«Η λέξη που δε λες»: Γνωρίστε τους χαρακτήρες της μεγάλης παραγωγής του Alpha – Φωτογραφίες

Η λέξη που δεν λες

Η ιστορία και όσα θέλετε να ξέρετε για τους πρωταγωνιστές...

Η ιστορία

Πού βρίσκεται η πραγματική επικοινωνία;

Στις λέξεις; Στην αγάπη; Στην αποδοχή;

Χανιά 2016.

Μια οικογένεια σαν όλες τις άλλες. Ένα παιδί σαν όλα τα άλλα. Ή μήπως όχι;

Ο μικρός Παυλής έχει χτίσει έναν δικό του «διαφορετικό» κόσμο, έναν κόσμο με μουσικές, χρώματα και συναισθήματα.

[dfp_ads id=236982]

Η Ελένη και ο Γιάννης, οι γονείς του, τον φωνάζουν «διάνοια». Ο ερχομός, όμως, του Βασίλη, του μικρότερου αδελφού της Ελένης και της γυναίκας του Ιωάννας θα ανατρέψει την «κανονικότητα» της ζωής τους. Η Ιωάννα επιμένει πως κάτι τρέχει με τον μικρό. Ο Παύλος, ο παππούς, είναι ο μόνος που αποφασίζει να δει την αλήθεια κατάματα και ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.

Η οικογένεια αντιμέτωπη με την αλήθεια. Τον αυτισμό του γιου της. Κυρίως, όμως, αντιμέτωπη με τα δικά της προβλήματα επικοινωνίας. Κι εκεί, αρχίζει η πάλη της για να καταλάβει και να αποδεχτεί. Όλοι δοκιμάζονται, καθώς οι νέες συνθήκες τους αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσουν το τι σημαίνει ευτυχία και αγάπη.

Τελικά, πόση δύναμη θέλει για να αποδεχτείς ότι η ζωή σου δε θα ‘ναι ποτέ ξανά η ίδια; Και πώς αυτή η αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε πιο ανοιχτούς δρόμους;

Οι χαρακτήρες

Παυλής (Γιώργος Στεντούμης): το γλυκό και έξυπνο επτάχρονο αγόρι που λατρεύει τις μουσικές του. Οι γονείς του τον θεωρούν μουσική διάνοια. Ο Παυλής αγαπά την ησυχία και συχνά του αρέσει να απομονώνεται στον δικό του κόσμο.

stentoumis

Ελένη (Μαρία Πρωτόπαππα): μητέρα του Παυλή. Γοητευτικά έξυπνη και ξεροκέφαλη. Έχει σπουδάσει μόδα στην Αθήνα και τώρα διατηρεί κατάστημα ρούχων και μεταποιήσεων στο χωριό. Έχει μάθει να περνάει πάντα το δικό της. Αν και δείχνει απελευθερωμένη και δυναμική γυναίκα, θα δώσει την προσωπική της μάχη για να αποδεχθεί την κατάσταση του γιου της.

prwtopappa

Γιάννης (Βασίλης Μπισμπίκης): πατέρας του Παυλή. Μικρότερος από τη γυναίκα του Ελένη και τρελά ερωτευμένος μαζί της. Έχει αναλάβει τα φυτώρια της οικογένειας της Ελένης. Η ήρεμη δύναμη. Στηρίζει τη γυναίκα του ενώ παράλληλα προσπαθεί να γνωρίσει από την αρχή τον γιο του και να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

mpismpikis

Παύλος (Δημήτρης Καταλειφός): παππούς του Παυλή και πατέρας της Ελένης. Χήρος εδώ και κάποια χρόνια. Κρητικός, οργανωμένος σε κοινωνικούς αγώνες για τα δικαιώματα των αγροτών. Το ίδιο ξεροκέφαλος με την κόρη του, όμως, πολύ πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει την αλήθεια με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

kataleifos

Βασίλης (Μάξιμος Μουμούρης): αδελφός της Ελένης και θείος του Παυλή. Γυρίζει στην Κρήτη ηττημένος. Η start up εταιρεία του βυθίστηκε από την κρίση και η γυναίκα του τον απάτησε. Με πληγωμένο εγωισμό, θα προσπαθήσει να γίνει και πάλι μέρος μιας ζωής που πάσχισε να αφήσει.

