η λύση σε όλα.

Κύρα Σπηλιώτη (Λουκία Παπαδάκη)

Η μητέρα της Αγγελικής. Αστικής καταγωγής, ψυχοθεραπεύτρια. Βοηθούσε επίσης στην επιχείρηση του άντρα της και πατέρα της Αγγελικής, που είχε εργοστάσιο επίπλων. Από την πώληση του εργοστασίου, το μερίδιο της Αγγελικής εξανεμίστηκε από τον Θέμη σε επιχειρήσεις που απέτυχαν. Η Κύρα δεν εκτίμησε ποτέ τον Θέμη αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να επηρεάσει με την κρίση της την Αγγελική. Είναι ένας απρόβλεπτος παράγοντας που μπορεί να κρύβεται πίσω από σημαντικές ανατροπές.

Λευτέρης Βελιώτης (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης)

Ο πατέρας της Ελισάβετ, ένας παραιτημένος από τη ζωή άντρας που προσπαθεί να κρύβει τις αδυναμίες του. Εκμεταλλεύεται γεωργικά και κτηνοτροφικά εκτάσεις της μονής. Η γυναίκα του, η Πολυξένη, τον πιέζει να διεκδικήσει δικαστικά αυτά τα κτήματα. Έχει αδυναμία στην κόρη του, την Αννούλα του. Με την εμφάνιση του Θέμη, το παρελθόν που συνδέει την Πολυξένη με τον Θέμη δημιουργεί νέες «συμμαχίες».

Πολυξένη Βελιώτη (Θεοφανία Παπαθωμά)

Η παράνομη σχέση της με τον Λευτέρη εξελίχθηκε σε γάμο. Όμορφη και θελκτική γυναίκα, δυναμική, εγωίστρια, χειριστική και φιλόδοξη. Στόχος της είναι μόνο τα χρήματα. Δεν ξέρει να χάνει κι όταν απειλείται γίνεται ακόμα πιο αδίστακτη και επικίνδυνη. Το μίσος της για την Ελισάβετ γίνεται πιο έντονο όταν ο Πέτρος ερωτεύεται εκείνη αντί για την κόρη της, την Όλγα. Όλα όμως αλλάζουν όταν εμφανίζεται ξανά στη ζωή της ο Θέμης.

Μοναχή Αυξεντία (Σοφία Σεϊρλή)

Η θεία της Ελισάβετ και μαγείρισσα της μονής. Έχει πληθωρικό χαρακτήρα και κατανόηση για τις νεότερες μοναχές που πέφτουν σε παραπτώματα. Με την ηγουμένη έχουν πολύ καλή σχέση και μιλούν για όλα. Καλοκάγαθη, συμπονετική, δραστήρια και πολύ κοινωνική με τους επισκέπτες της μονής. Η φλυαρία της θα θέσει σε κίνδυνο το μοναστήρι.

Μοναχή Κασσιανή (Μυρτώ Αλικάκη)

Προαλείφεται για επόμενη ηγουμένη, χειρίζεται τις νομικές και οικονομικές υποθέσεις του μοναστηριού και έχει την εύνοια του Μητροπολίτη. Είναι αυστηρή, τυπική και σκληρή. Χώνει τη μύτη της παντού. Υπονομεύει την ηγουμένη, προσπαθώντας παράλληλα να μην κινεί υποψίες. Οι υπέρμετρες φιλοδοξίες και οι ραδιουργίες της θα βγουν στην επιφάνεια.

Ευτυχία Δημακούλη (Ελένη Καρακάση)

Η μητέρα του Γεράσιμου. Έχει το μαγειρείο του χωριού, από όπου όλοι περνούν για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν. Καλοπροαίρετη, δίκαιη, καλοσυνάτη. Έχει μεγάλο καημό με τον γιο της, που δεν βρίσκει ένα άλλο κορίτσι για να φτιάξει τη ζωή του. Αγκάθι στην καρδιά της είναι και η κόρη της η Γιάννα, που τα παράτησε όλα και έφυγε στην Αθήνα.

Ισμήνη Βελιώτη (Λένα Παπαληγούρα)

Η μητέρα της Ελισάβετ, μικρή αδελφή της Αυξεντίας. Καλοσυνάτη και ευαίσθητη. Πλήρωσε με τη ζωή της την εμπιστοσύνη που έδειχνε στους ανθρώπους. Η φιλία της με την Πολυξένη ήταν η αιτία να γνωριστούν η Πολυξένη με τον Λευτέρη. Στοργική και δοτική ως μητέρα προσέφερε στην Ελισάβετ μία όμορφη και ξέγνοιαστη παιδική ηλικία.

