«Κλεμμένα Ονειρα» : Ο «Μαλτέζος» σκηνοθετεί τον θάνατό του

Οι μάσκες πέφτουν και τα πιο σκοτεινά μυστικά βγαίνουν στο φως! Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν...

Οι μάσκες πέφτουν και τα πιο σκοτεινά μυστικά βγαίνουν στο φως! Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν… Σημαδεύουν για πάντα τις ζωές των ηρώων και κλέβουν ακόμα και τα πιο μικρά τους όνειρα. Το τέλος τόσο του “Μαλτέζου”, όσο και της “Φαίης” πλησιάζει…

Κάτι παραπάνω από καταιγιστικές είναι ,λοιπόν, οι εξελίξεις στα “Κλεμμένα Ονειρα”. Εξελίξεις οι οποίες όπως λένε χαρακτηριστικά και οι συντελεστές της σειράς “κόβουν την ανάσα”.Ας τα πάρουμε ,όμως, τα πράγματα με την σειρά…

Το δραματικό μίνι – φινάλε των “Κλεμμένων” ξεκινά αυτές τις ημέρες με την μεγάλη απώλεια της “Φαίης”. Και σας κάνουμε λόγο για μίνι-φινάλε, μιας και ως γνωστόν από το τέλος του μήνα και μετά, η δράση στην καθημερινή, κοινωνική, δραματική σειρά του Mega, μας “ταξιδέψει” ένα χρόνο μετά. Ετσι, η “Φαίη” διαπιστώνοντας πως δεν μπορεί τελικά να νικήσει τον θάνατο, αποφασίζει να τον… προκαλέσει η ίδια μία ώρα αρχύτερα.

Οι θεραπείες για την σπάνια ασθένεια που την έχει κάνει να υποφέρει δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Το τέλος της πλησιάζει και θα είναι επώδυνο. Αυτό την κάνει να αποφασίσει η ίδια να βάλει τέλος στην ζωή της. Μετά από ένα ερωτικό βράδυ που περνά με τον “Σταύρο”, εξαφανίζεται από προσώπου γης.

Η εξαφάνιση της “Φαίης” γίνεται γρήγορα αντιληπτή, μόνο που κανείς δεν καταφέρνει να την εντοπίσει έγκαιρα έτσι ώστε να σταματήσει το τραγικό της σχέδιο. Η “Φαίη” καταφέρνει να κρύψει καλά τα ίχνη της και μόνη της καθισμένη σε ένα παγκάκι, βάζει τέλος στην ζωή της, κατατείνοντας μία χούφτα χάπια.

Αρκετές ώρες αργότερα ο “Σταύρος” καταφέρνει να την βρει σε ένα νοσοκομείο, μόνο που τα νέα δεν είναι καλά. Ο “Σταύρος” μαζί με όλη την παρέα καταφθάνουν αλλά είναι ήδη αργά. Η “Φαίη” έχει πια σβήσει και η είδηση του χαμού της προκαλεί στους πάντες σοκ και φυσικά στον “Σταύρο”, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει πως η “Φαίη” έφυγε από την ζωή.

Ο θάνατος της “Φαίης” ,όμως, συνταράσει και τον “Αρη”, ο οποίος αντί να συμπαρασταθεί στον “Σταύρο”, γίνεται για ακόμα μία φορά έξαλλος μαζί του και του καταλογίζει τεράστιες ευθύνες επειδή τόσο καιρό εκείνος δεν είχε καταφέρει να αντιληφθεί το τι ακριβώς συνέβαινε με την κατάσταση της υγείας της “Φαίης”. Ο “Σταύρος” δε από την πλευρά του, κατηγορεί όλους όσους ήξεραν και φρόντισαν να μην του πουν τίποτα και να τον κρατήσουν στο “σκοτάδι”.

Η απώλεια της “Φαίης” ,όμως, δεν είναι το μοναδικό συνταρακτικό γεγονός των ημερών, μιας και εκτός από το τέλος της “Φαίης” θα παρακολουθήσουμε και το τέλος του “Μαλτέζου”!

Η αντίστροφη μέτρηση για τον δαιμόνιο “Μαλτέζο” έχει ξεκινήσει… Η “Αλεξάνδρα” γνωρίζοντας πια τα πάντα αποφασίζει να περάσει στην αντεπίθεση, προκειμένου να εκδικηθεί τον άνδρα που της κατέστρεψε την ζωή και φυσικά να καταφέρει να κρατήσει δίπλα της το παιδί της.