moumouris

Ιωάννα (Πηνελόπη Τσιλίκα): γυναίκα του Βασίλη. Νεαρή παθολόγος στα 34. Έξυπνη και ψυχαναγκαστικά οργανωτική. Αφήνει τη ζωή και τη δουλειά της στην Αθήνα για να ζήσει στην Κρήτη μαζί με τον άνδρα της, ως απόδειξη της αγάπης της αλλά και θέλοντας να του δείξει ότι έχει μετανιώσει για την απιστία της. Είναι η πρώτη που θα ανοίξει το θέμα του αυτισμού του Παυλή. Με τον καιρό, η έχθρα της οικογένειας απέναντί της μετατρέπεται σε εκτίμηση λόγω της αγάπης και της στήριξής της στον Παυλή.

tsilika

Νατάσα (Νεφέλη Κουρή): κόρη της Ελένης από τον πρώτο της γάμο. Αν και 15 χρόνων, είναι πιο «ψαγμένη» από άλλα παιδιά της ηλικίας της. Η σχέση της με τον πατριό της είναι πολύ καλή και πολλές φορές οι δυο τους συνωμοτούν για να φέρουν την Ελένη στα νερά τους. Η Νατάσα, παράλληλα με την προσπάθειά της να γνωρίσει τον κόσμο του αδελφού της, τον οποίο λατρεύει, θα αντιμετωπίσει και το ξύπνημα της γυναικείας της πλευράς.

kouri

Μαριάννα (Γιάννα Κανελλοπούλου): παιδοψυχολόγος ειδικής αγωγής. Σοβαρή επαγγελματίας αλλά πολύ ψυχρός άνθρωπος. Η Μαριάννα δείχνει να μαλακώνει μόνο με τον Παυλή. Θα βοηθήσει την οικογένεια να αναπτύξει την επικοινωνία με τον μικρό ενώ παράλληλα προσπαθεί να βάλει στην άκρη τις προσωπικές της διαφορές από το παρελθόν με τη μητέρα του Παυλή. Παρ’  όλα αυτά, ο γυρισμός της στο μικρό χωριό τής ξυπνά όλα τα κόμπλεξ και απωθημένα από το παρελθόν της που, αντί να ξεπεράσει με τα χρόνια, απλά έχει κουκουλώσει. Ο Παυλής και το χωριό θα γίνουν με έναν τρόπο και το δικό της καθαρτήριο.

kanelopoulou

Γιατρός Μανώλης (Αργύρης Ξάφης): ο ιδιόρρυθμος, κυνικός γιατρός. Μεγάλος πια για τη θέση του αγροτικού γιατρού, παραμένει σε αυτήν γιατί απλά… κανείς στο χωριό δεν μπορεί να φανταστεί άλλον στη θέση του! Λάτρης της φύσης και ενός πιο χίπικου και υγιεινού τρόπου ζωής. Οι τρόποι του θυμίζουν άξεστο μισάνθρωπο, κατά βάθος  όμως είναι μια καλή ψυχή με σπιρτάδα και χιούμορ.

xafis

Ρίτσα (Ντίνα Μιχαηλίδου): χήρα, καθηγήτρια μουσικής στο χωριό του Παυλή. Δυναμική και λιοντάρι απέναντι στη ζωή την οποία αντιμετωπίζει με γλύκα, χαμόγελο και μια δική της, πολύ απελευθερωμένη για την επαρχία, αντίληψη. Εκείνη και ο Παύλος θα αγαπηθούν και θα προσπαθήσουν μαζί να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στη ζωή τους.

mixailidou

«Η λέξη που δε λες» φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη ενώ η διασκευή του σεναρίου είναι της Κατερίνας Γιαννάκου.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ενσαρκώνουν οι: Μαρία Πρωτόπαππα, Βασίλης Μπισμπίκης, Μάξιμος Μουμούρης, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νεφέλη Κουρή, Γιάννα Κανελλοπούλου, Αργύρης Ξάφης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Μαρίνα Ψάλτη, Δήμητρα Σιγάλα, ο Μιχάλης Αεράκης, Ντέμπορα Οντόγκ, ο μικρός Γιώργος Στεντούμης κ.α.

Στον ρόλο του παππού ο Δημήτρης Καταλειφός. Η σειρά βασίζεται στο σίριαλ «The A Word» της Keshet

Δείτε εδώ το τρέιλερ της σειράς!