Γεράσιμος Δημακούλης (Νίκος Κουκάς)

Ο παιδικός φίλος της Ελισάβετ. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο ίδιο χωριό. Είναι ο καλός της άγγελος, ο «αδελφός» της. Απασχολείται στο μοναστήρι κάνοντας όποια δουλειά του ζητηθεί. Στα μάτια του και στην ψυχή του υπάρχει ένα βουβό παράπονο για τη ζωή που δεν έζησε με το κορίτσι των ονείρων του. Η ιστορία με τον Πέτρο θα συντρίψει την καρδιά του.

Αλεξία Καστρινού (Νεφέλη Κουρή)

Η αδελφή του Πέτρου. Έχει σχέση με τον Παναγιώτη, τον οποίο δεν συμπαθεί ο πατέρας της. Η Αλεξία μισεί τις τακτικές του πατέρα της καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις γυναίκες. Πρακτική, λογική και επαναστάτρια απέναντι στο πατριαρχικό καθεστώς του σπιτιού της. Νιώθει πιο κοντά στη μητέρα της.

Όλγα (Ευθαλία Παπακώστα)

Η κόρη της Πολυξένης. Της μοιάζει πολύ, έχει όμως ηθικές αναστολές. Η σχέση της με την Ελισάβετ είναι σχεδόν φιλική. Συνήθως είναι αυτή που μεταβαίνει στο μοναστήρι για να της μεταφέρει προϊόντα. Όταν ανακαλύψει το ερωτικό ενδιαφέρον του Πέτρου για την Ελισάβετ, θα νιώσει ηττημένη, θα πληγωθεί και θα αντιδράσει.

Σαράντος Διακοσάββας (Νίκος Γκέλια)

Ο γιος του εξαφανισμένου Διακοσάββα, που διαφέντευε την περιοχή. Ο Σαράντος, θέλει να αποκτήσει ξανά το οικογενειακό του όνομα την παλιά αίγλη και ψάχνει μανιωδώς να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης του πατέρα του. Οι υποψίες του στρέφονται σε διαφορετικούς κατοίκους της περιοχής. Κύριος στόχος του όμως είναι οι καλόγριες του μοναστηριού, θεωρώντας ότι γνωρίζουν κάτι για την υπόθεση.

Γιάννα Δημακούλη (Μαρία-Νεφέλη Δούκα)

Κόλλησε το μικρόβιο της μαγειρικής από τη μητέρα της. Παντρεύτηκε τον Γιώργο Μπόγρη από έρωτα και γιατί την έκανε να διασκεδάζει, αλλά τα πράγματα άλλαξαν μετά τον γάμο, κάνοντάς την να «δραπετεύσει». Το ατύχημα του Σταυρίνου έφερε ανατροπές στη ζωή της. Η επιστροφή της στο χωριό φέρνει το παρελθόν και τα μυστικά του στο παρόν.

Σταυρίνος Mπόγρης (Νίκος Πολυδερόπουλος)

Ο αδελφός του κοινοτάρχη. Βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο εξαιτίας ενός τροχαίου. Πριν το ατύχημα ήταν ανεξάρτητος, ελεύθερος και τυχοδιώκτης. Υπομένει τις υπερσυντηρητικές απόψεις του αδελφού του, του μοναδικού ανθρώπου που τον φροντίζει. Θα κάνει πολλά χειρουργεία με την ελπίδα να καταφέρει να περπατήσει ξανά.

Γιώργος Μπόγρης (Λεωνίδας Μαράκης)

Δημοτικός σύμβουλος και κατ’ ευφημισμό κοινοτάρχης. Βαθιά πληγωμένος από τον χωρισμό του με τη Γιάννα και βαθύτερα από την προδοσία του ίδιου του αδελφού του. Πονηρός και δολοπλόκος, ελίσσεται με κάθε τρόπο προκειμένου να ανέλθει. Πιστεύει πως αν το μοναστήρι γίνει προσκυνηματικός προορισμός, ο τόπος τους θα αναπτυχθεί. Η επιστροφή της Γιάννας θα περιπλέξει τα σχέδια και τους στόχους του.