Έτσι, προχωρά στην άμεση ανάκληση των μετοχών του “Μαλτέζου” στη “D-Port” και του ανακοινώνει η ίδια ότι η εταιρία πλέον δεν του ανήκει. Μάλιστα, για να τον εκδικηθεί και ακόμα περισσότερο, αποφασίζει να τοποθετήσει στην κορυφή της εταιρίας τον “Αρη”.

Ο “Μαλτέζος” εξαγριώνεται από το ενδεχόμενο της απώλειας της D–Port και αντιμετωπίζει με απίστευτη σκληρότητα τον Άρη όταν τον βλέπει στο γραφείο του. “Δεν είσαι γιος μου, ένα λάθος είσαι. Σήκω και φύγε από ΄δω μέσα”, του λέει χαρακτηριστικά και τον πετά έξω από την εταιρεία. Φυσικά, αποφασίζει να αποτανθεί στους δικηγόρους του προκειμένου να διαπιστώσει για το πως ακριβώς μπορεί να κρατήσει στα χέρια του την εταιρία.

Ετσι, όταν οι δικηγόροι του δηλώνουν ότι δύσκολα θα καταφέρει να κρατήσει τη D–Port, εκείνος βγαίνει εκτός εαυτού! Ενω δε συμβαίνουν όλα αυτά, η “Άννα” αποφασίζει να δώσει στον “Σταύρο” το DVD με τα στοιχεία που καίνε τον “Μαλτέζο”.

Την ίδια ώρα ο “Μακρής” καταστρώνει σχέδιο για να μπει στη D–Port χωρίς να τον καταλάβει ο “Μαλτέζος” και καταβάλει υπερπροσπάθεια προκειμένου να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει. Ο Μαλτέζος καταλαβαίνει ότι είναι πια για τα καλά παγιδευμένος και κατευθύνεται με το αυτοκίνητο εκτός των συνόρων, ενώ ακούει στις ειδήσεις ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Ταυτόχρονα, η Άννα υπογράφει κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα, όπου αναφέρει ότι ο Μαλτέζος προσπάθησε να την σκοτώσει. Ο Μαλτέζος, στην προσπάθειά του να διαφύγει, μηχανεύεται κάτι διαβολικό…

Ο “Μαλτέζος” αποφασίζει να σκηνοθετήσει ο ίδιος τον θάνατό του! Ναι, αποφασίζει να εξαφανιστεί και να πείσει τους πάντες πως έφυγε από την ζωή. Με αυτό τον τρόπο άλλωστε, θα περάσουμε και στην… μετά Αλέξανδρου Σταύρου εποχή στα “Κλεμμένα” και η σκυτάλη θα έρθει στα χέρια του Παναγιώτη Μπουγιούρη. Βλέπετε, ένα χρόνο μετά ο “Μαλτέζος” θα επιστρέψει στην ζωή όλων, μόνο που θα έχει εντελώς διαφορετική όψη!!!

Στην αστυνομία ,λοιπόν, φτάνει μία τραγική είδηση σχετικά με τον “Δημήτρη Μαλτέζο”… Η είδηση ότι ο “Μαλτέζος” είναι νεκρός. Η αντίδραση του “Άρη” όταν το μαθαίνει αγγίζει τα όρια της παράνοιας και η “Αλεξάνδρα” προσπαθεί να παρηγορήσει τη “Χρύσα” για τη συμφορά … Ο “Δρόσος” από την δική του μεριά, προσπαθεί κι αυτός να μετριάσει την ανησυχία της “Βίκυς” τόσο για τον “Σταύρο” όσο και για τον “Άρη” και της δηλώνει τη συμπαράστασή του. Η αντίδραση της “Βίκυς” απέναντί του τον προβληματίζει όμως. Της δηλώνει ότι πλέον θα περιμένει από εκείνη να κάνει κάποια κίνηση προς το μέρος του και φεύγει.

Και την ώρα του κακού χαμού, την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, η “Χρύσα” λέει στην “Αλεξάνδρα” για την πρόταση αρραβώνα που της έκανε ο Ρώσος, αλλά η μητέρα της, τη συμβουλεύει να μην είναι βιαστική. Ο Σταύρος λέει στη Βίκυ για τη σχέση της “Άννας” με τον “Μπίλλυ” και η “Βίκυ” επισκέπτεται τον τάφο του “Μπίλλυ” για να του πει το τελευταίο αντίο.

Νάνσυ Νικολαΐδου