Μανόλης Δημακούλης (Δρόσος Σκώτης)

Ο πατέρας του Γεράσιμου. Κρατούσε παλαιότερα το πόστο που έχει τώρα ο γιος του στο μοναστήρι. Ο Μανόλης μοιράζει τη ζωή του στο μοναστήρι και στο μαγειρείο που διατηρούν με τη γυναίκα του στο χωριό. Είναι θείος του Σαράντου Διακοσάββα. Κατά καιρούς βοηθάει τον ανιψιό του στις έρευνες για την εξαφάνιση του πατέρα του.

Τασούλα (Πένυ Αγοραστού)

Η βοηθός της Ευτυχίας στην κουζίνα, το κορίτσι για τα θελήματα του χωριού, ένα καλοκάγαθο πλάσμα. Το όνειρό της είναι να τη γνωρίσει κάποιος άντρας και να τη ζητήσει σε γάμο. Ψυχοπονιάρα, φιλότιμη και αγαθή. Ο Σαράντος τής έχει αδυναμία και την προστατεύει από τα πειράγματα.

Νατάσα Στεργίου (Κατερίνα Μαούτσου)

Τραγουδίστρια και πρώτο όνομα στη μαρκίζα του νυχτερινού κέντρου του Θέμη Καστρινού. Η Νατάσα κάνει πολύ υπολογισμένες κινήσεις. Ο Πέτρος, με τον οποίο έχει ερωτική σχέση, της αρέσει  πολύ αλλά της εξασφαλίζει και προστασία, αφού είναι ο γιος του αφεντικού της. Πολύ γρήγορα θα καταλάβει ότι κάτι άλλο τον απασχολεί συναισθηματικά. Θα του μιλήσει και θα του ζητήσει να την εμπιστευτεί.

Φραγκίσκος Χατζόπουλος (Δημήτρης Παπαβασιλείου)

Ο κολλητός φίλος του Πέτρου. Φοιτητής αρχιτεκτονικής. Συγκροτημένος, ψύχραιμος, λογικός, πραγματιστής με συγκεκριμένους στόχους. Τα συναισθήματα του Πέτρου για την Ελισάβετ βάζει σε κίνδυνο τα επαγγελματικά τους σχέδια. Ο Φραγκίσκος θα επιχειρήσει άπειρες φορές να λογικέψει τον Πέτρο. Θα συνταχθεί με τον Θέμη σε κοινό μέτωπο απέναντι στην Ελισάβετ και στον Πέτρο.

Παναγιώτης Βλάχος (Μιχάλης Αρτεμισιάδης)

Ο έτερος κολλητός του Πέτρου. Εργάζεται στις φαρμακαποθήκες του πατέρα του. Φίλοι με τον Πέτρο από παιδιά. Αστείος και γεμάτος ανασφάλειες απέναντι στον Πέτρο που θεωρεί ότι διαθέτει όλα τα χαρίσματα.

Μητροπολίτης Χρυσόστομος (Λευτέρης Τσάτσης)

Ο Μητροπολίτης της περιοχής όπου υπάγεται το μοναστήρι. Πατρικός, καλόκαρδος αλλά και ευθυνόφοβος και ευεπηρέαστος. Έχει στραμμένη την προσοχή του στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του μοναστηριού και στην εκμετάλλευσή της, αλλά χωρίς προσωπικό όφελος.

Πρωταγωνιστούν: Λεωνίδας Κακούρης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Γιάννης Κουκουράκης,  Θεοφανία Παπαθωμά, Φωτεινή Παπαθεοδώρου, Μιχαήλ Ταμπακάκης, στον ρόλο της Ηγουμένης η Κατερίνα Διδασκάλου, Σοφία Σεϊρλή, Ελένη Καρακάση, Μυρτώ Αλικάκη, Λουκία Παπαδάκη, Λένα Παπαληγούρα, Ηλέκτρα Νικολούζου, Ευθαλία Παπακώστα, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Κουκάς, Δρόσος Σκώτης, Νίκος Γκέλια, Κατερίνα Μαούτσου, Πένυ Αγοραστού, Μαρία-Νεφέλη Δούκα, Νίκος Πολυδερόπουλος, Λεωνίδας Μαράκης, Μιχάλης Αρτεμισιάδης, Δημήτρης Παπαβασιλείου, Λευτέρης Τσάτσης, Τάσος Τζιβίσκος.

Σενάριο: Γιώργος Κρητικός

Σκηνοθεσία: Κώστας Αναγνωστόπουλος

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Σκηνογραφία: Αντώνης Χαλκιάς

Εκτέλεση παραγωγής: J.K. PRODUCTIONS

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA

Το soundtrack της σειράς κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.